Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv indirimli araç alırken vasi evrağı şart mı?

CCM

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
2010 yılından beri %99 fiziksel engelliyim, zihinsel bir engelim yok. Kimisi diyor ki anneme; mahkemeden vasi evrağı alacaksın. Bu da kafamızda soru işareti bıraktı. Dediğim gibi sadece fiziksel engelliyim. Noterden vekalet vermem yeterli olmuyor mu bu durumda? Ayrıca vergi dairesinden de mi evrak alınmalı? Yakın zamanda ötv indirimden yararlanan arkadaşlar hangi evraklarla nereye müracaat etti? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

@CCM, Kimilerinin ne dediğine bakma vasiye gerek yok, vergi dairesinden alman gereken bir evrak yok.

Son düzenleme:
@BnymnYldz, Emin misin dostum? Çünkü sürücü ben olmayacağım annem olacak. Onun benden vekalet alması gerekmiyor mu? Duruma göre eve noter çağırıp vekalet vereceğim.

@CCM, Mesajı dikkatli okursan vekalete gerek yok diye birşey yazmamışım. Sen engelinden dolayı araç bayisine gidemeyeceksin sanırım. Yapılacak işlemler için annene vekalet verebilirsin.

Vekalet ile ilgili kafana takılan birşey varsa, herhangi bir araç bayisini arayıp satış birimine annem vekalet ile benim adıma araç alabilir mi diye sorabilirsin.

Mahkemeden vasi kararına gerek yok.
Vergi dairesinden alacağın evrak yok.

@CCM merhaba benim %93 oranında raporum var ben araç kullanamadığım için kardeşim benim adıma kendisine araç aldı.
ben kardeşimi vasi olarak göstermedim.

sağlık raporu çıkartıktan sonra raporumu araç aldığımız bayiye götürdük onlar vergi dairesine sorgulatıp işlemleri başlattı olumlu dönüş olduktan sonra aracımızı indirimli şekilde aldık.

Üst Alt