Dostlar, teyzemin küçük kızı kanser malesef, biz de araba almak istiyoruz, yalnız arabayı almak için ÖTV indirimden faydalanmak istediğimizden teyzem üstüne almak istiyoruz. teyzem üstüne alırsa bize 5 yıl sonra devredebiliyor bu konuda bilgim var. Ve muhtemelen ben o arabayı kullanmaya hemen başlayabiliyorum bu konuda da bir sıkıntı yok. (Bu yazdıklarım hakkında bildiğim yanlış bir şey varsa düzeltin lütfen)
Sorularıma gelecek olursak
1.Teyzemler daha önceden ev almışlardı bu kanser indiriminden yararlanıp şimdi bir de bizim onlar vasıtasıyla araba indiriminden yararlanmamız durumunda devletin sıkıntı çıkarabileceğini söylüyorlar, tedaviye yardım açısında veya işte tedavinin bazı durumlarda zorlaşabileceğini söylüyorlar. Bu ne kadar doğru devlet teyzemlere arabanız eviniz var diyerek bazı masrafları karşılamaktan kaçınabilir mi?
2. Bazı sitelerde ÖTV indirimi hesapladığımda sanki miktar fazla çıkıyor gibi geldi bana bu konuda şöyle biliyorum:
-önce arabanın satış fiyatından KDV olan %18 çıkarılır
-sonra kalan miktardan ÖTV olan %45 çıkarılır
-daha sonra son miktara yeniden KDV olan %18 eklenir
bu sistemle yapılmıyorsa, hangi sistemle yapılıyor? ve sizin aldığınız araba fiyatları varsa örnek teşkil etmesi açısından söyleyebilir misiniz? mesela 80 bindi 50bine aldım tarzı.
Şimdiden teşekkürler.
Sorularıma gelecek olursak
1.Teyzemler daha önceden ev almışlardı bu kanser indiriminden yararlanıp şimdi bir de bizim onlar vasıtasıyla araba indiriminden yararlanmamız durumunda devletin sıkıntı çıkarabileceğini söylüyorlar, tedaviye yardım açısında veya işte tedavinin bazı durumlarda zorlaşabileceğini söylüyorlar. Bu ne kadar doğru devlet teyzemlere arabanız eviniz var diyerek bazı masrafları karşılamaktan kaçınabilir mi?
2. Bazı sitelerde ÖTV indirimi hesapladığımda sanki miktar fazla çıkıyor gibi geldi bana bu konuda şöyle biliyorum:
-önce arabanın satış fiyatından KDV olan %18 çıkarılır
-sonra kalan miktardan ÖTV olan %45 çıkarılır
-daha sonra son miktara yeniden KDV olan %18 eklenir
bu sistemle yapılmıyorsa, hangi sistemle yapılıyor? ve sizin aldığınız araba fiyatları varsa örnek teşkil etmesi açısından söyleyebilir misiniz? mesela 80 bindi 50bine aldım tarzı.
Şimdiden teşekkürler.