Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz otomobil için banka kredisi olabiliyor mu?

mct_mct

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle bu siteye emeği gecen herkese teşekkürler. benim soruma da bi yardımcı olursanız sevinirim...
benim %92 oranında özürlü kızkardeşim var ve ötv indirimli arac almak istıyorum; gerekli şartları ve yapılması gereken işlemleri site icerisinde gezerek fazlasıyla bılgı sahıbı oldum. tek bişey var kafamda soru işaretı olarak kalan...
örnek: 35.000 tl değerinde ötv indirimli bi arac almak istıyorum. indirimden sonraki hali 25.500 tl (bu hesaplamayı tamamamen sitedeki okuduğum bilgiler sonucudur yanlış olabilir). kalan 25.000 tl üzerinden kredi kulanma şansım var mıdır?
eğer evetse;
genel banka şartları olan sıfır araclarda arac bedelinin %85 lik oranına kredi cıkartılır kısmı bu durumda otv indirimli 35.000 tllik bir aracın kalan 25.000tlsine ne kadar kredi cıkar?
burdaki uygulama durumu ve oranlar neye göre belirleniyor?

bi arkadaşım bu durumlarda kredi kulanılmıyor şeklinde bir bilgi vermişti bana fakat ben emin olmak istedim..
soruma cevap veren herkeze şimdiden cok teşekkürler

Araç ruhsatına bir kişinin ismi değil de ''3.dereceye kadar kan hısımları kullanabilir'' şeklinde yazdırılırsa bu kapsamdaki diğer aile bireyleri de kullanabilir.

selda verdiğin bilgi icin tşk.güzel bi haber ))
ben bi araştırım ozaman bikac bankayla gidip konuşim bakalım hangisi en uygun olur??
gerci garantı %50 kısmına kulandırtıyorsa zaten yeterli olacak..

ufukalp sanada tşk..
3'kişi yeterli benim icin tam 3'kardeşiz zaten bu şekilde bı hakım varsa ücümüzüde her ihtımale karşı yazdırtırım bende..

Ufukalp selam,
3. derece akarabalarla ilgil verdiğin cevap kanunda belirtilmiş birşeymi yoksa böyle bir uygulamamı gördün. eğer gerçekten böye bişi olduysa süper bi haber:)

ufukalp belirttiğin husu ile ilgili bir durum söz konusu değil. Yani engelli araçları kendisinden başkası kullanamaz. Yanlış bir bilgi olmasın. Ayrıca ruhsatlara dediğin gibi bir ifade de yazılması mümkün değil. Araçın mutlaka özel veya tüzel bir sahibi olması lazımdır.

Levent,
konuyu anlamadan,neyin neden kime cevap olarak yazıldığını araştırmadan ya da konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan hemen yanlış bilgi veriyorsun şeklinde etiketlemen ne kadar doğru?
Söz konusu %92 derece engelli bir kardeşimiz ve özel donanımsız bir araç.Ruhsata da zaten sahibi olsun dişye yazmıyoruz kan ve sıhri yakınlarını,sadece kullanabilmeleri için.Konuyu tamamen rayından çıkarıp hiç alakasız yerlere çekmişsin ya ne diyim ...

Üst Alt