Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde engelli olarak çalışmak, maaş ve sosyal haklarda kayba yol açar mı?

Duman6Kestik

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Marketlerde görüyorum.(metro, özdilek, bim, a101 vs)
Engelli istihdamı gibi yazıp işçi arıyorlar
Acaba engelli olarak başvurunca maaş engelsiz olana göre daha düşük mü oluyor yoksa aynı mı ve ya yüksek mi?
Sosyal haklarda her hangi bir avatajı var mıdır? Haftalik İzin günleri ve çalışma saatleri gibi?

8 ağustosta sağlık kuruluna girip engelli raporu (ruhsal duygusal )alacağım.. yani diyorum ki engelli raporuyla çalışma hayatı rahatsa raporu almayı bekleyip ona göre iş arıyayım yok eğer hiç bir farkı yoksa şimdiden iş bakayım.

DissFlex

Merhaba,

Ben kendi gözlemlerimi anlatayım, 38 yaşındayım, 2018 şubat ayında %42 Engelli raporu aldım. Uyku apnesi ve hafif işitme kaybım var. Mart ayından bu yana işsizim. Son çalıştığım yerde 7,5 sene çalıştım ve 3500 TL maaş alıyordum. Görev ise idari işler satınalma satış sorumluluğuydu yani kalifiye adamdım. İşten engel yüzünden ayrılmadım. Dedimki kendi kendime kalifiye adamım engelli raporumda var işsiz kalmam ama ne yazıkki kaç aydır iş bulamadım. 30un üzerinde iş görüşmesi yaptım, bunların çoğu kurumsal büyük şirketlerdi. Aldığım en büyük teklif 2000 TL maaştı başka bişey de yoktu. Öyle yan hak ikramiye falan hayal. Şirketlerin derdi devletin mecbur bıraktığı yasayı yerine getirmek. Yani uzun lafın kısası normal iş bulabiliyorsunuz hiç durmayın.

Üst Alt