Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV ödenerek alınan ve tertibat taktırılan aracı eşim kullanabilir mi?

Konular
46
Reaksiyonlar
60
Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi ötv muafiyetli araç alım kanunu değişti.
Benim almak istediğim araç maalesef bu kanunun dışında kalıyor.
Bende ötv ödeyerek bu aracı almayı düşünüyorum.
Ben omurilik felçliyim bu yüzden araca fren gaz tertibatı taktıracağım.
Bu şartlar altında tertibat taktırdığım aracımı eşim ve oğlum kullanabilir mi?
Onlara bir kısıtlama uygulanır mı?
Mtv'den muaf olurmuyum?

mtv ödemeyeceksiniz.Bunun için başvuru yapmanız gerekecek.

takılan tertibatın diğer normal kişilerin kullanımını engellemeyecek şekilde olduguna dair TSE onaylı rapor ile noterde işletmeniz gerekecek .
Aracı 1. dereceden yakın olan eşiniz ve oğlunuz kullanabilir.Araç alırken isimlerini vermeniz gerekecek
Arabada siz varken kullanmalarında sıkıntı yok .Ancak burada net olmayan tek şey arabada siz yokken kullanıp kullanamayacağı..

@arizona,
ÖTV ödenmeyen araçlara devlet karışamaz ki parasını vermişim zaten Tertibat başkasının kullanımına engel olmuyorsa Devlet hiç bir şey yapamaz.
ÖTV ile aldıysan engelliyorlar.

@Polmiks,

Bunlar şahsi yorumum:
arac üzerinde oynama yapılıyor ve araç artık engelli araç sayılmıyormu ? engelli aracı kimlerin kullanacağı belirtilmesi gerekiyor.
Aksi halde Allah göstermesin kaza durumda kasko ne olacak ?

@arizona,

Hocam ben maliye ile görüştüm. ÖTV ödeyerek alınan araçta hiç bir şey yok. Araç tertibat olmadan kullanmaya uygun ise başkası da kullanabilir.
ÖTV li alınan aracı her ne olursa olsun sadece sürücüsü kullanabilir. Devlet bana ne vermiş ki benim aracımı sınırlandırıyor ?

Babamın adına olan normal alınmış aracı tertibatı taktım kullanıyorum 2 yıldır hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sadece muayene giderken söküyorum tertibatı o kadar.

ÖTV muafiyet ile alınmamış vergisi ödenerek alınmış ise yapılan tertibat ile normal birinin teknik olarak kullanabileceğini TSE den belgelendirmeniz yeterli. Bu durumda ehliyeti olan herkes kullanabilir.

@savior44,

kullanırsınsaten ehliyet gereksinimi araçta mevcut ise tertibat kullanırsın snn üzerine olup olmamması önemli değil ama tertibatı ruhsata işlet sökmek zorunda kalmazsın

@OptimusPrime,

hocam kullanır herkes kullanır ötv ödemişsin tertibat takılmış ve sadece yapman gereken şu ' tse başvuracaksın Özel tertibatlı engelli aracı engelli olmayan kişilerin kullanımına uygundur raporu alacaksın' sonra notere gidip aynı bu ibare ile işleteceksin yeni ruhsat çıkacak kasko trafik sigortasına bu sekilde işlenecek bukadar ve aracı sen dahil 7 sulelen hatta akraban olmayan kişiler bile kullanır bu durum sadece ötv ödenerek aldığın araç için geçerli durumdur mtv den yararlanırsın araç snn üzerine ise mtv ödemezsin ama araç eşinin veya başasının üzerine ise mtv yararlanamazsın durum bukadar basit 'vergi dairesi kısıtlamaları sadece ötv ödemeden alınan araçlari çin geçerlidir bilginize' saten bu saaten sonra ötv muaf araç alınmaz bi ton kısıtlama getirdiler aklı olan çeker 3 5 kredi ötv ödeyerek alır engelli haklarını hiç ettiler.

size bir güzelik daha yapayım Montaj Uygunluk Raporu almanız gereken rapor birincis sıradı rapor direk bunu tse den alınır araç götürüp bukadar basit

sosyal medyada mesut çevik dile getirmiş çok güzel Engelliler, ÖTV Muafiyeti düzenlemesine tepkili | Elektrikli otomobillerde büyük indirimler

Üst Alt