Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Halk Otobüsleri ücretsiz kartlar gerekçesiyle eylem hazırlığında

Ergin

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Başta İstanbul olmak üzere, Türkiye'nin pek çok kentinde çalışan Özel Halk Otobüslerleri'nin sahipleri eyleme hazırlanıyor.

Ulaşım İşverenleri Sendikası Başkanı Nejlettin Şan, otobüslerde 27 çeşit ücretsiz ulaşım kartı kullanıldığı için mağdur durumda olduklarını ve iflasın eşiğine geldiklerini belirterek, sorunlarına 5-6 gün içinde çözüm bulunmazsa çalışmama eylemi yapacaklarını açıkladı.
Yeni kurulan sendika üyeleri, Özel Halk Otobüslerinin sorunlarını görüşmek ve karar almak için Aksaray'daki Vatan Düğün Salonu'nda bir araya geldi.

Ulaşım İşverenleri Sendikası Başkanı Nejlettin Şan, toplantıda yaptığı konuşmada, hükümetin AB standartlarına uyum sağlamak amacıyla basamağı yere yakın yeni model otobüs zorunluluğu getirdiğini vurgulayarak, yeni tip araçların fiyatının 400 bin lira olduğunu söyledi.

Bu araçlardan satın alarak çalışan Özel Halk Otobüsü sahiplerinin iflasın eşiğine geldiğini anlatan Şan, belediye otobüslerinde 27 çeşit ücretsiz taşıma kartı kullanıldığını, bunun da esnafı mağdur ettiğini belirtti.

Bu sorunların, çözüm için söz verildiği halde 5 seçim geçmesine rağmen halledilmediğini belirten Nejlettin Şan, yetkililere 5-6 gün süre tanıyacaklarını, sorunların çözümsüz kalması halinde Türkiye genelinde Özel Halk Otobüsü sahiplerinin çalışmama eylemi yapacağını duyurdu.

Kaynak

aldıkları karar doğru olabilir. ancak kanunda yeri olmadığı için. mecburen engelli ve şehit ayrıca 65 yaş üstünü mecburen ücretsiz yapmak zorundalar. aksi halde şikayetçi olunduklarıo taktirde mazminat öderler halk otobüsleri. isterlerse akşama kadar eylem yapsınlar. mecburen otobüsler çalışacak. kesinlikle endişenlemeyiniz arkadaşlar

Aynen Kapı gibi yasa var. İstersen 7/24 eylem yapsınlar.

belik haklı olabilir otobüs şirketleri ancak bunu bildikleri halde ihaleye giriyorlar. katlanacaklar. yapılacak bir şey yok. önümüzdeki maçlara bakacağız. diyorum

Topu topuna kaç engelli veya kaç 65 yaş üstü insanlar yararlanıyor ki bu otobüslerden, bizler bu özel halk otobüslerine bu kadar mı yük oluyoruz. Yazıklar olsun...

Çapa63

Sorduğunuz için cevaplayayım. Çok kullanan var. Bazen kapının yanında oluyorum, 3 kişi biniyor ikisi ücretsiz.

Geçen gün bende dikkat ettim otobüsteki insanların 4/3 bedeva bindi.(Engelli,65 yaş üstü,personel,personel yakını,vs.)

kimse kusura bakmasın ama bende özel otobüslere hak veriyorum,kaldıki belediyelerin bile böyle uygulama yapması dogru degil,bende engelliyim,ben başkalarının oy devşirecem diye benim hakkımı gasp etmesine karşıyım,bu uygulamalar bana vergi olarak geri dönüyor,maaşımın yarısı vergiye gidiyor,bütce açık verdiginde zam üstüne zam,başkalarının zevk sefa içinde gezmesini ben ödemek zorunda degilim,bir ara yeşil kart çıkarttılar ne oldu? mercedesle gezen adamların hastane masraflarını bu millete karşılattılar,böyle sosyal devlet olmaz,hiç bir medeni avrupa ülkesinde böyle uygulama yoktur,bir tarafı vergiyle ez,diger tarafa herşey bedava oh ne güzel uygulama.devletein görevi işi gücü olmayan engelliye iş imkanı saglamaktır,onu sosyal hayata hazırlamaktır,bedava yaşama alıştırmak degildir yapabiliyorsan bunu yap devlet olarak,kimse bu tür uygulamaları aslında engelli yada yaşlı için yaptıgını sanmıyorum ben,amaç oy devşirmek,milleti tembelleştirmek,ne diyeym yazıklar olsun yani toplumu bu hale getirenlere...

sana sonuna kadar katiliyorum hakancan.
insan onurunu oy icin ayaklar altina aliyorlar. madem yasliya, engelliye iyi sey sunacaksin, onurlariyle yasayabilecegi is kapisi, gelir, emekli maasi versene adam gibi iktidarsan. niye calisanin, kazananin sirtina yukleyip yaslilari, engellileri sumsukletiyosun dimi.
goruyoruz;bastonlu, yaslilara engellilere kimse kalkip yer vermiyor. bide diyolarki; biz para odeyip onlar otobusten inmiyo.

özel halk otobüs şoförleri ve yöneticileri eşşek gibi engelliyi bedava bindirecek yasa öyle diyor mecburlar

Bütçenin açık vermesini buna bağlaman çok komik, sen devletteki israfın farkındamısın, bu onların yanında devede kulak kalır.

Çapa63

inanın engeliler zor kalmadıkça pek kullanmıyor otobüsleri ama 65 yaş resmen bıktırıyor artık bedava diye ankaradyım inanın insanın canına tak ettiriyo bu 65 yaş

Üst Alt