Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz alınan araç kaza sonrası pert olduğunda hasarın tazmini..?

xcoll

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
0
ötevesiz aldığım arac kaza sonrası pertte ayrılacaak benımm bu konuda ıkı sorum var ...

1- pertte ayırılırsa bana araç mı para mı verecekler.
2-para vereceklerse neye göre para verecekler hangi fiyatına göre

normal şartlarda aracı sigortalattığın değer üzerinden sana ödeme yapmaları lazım diye biliyorum.

Pert olunca kesın para verecekler degılmı yok sa ılla arabamı almam gerekecek...

Pert olunca aracın önceki kaza boya değişen ve km yıpranma payını düşerek ödeme yapılır. Sigorta ve kasko yapılırken engelli indirimi yapılmadığına göre... Elbetteki aracın reel kasko deüğerini ödemek durumundalar...

Sonucu paylaşırsan net bilgimiz olur.

Ödemediğiniz ötv yi düşerler,paranızı araca ödediğiniz fatura değeri üzerinden alırsınız.

Kasko poliçesindeki sigorta değeri ne ise onun üzerinden işlem yapılır. Kasko prim maliyeti o tutar üzerinden hesaplanır ve onu ödersiniz. Ötv siz araç konusunu aklınıza karıştırıp bulandırma yapmayın , poliçedeki sigortalama tutarına bakın sadece.

poliçelere genelde engelli aracı klozu eklenir ve bu sebeple aracın kaza anındaki 2. el rayiç değeri üzerinden ötv indirimi yapılarak ödenir.
bu durumda araç pert olduğunda, aracın çekme belgesini alırsınız ve bu sayede ötv indiriminden tekrar faydalanarak araç sahibi olabilirsiniz yani fazla bir zararınız olmaz.

bunun dışında poliçenizi iyi inceleyin, engelli aracı klozu yoksa ötvsiz tutar alırsınız.

ayrıca poliçede yeni değer klozu olup olmadığını da araştırın. yeni değer klozu varsa, aracın ikinci el rayiç değeri değil, sıfır km araç bedeli size ödenir.

bu işler ne kadar uzun suruyor araç hala eksperde ...

benım merak ettiğim...

örnek bu araç pert orsa .. bana huda belgesi vrecekler benbubelgeyı maliyeye goturup adımdan ıleegm..
bu duruda bana ödeyecekler para ne kadar olur yanı odeyeeklerı para ıle denk arabaalabılırmıyım..

yada parayııstemeyı bna dennde araba alındeme ansım varmı.

bende ötv siz araç aldım kasko yaptırırken bizzat sordum pert durumunda aracın değeri ne ise o değer üzerinden kasko para öder
benim araç 82 bin tl ben 50 tl aldım ama pert durumunda aracın gerçek bugüngü güncel değerinden size para ödenir..

2016 Eylülde araç aldım toyota auris sıfır ve ÖTV'siz aracımla 6 ay sonra babam kaza yaptı ve araç pert oldu, benim arac 81 bin idi ben kasko sigorta dahil 56 bin TL ödeyerek aracı aldım. Exper rapor tuttu 3 ayın sonunda araç hurdaya ayrıldı ötv için kesilen miktar ne ise onu düştüler 81 bin üzerinden ( henüz 1 yılı dolmadığı için aracın 2016 sıfrı fiyatı üzerinden işlem yapıldı rayiç bedel değil) ayrıca ben 24 bin tl lik kısmına kredi kullanmıştım galeriden 5 yıl satamaz rehini olduğu ve bu rehinin kaldırılabilmesi için kredi borcum olan 24 bin tl de kapatıldı bana geri dönüş olarak 35 bin TL para ödendi. Yani bir kaybım olmadı 6 ay kredi ödemiştim 35+23=58 bine denk geliyor ben bu kadar parayı almış oldum.

Şuan istesem 5 yıl beklemeden yine sıfır araç alabiliyorum. Sıfır araç değil para veriyorlar seçenek sunulmuyor yani. Maliye ve aracın trafikten çekilme işlemlerini hep outoline diye firma var orası halletti. Tekrar sıfır araç almadım şuan bi kaç aya kdr yine almayı planlıyorum. Siz experi arayıp dosyanızı sorun sürekli onlara kalırsa süreci daha da uzatabilirler ben 3 ayda paramı aldım

honest
Verdiğiniz cevap hatalı siz faturayı ne kadardan ödediyseniz size ödenecek parada o olur ÖTV muafiyetli alıyorsunuz devlet 32 TL yi sizden hiç almıyor ki bu paraı size neden ödesin kaldıki eğer öderse aracın hurda kaydı çıkmaz ve satışı olmaz satış olmadan da pert işlemleri başlatılamaz size hiç bir ödeme yapılmaz

verdiğim cevap hatalı değil ben bunu sigortacı ile bizaat görüştüm kasko ona göre yapıldı kasko ile aracın ötv si ne alaka

honest

Kaskoyu 2 bin TL ye yaptırıyosunuz kasko size aracın pert halinde tüm bedeli alırsınız bunu kesinlikle taahhüd etmez. Siz eğer sıfır araç alırsanız bu 5 yıl satış yapılamaz diye rehinli tutulur e-devletten trafıkten bu rehin görünür. Eğer araç pert olursa satış işlemleri yapılması lazımki size para ödensin o satışı yapabilmek içinde rehinin kaldırılması gerekir rehin kalkması içinde ÖTV tutarı örn:30 bin ise bunun ödenerek kalan paranın size ödemesi yapılır yada sizin elinizde paranız vardır dersiniz ki ben ötv yi öderim o halde 30 bin tl yi, sizin ödemenizi isterler siz ödedikten sonra satış yapılır aracın sıfır tutarı 80 bin ise size 8*0 bin bu şekilde geriye ödenir başka türlü aracın tam parasını ödemezler yok öyle 3 liraya 5 köfte .. hangi sigortacı o bilgiyi vermişse tekrr arayın sorun ben bizzat yaşadığım olayı anlatıyorum duyumlarla değil

arkadaşlar araç hurdaya ayrıldı ruhsat uzerıne hurdaya ayrıldı dıye yazıldı..

şimdi merak ttiğim benkask fırmasında aracı aldıpkend hurdaya ayırdım bu araç benım adımamı kaldı sımdı satışı fela nasıl olcakhurdadımakayıtlı bır arçm var sımdı işleresorun yasrıyım

Üst Alt