Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğuma RAM'da verilen yanlış rapora nasıl itiraz edebilirim? [Hukuk]

MMR+Epilepsi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğuma RAM'da verilen yanlış rapora nasıl itiraz edebilirim? [Hukuk]

Karşıyaka RAM'da çalışan işgüzar bir sözde uzman özbakım, konuşma, fizyoterapi gibi bir çok dalda özel eğitim alması gereken kızıma yanlış rapor düzenledi. "Destek eğitimi alması uygundur" yazmadığı için çok mutlu olduğu ve yararlandığı okulu ile yazık ki yollarımız ayrılacak. Zira şu an mevcut raporuna göre sadece devlete ait eğitim-uygulama okullarına gidebiliyormuş.

Elimizde gerek Karşıyaka RAM'ın daha önceki yıllarda verdiği, gerekse Ege, Dokuzeylül, Çapa, Hacettepe gibi üniversitelerin vermiş oldukları "Ağır engelli ve destek eğitimi alması uygundur" ibareli onlarca rapor var.

Yasa koyucu özel eğitim raporu düzenleme yetkisini sadece bulunduğu ilçedeki RAM' ne vermiş. Bu nedenle elimiz kolumuz bağlandı. Geçen ay düzenlenen ve kızımın özel eğitim alma hakkını elinden alan bu rapora karşı ne yapabilirim? Karşıyaka RAM ve İlçe Milli Eğitim Engelliler Komisyonuna yaptığım başvurular reddedildi.

Bölge İdare Mahkemesine mi başvurmalıyım? Görüş belirtecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.

edit: Ek olarak; şimdiki raporuna uygun olan(aslında hiç uygun değil! zira uzman eğitimci yok. Normal öğretmenler görevli!) yakın çevremizde bir tek okul var. Başvurumuzu yaptık ancak sıra 3 yıl sonra gelebilirmiş. Yani kızım özel eğitime en çok gereksinim duyduğu bu 3 yılı evde geçirmek zorunda kalacak. :twisted:

İdare mahkemesine, idari işlemin iptali davası açacaksınız

Teşekkür ederim değerli insan. Sanırım burayı izleyen biri ilgili kurumu uyarmış olmalı ki bugün yaptığım görüşmede "kızımı yeniden inceleyeceklerini" bildirdiler. Eğer yine yanlışta ısrar ederlerse bu kez idare mahkemesine gitmekten başka seçenek kalmıyor.

Tüm görüşmelerinizi resmi yazı ile yapın mutlaka. Ancak o zaman hukuki olarak bağlayıcılığı olabilir...
Sonucu buraya da yazazın lütfen..

Geçtiğimiz hafta yeniden incelenen kızım için bugün tarafımıza verilen rapor ile sorunumuz çözüldü. Raporda, öncekinde belirtilmeyen "destek eğitimi alması uygundur" ibaresi belirtilmiş.

Hükümet engelli politikalarında hiç istikrarlı değil. Önce vaad ediyor, sonra ortaya çıkan faturayı görünce çark ediyor. Bu arada olan gerçekten gereksinim duyan mağdurlara oluyor.

Benzer sorun yaşayan onbinlerce aile olduğu bir gerçek. Önerim pes etmemeleri ve yasaların kendilerine sağladığı hakları sonuna kadar zorlamalarıdır.

Sorunun çözülmesinde destek veren/katkı sunan herkese içten teşekkürler.

