Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz alınan araçlarda yanma, hırsızlık, pert durumlarında kasko nasıl ödeme yapar?

KILIÇASLAN

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
100 de 99 engelliyim Temmuz 2010 da ötv siz araç aldım. Benim adıma babam kullanıyordu. Aracım da herhangi bir tertibat yoktu, şu anda pert oldu. Sombo Japan şirketine kasko yaptırdım. Kasko bana arabamın bedelini ötv siz mi ödeyecek, iki yıllık araç olduğu için ötv uygulaması nasıl olacak, yoksa sıfır araba gibi mi olacak. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bir çok kasko şirketinde yapılan sigortalarda sizin aracı aldığınız yani ötvsiz tutar üzerinden kasko yapılıyor. Aracın pert olması durumunda da ancak fatura tutarı üzerinden yani ötvsiz tutarı geri ödeme alabiliyorsunuz. Benim bildiğim sadece generali sigorta da engelsiz kasko diye bir seçemek var aracın piyasa değeri üzerinden sigortalıyor ve araca tertibat taktırdıysanız onlarda sigorta kapsamına alınıyor normal kaskodan da hiç bir farkı olmadan da en ufak bir sorunda hırsızlık-yanma-pert durumlarında normal piyasa fiyatı üzerinden ödeme alıyorsunuz...

bildiğim kadarıyla aracınıza biçilen deger ne ise o kadar para alırsınız. ötv side sigorta şirketi tarafından karşılanır. sigprta şirketi ötv yi ödendikten sonra aracı satmak için ilk olarak size teklifte bulunur. araç tamir edilecek gibi ise ve de fiyatı cazipse alır yaptırırsınız. yeniden ötv siz bir araç için de 5 yılı doldurmanız gerkir diye biliyorum.

kasko şirketi aracınızı sigorta yaptırdığı değer üzerinden değerlendirir. yani ötv muafiyeti olmaz aracınızın piyasa fiyatını alırsınız. daha önce maliye ile görüşmüştüm dediklerine göre pert olması durumunda bir defaya mahsus 5 yıl şartı olmadan tekrar ötvsiz araç alabiliyorsunuz. sizde bir sorun isterseniz.

Pert olması yetmez, kesinlikle hurda belgesi almak zorundasınız yoksa tekrar ötv siz araç alamazsınız.

Peki , ötv siz kasko kapılmasını siz mi istediniz yoksa firmamı istedi ?

Sigorta poliçesindeki maddeleri iyice okuyun mutlaka. Orada ne yazıyorsa, bağlayıcı olan odur

böyle bir sorun başımıza geldi kasko aracın normal değerinden yapıldı ama araç şimdi pert ve kasko fatura bedelini öderim diyor ne yapabiliriz bilgisi olan paylaşabilirmi normal değerden kasko yaparkenbize böyle birşey demedi emsal karar yada bir metin varmı acaba.

sigorta şirketi gerçek değerden olmasını istedi

kasko poliçenizdeki aracın kasko fiyatı üzerinden ödeme yapar. aksi olmaz

ödeme yapmıyor sıkıntımız bu faturan kaç lira ise ondan ödeme yaparız diyor nasıl çözecez bilmiyorum.

kasko şirketimi arayıp durumu anlattım kasko bedeli üzerinden ödeme yapılır diyor fatura beli önemli değil diyor sadece aracın kullanımından dolayı yıpranma bedeli düşer diyor 2 yıllık araçlarda yıpranma bedeli düşürülürmüş.fakat araç 2 yıllık değilse sıfır konumunda olur ve kasko bedeli üzerinden ödeme yapılırmış bütün kasko şirketleri bu şekilde çalışır diyor

arkadaşımın ne yapması gerek dedim kasko şirketiyle görüşsün ona yardımcı olacaklarına inanıyorum diyor

teşekkür ederim sağolasın ikna etmeye uğraşıyoruz bakalım hayırlısı.

Fatura bedeli üzerinden ödeyebilir, ama size aracın trafikten çekildiğine dair yazı verilmesi koşuluyla. Böylece siz o para ile ötv istisnası ile yine ayyynı araçtan alabilirsiniz.

Üst Alt