Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel okullarda öğretmenlik yapmak istiyorum. Ne önerirsiniz?

manual_mandalin

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar ben İzmir'de yaşıyorum ilk engelli öğretmen alımında 82 puan atanmama yetmedi. Tarih öğretmeniyim ve bu mesleği yapmak istiyorum. Diğer işlerde çalışmayı kaldıramıyorum. Özel okullara nasıl başvuru yapmalıyım? yeni mezun olduğum için formasyon stajı hariç öğretmenlik tecrübem yok özel okullar ise iş ilanlarında ısrarla tecrübe istediklerini yazıyorlar...

yardım edebilecek varsa tavsiyelerini dinlemek isterim. Teşekkürler şimdiden.

alikoucar

Merhaba hocam, eğer büyük okullara toplam 50+ üstü öğretmen çalıştıran zincir okullara (yanılmıyorsam ) başvurursanız %3-4 civarı zaten engelli kadrosundan istifade edebilirsiniz. Branşınız tarih ve tecrübeli olmayışınız dezavantaj tabiki. Butik okullar varsa Orayada başvurun az sayıda ögrt ve ögrenci olur orada , son olarak ücretli öğretmenliğe de başvuru yapın zaten devlette çalışacaksınız ve özelde az para verip çok iş yaparlar engel durumunuz yogun tempoya çalışamaz ise siz yorulursunuz. Ama Ekpss puanınız kötü değil bir iki yıl içinde atanırsınız diye düşünüyorum özel olmazsa uğraşmayın ücretliyi tercih edin ve iyi olan girebileceğini branş harici öğretmenliklere yönelin örneğin benim İngilizcem iyi öğretmenlik yaptım bu alanda tarihimde çok iyidir sosyalciyim gecen yıl tarih ögrt çıktı

ben geçen sene ücretli öğretmenliğe başvurdum ama maalesef çıkmadı bu sene de kpss şartı geldi ben ekpss ye girmiştim başvuramadım.
:( neyse... cevabınız için teşekkürler.

alikoucar
Nerede yaşıyorsunuz hocam ? Ne zaman mezun oldunuz? Biraz ısrarcı olun tavsiyem. Bana da çıkmıyor ama ben okulların ilçe Mem kapısını aşındırıyorum hoca ve müdür tanıdıklarla irtibat halinde oluyorum ,çevreye haber salıyorum sadece başvuru ile bitmiyor bu işler . Kolay gelsin size

İzmir 'de yaşıyorum. Haklısınız başvurmakla bitmiyor. sözleşmeli öğretmenlik için kpss şartı var acaba ekpss puanı ile de olur mu?

Türkçe öğretmenliği (2003 yılı) mezunuyum Beş sene kadar milli eğitimde görev aldım. Özel sektörde çalışmak için alan bilgisi çok önemli. Buna dikkat ederler. Bir de yeni mezun öğretmenlere genellikle "etüd hocalığı" yaptırırlar. Çünkü bilirsiniz MEB'de bile ilk sene "stajerlik" dönemidir. Rüştünü ispatlarsan ders öğretmenliğine de geçersin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

alikoucar

Üstteki arkadaş aslında özetlemiş. Kendine güven meselesi bir açıdan ,bunu da özel sektörde hissediyorlar sizin orada yeni mezun olmanız bile önemli değil. Diğer söylediğiniz de sözleşmeli öğretmenlik değil ücretli öğretmenlik kelimeleri yanlış kullanmayın ikisi farklı şey. Bunun içinde ilçe Mem gidip bilgi alın şartlar var ama bu şartlar ücretliöğretmenlikte esneyebiliyor . Ben 6yıldır ücretli yaptım ilçe beni tanıyordu istekli biriyim çalışmaya ve eğitim mezunuyum gerisi teferruat

Üst Alt