Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetinden yararlanmak için ehliyet olması zorunlu mıdır?

sevgi-lisan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Merhabalar %40-90 arası engeli olan birinjn ötv den yararlanmak için ehliyeti nin olması zorunlumu
Birde kendisi hariç eşi kullanabilir mi .
Bu konular için araştırma yaptım ama bilgi kirliliği fazla

%40 ile %89 arasındaki engelliler için ötv için sürücü olur düzeyde olma şartı aranıyor hal böyle olunca tertibat kodlu ehliyetiniz olmalı, araç özel tertibatlı olacağı için kendisinden başka kimse de kullanamaz.

Ortopedik engeliniz varsa ehliyet sağlık kurulu tertibat kararı verebiliyor. Bu takdirde ötv indiriminden yararlanabilirsiniz.
Yani ehliyet sahibi olmanız şart, sadece kurul kararı da yetmiyor yani sürücü kursuna kaydolup ehliyet almanız lazım.

ORTOPEDİDE ORANIN ÖNEMİ YOK ÖNEMLİ OLAN TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR İBARESİ OLMALI VE ONA GÖRE KODLU EHLİYET GEREKLİ

Arkadaşlar fazladan konu açmak istemedim, buraya yazmak istedim kusura bakmayın lütfen,,
Benim sorum şu eşim yurtdışına gidecek arabamızı üzerime yapacak arabada alfa romeo 145 98model normal bir araç bu yüzden maaşım kesilir mi? Ve ben kendime 50cclik scooter motosiklet almak istiyorum ikisi de üzerime olunca sıkıntı olur mu sizce

Üst Alt