Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel güvenlik için sağlık raporu almak istedim beni geri çevirdiler. Ne yapmalıyım?

06Asya06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben 2018 yılından 2023 yılının haziran ayına kadar çok düzenli olmasada psikolojik tedavi gördüm. Konulan tanı önce depresif nöbet oldu sonra anksiyete oldu. En son geçtiğimiz Haziran ayında ilaç kullandım. Sonra anksiyetem bir anda durdu, bende bidaha sorun yasamadigim için doktora gitmedim.

Özel güvenlik görevlisi olmak için başvuru yaptım. Bana sağlık raporu al öyle gel dedi güvenlik şirketi. Hastanenin kuruluna gittim, orda pskiyatriye göründüm. Sistemden ilaçlara bilgilerime baktı ve bana en az 1 yıl ilac kullanmamak lazım biz öyle veriyoruz dedi. Kendimi iyi hissettiğimi, 6 aydır sorun yasamadigimı ve ilaç kullanmadığımi belirttim ama azarlar gibi 1 sene dolmadan rapor vermiyoruz anlamıyor musun be diyerek beni cikarttirdi odasından.

Bu durumda ne yapmalıyım ? Özel güvenlik kimliği alırsam bir tanıdığım vesilesiyle bir villada işe başlayacağım. Rahatta bir iş hem. Neden özel güvenlik derseniz düz tabanım çok ayakta durunca ayağım çok ağrıyor. En azından güvenlik olursam çok ayakta durmam bu site projelerinde. Ama rapor vermediler. Bana tavsiye verebilir misiniz? Ne yapmam lazım ?

Ben 2022 yılında engelli raporu almak için k.maras'da bir hastaneye gidip başvuruda bulundum, heyete girdim.
Bana orada ortopedi %8, psikiyatri ise %20 oran verdi depresif nöbet tanım vardı.
Tabi ben deprem sonrası Ankara'ya taşındım, ortopedik rahatsızlığımdan dolayı ameliyat oldum. Böylelikle ortopedik rahatsızlığım düzeldi.
Pskiyatriye gelecek olursak son 13 aydır herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Özelde aldığım psikolojik terapiler bana yıllarca kullandığım ilaçlardan çok daha iyi geldi. Herhangi bir psikolojik belirtim, problemim de yok çok şükür.

Ankara'da araştırma Hastanesi'ne gittim heyete girmek için başvuru yaptım. Pskiyatri doktoruna girene kadar sorun yoktu. En son pskiyatriye girince sistemde daha önce aldığın engelli raporun görünüyor dedi. Bende özel güvenlik görevlisi olmak için sağlık raporu almaya geldim, ne yapmam lazım dedim. Onu tam bilmiyorum ama sistem de hala biz görüyoruz dedi. Oysa o rapor 2 sene once verilen ve altında 1 yıl süreli yazan bir rapor. Yani görünmemesi gerekir diye düşünüyorum.

Bu sistemde görünen raporu sildirmek için nasıl bir yol izlemem lazım. Dediğim gibi raporu K.maraş da vermişlerdi ve zaten oran düşük olduğu için bir işe yaramadi. Rapor hem 1 yıl süreliydi, hemde raporu alalı 2 seneyi aşkın bir zaman oldu. Bana nasıl bir yol izlemem gerektiğiyle ilgili yol gosterir misiniz?

Daha önce pskiyatri tedavisi gördüm. Depresyondaydım, depresif nöbet tanısı altında ilaç kullandım birkaç sene. Silahsız özel güvenlik görevlisi olmak için sağlık raporu almam gerekiyordu geçen sene. Doktor bana sen tedavi görmüşsün, biz en az 1 senedir tedavi görmemiş hastalara rapor verebiliyoruz demişti.

Şimdi aradan 1 sene geçti. Ben bu sürecte ne kendimi kötü hissettim, ne hastane başvurum oldu, ne ilaç kullandım. Şimdi yeniden aynı hastaneye gitsem rapor verirler mi? Bana yardımcı olma şansınız var mı 😊

Verilmemesi durumunda yapabileceğim birşey var mı hocam. Bana bir tavsiyeniz olur mu?

Öncelikle geçmiş olsun.ne tür ilaclar kullandiniz ayrıca doktor size ne teşhisi koydu

Teşekkür ederim
İlaçları raporlu istiyordum o dönem. Doktor da hafif depresif nöbet, hafif anksiyete gibi tanrılardan ilaç raporu veriyordu. Son 1 yıldır herhangi bir psikolojik problem yada pskiyatriye gidip ilaç kullanma durumum olmadı. Silahsız özel güvenlik görevlisi olmak istiyorum zaten silahlı değil. Sitelerin girişinde çalışacağım. Onlarda danışman gibi oluyor daha çok güvenlikten ziyade

Mesela itiraz etmek vb öyle bir hakkım var mı

Siz normal işyerine başvurmak icinmi rapor istiyorsunuz yoksa engelli haklarından yararlanmak için mi rapor istiyorsunuz

Üst Alt