Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Sandık çalışanıyım. Emeklilikte kontrol muayenesine kim çağırır?

yasdev

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Özel sandığa tabiyim. Vergi indirimi için başvuracağım ancak süreli olursa bu rapor kafama takılan bir konu var.

Şöyleki Özel sandığa tabi olduğum için SGK ya hiç başvurmayacağım ve dolayısı ile emekli maaşımı SGK ödemeyecek. Eğer raporum süreli olursa kendi özel sandığım mı kontrole çağıracak? Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan var mı?

yasdev

Kontrol muayenesi sorumlusu SGK'dır diye biliyorum. AMa emin de değilim. Bilen var mı arkadaşlar?

Bende özel sandığa tabiyim. Geçen yıl Büyük Mükellefler vergi dairesinden 1 yıl süreli kontrol şartlı özel gider indirimi aldım. Özel gide indirimi kağıdımda eğer kontrol muayenesine gireceksem sevk koşulu ibaresi yazmışlar. Ben hastaneye sevki yine vergi dairesinden aldim. Ayni gun verdiler ve işlemlerimi başlattim. Sevkte raporun hasteden direkt istiyor vergi dairesi. Elden raporun kesinlikle verilmemesini posta yoluyla gonderilmesini yazmislar.

Hastaneye engelli raporunun aslinin bizlere lazim olduğunu biz engelliler için belge aslini sadece özel gider indiriminde kullanmadigimizi israrla belirttim. Vergi dairenden alacaksiniz aslini dediler. Daha kurul aşamadi devam ediyor. Deneyimlerimi paylasacam sonuçlandikça.

özel sandık kendi günü bitmeden yenilemesini istiyornozel sandıkta SSK tabiyiz diyor vakıf yetkilisi SSK cagirmiyor ama raporu maliyeye gönderip yine vergi indirimi alicaz dedi yani süreli vergi indiriminde durum böyle SSK cagirmiyor vergi indirimi vercek olan maliye bu sanırım ssk nin çağırmasından daha güvenli diyebilir miyiz Agbi

Üst Alt