Benim erkek kardeşim down sendromlu konuşma bozukluğu var ve ağır kalp hastası. hastaneden alınan 2 adet ayrı özür raporuna rağmen İzmir Karşıyaka Ram kurulu sadece 10 dakika başka bir öğretmen tarafından nasıl oluyorsa "değerlendirilen" hiç görmedikleri bir çocuğa konuşma eğitimi almasına gerek yoktur deniyor ve eğitimi iptal ediliyor.
kardeşim bir devlet okulunun alt sınıfına gidiyor, ama oradan aldığı eğitim sadece sosyal alanda. akademik anlamda aldığı eğitim ise raporu iptal edilen okuldan alıyordu. milli eğitim bakanlığı ya ramlara bi çeki düzen verip keyfi rapor vermelerini engellesin yada alt sınıfları iyileştirsin. nasıl olur da benim kardeşimin eğitimi onu görmeyen birkaç kişinin keyfine kalabilir, ben bunu anlayamıyorum.
kardeşim aynı zamanda kalp hastası ve sık sık ameliyat oluyor. her ameliyat olduğunda da bilgileri otomatik olarak sıfırlanıyor. bu eylülde birdaha ameliyat olacak ve Karşıyaka Ram'dakiler sayesinde kardeşimin 1 senesi yok olacak. bu onlar için çok şey olmayabilir ama onun için çok şey.
Karşıyaka Ram ilköğretim okulundan bu 1 seneyi nasıl geri alabileceğimizi bize açıklasın. kardeşimin devlet okulundaki sınıf arkadaşı 1 ay önce Ram'dan o raporu aldı ki durumu kardeşimden çok çok iyi ve hiç bir rahatsızlığıda yok. sadece hafif otistik. ama o hem rehabilitasyona hem de alt sınıfa gidebilir raporunu almayı başardı.
şu anda Karşıyaka Ram'a dava açmaya hazırlanıyoruz. okullarındaki tüm öğretmenler idareciler bizim yanımızda.. sizce başka ne yapmalıyız ya da yapabiliriz?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Merhaba Adnan Bey: sanırım durumunuz yukardaki arkadaşın durumuyla aynı, ikinizde de RAMdaki değerlendirmelerde gerekli özen göterilmemiş. Aslında ortadaki en büyük yanlış, çocuğun 20 dakika gibi bir sınırlandırmayla değerlendirmeye tabi tutulması ki engelli bir çocuğa gerekliği eğitim-öğretim teşhisi için bu süre çok kısıtlı. Maalesef RAMlarda da çok fazla yığılma oluyor, bu yığılmadan dolayı ordaki görevliler de sağlıklı krarlar veremiyorlar ama iki durumda da Karşıyaka RAMın adı geçtğine göre birilerinin o RAMa el atması gerekiyor. Dava açılabilir ama dav da uzun bir süreç alır, olan yine sizin kıymetli zamanınıza olur. RAM'a tekrar itiraz edin ve raporun gözden geçirilmesini isteyin, uzlaşmacı bir yaklaşımla sorunu ifade ettiğinizde sanırım düzeltme için gerekeni yapacaklardır. Ama hala umursamıyorlarsa o zaman ilçe milli eğitim hatta il milli eğitime gideceğinizi söyleyin yani bir anlamda hafif tehdit edin. Hatta bunu bizzat yapın ve İlçe Milli Eğitime gidip durumu izah edin. Başlarına bela almak istemeyeceklerdir kanımca. Ama hala sonuç alamazsanız davanızı açın.
Hiçkimsenin hiçbir bireyin eğitim hakkını elinden alma hakkı yoktur, hele bu bir engelliyse. Atatürk'ün dediği gibi EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK TEK BİR FERT YOKTUR..

MMR+Epilepsi;
Bu gibi durumlarda mutlaka hakkınızı arayın, işin peşini bırakmayın siz gerçekten güzel bir başarı sağlamışsınız sizin adınıza sevindim. Engellilerin hakkını gaspetmek hususnda hiçkimseye taviz vermeyelim.

Herkese merhabalar.. Benim de kız kardeşim ağır özürlü 7 yaşından beri Özel rehabilitasyon merkezine götürüyoruz, şimdi 18 yaşında.. ilk önce kendi imkanlarımızla götürmeye çalışıyorduk daha sonra Devletin desteğiyle götürmeye başladık. Kardeşim için şimdiye kadar hep rapor aldığımız Ödemiş RAM dan bu sefer eğitim almasına gerek yoktur diye karar çıktı. ben gerekli müracaatları yapıp kardeşimin tekrar kurula sokulmasını sağlayacağım ve inşallah bu sefer eğitim alması gerektiğine dair karar verirler. Benim sizlere danışmak istediğim konu; Karar verilirken Annemin imzasını istemişler annemde ben çocuğumun eğitim almasını istiyorum diyerek imza atmamış.. Daha sonra aradan 10 gün geçince tekrar annemi arayıp kararı alması söylenmiş kararı almaya gittiğinde karara imza atmadan kararı veremiyeceklerini söyleyerek zorla imzasını almışlar.. ayrıca çocuğu, branşı görme engelli öğretmeni olan Fatma isimli bi kişi incelemiş kuruldayken çocuğa ve anneme yüksek sesle konuşmuş.. kardeşim hassas bi çocuk ve ona yaklaşım çok önemli bu kişi ona hoyratça yaklaştığı için onun dediği hiçbir işi yapmamış annem bi ben söyleyeyim deyince sen karışma demişler.. Kuruldan çıktıktan sonra evde ve okulda kardeşimin verilen işleri yaparken çekilmiş videoları elimizde mevcut.. Bizim şu anda çok moralimiz bozuk.. ben bu kuruldan olumlu karar çıksa bile başta Fatma isimli şahıs olmak üzere tüm kurul üyeleri hakkında dava açmak istiyorum.. Konu hakkında bana yardım olabilecek birileri varsa çok sevinirim..

Hbaertürk Tv'den muhabir Duygu Kaya ben..Size nasıl ulaşabilirim

Merhaba Hbaertürk Tv'den Duygu ben.. Size nasıl ulaşabilirim. Tam da bu konuyu gündeme getireceğim

Merhaba Hbaertürk Tv'den Duygu ben.. Size nasıl ulaşabilirim. Tam da bu konuyu gündeme getireceğim

Üst Alt