Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Sektörde Ucuza Çalışma | Kapmanyamıza katılın lütfen

cdmustafa

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
16 Haziran 2014 Güncel: Arkadaşlar kendimce bir dilekçe yazdım. Sizde buna benzer bir dilekçe yazıp dediğimiz şekilde mutlaka gönderin. LÜTFEN.

DİLEKÇE GÖNDERECEKLER

1- cdmustafa
2- murat6677
3- eMeL_eMeL
4- Soner Güç
5- OturanBoğa

T.C.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NA
ANKARA​

Bakanlığınıza ait İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) internet sitesinde yayınlanan engelli işçi ilanlarına ait duyduğum rahatsızlıktan dolayı bu dilekçeyi yazmaktayım. Mevcut ilanların çoğunda aranan niteliklerin bir engellide bulunması mümkün olmayan nitelikler olması ve başvurulan ilanların değerlendirmeye alınmaması ben ve benim gibi birçok engelli arkadaşımızı derinden üzmekte. Ayrıca yasalarda gereği olan, engelli çalıştırmaya kanunen yükümlü olup fakat çalıştırmayan işverenler için kesilmesi gereken 1.904 TL'lik idari para cezasının her ay tahsis edilmesi için elinizden geleni yapmanızı rica ediyorum. Aradığım kriterlere göre işçi bulamıyorum deyip, sürekli ilanı güncellenen fakat asıl niyeti işçi bulmak değil para cezasından kurtulmak olan işverenleri eminim ki siz bizden daha iyi biliyor ve analiz ediyorsunuz. Bu işverenler mülakata çağırdıklarında da teklif ettikleri ücretler maalesef asgari ücreti geçmemektedir. Oysa ki işçi almadığında ödeyeceği para cezası asgari ücretin iki katı (1.904 TL) kadar olacak. Hem para cezasından kurtulup hem işçi alıp çalıştırıp hem de asgari ücret ödemesi biz engelliler olarak çok aşağılayıcı olarak görünmekte. Bu durumda size düşen, bu idari para cezalarını her ay düzenli olarak tahsis edebilmeniz. Bize düşen de asgari ücreti kabul etmeyip kendi değerimizi onların değil, kendimizin belirlemesini sağlamak olacaktır. Biz engelli vatandaşlar için Bakanlığınızca gereğinin yapılmasını arz ederim.

Tarih
Ad Soyad
İmza

_________

Merhabalar.

Öncelikle site yöneticilerinden bu konuyu silmemelerini rica ediyorum. Bu başlık en çok ziyaret edilen yer ve bu duyurumu herkes duyarsa ve birlik olursak daha iyi şartlarda çalışacağımıza inanıyorum.

Bu konuyu açma gereği duydum. Daha önce varsada silmeyin lütfen. Bilinsin, görülsün, bilinçlensin herkes.

Özel sektörde biliyorsunuz 50 ve üzeri işçisi olan 2 adet engelli işçi çalıştırmak zorunda. Peki çalıştırmasa ne olur?

Hemen söyleyim. Çalıştırmadığı her engelli için her ay 1.904TL idari para cezası ödemek zorunda. (istediğiniz gibi araştırabilirsiniz.) Yani toplamda 3.808TL para cezası ödüyor HER AY.

ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU
(İş Kanunu md.30)

Çalıştırma ZorunluluğuKamu İşyerlerindeÖzel Sektör İşyerlerindeÇalıştırmama cezası(*)
Özürlü İşçi Çalıştırma%4%31.832,00 TL
(2013 yılı için)
Eski Hükümlü Çalıştırma%2-1.832,00 TL
(2013 yılı için)
Toplam%6%3

* Özürlü ve eski hükümlü çalıştırma yükümlülüğüne uymamanın cezası
(4857 sayılı İK. Mad.101)

Özel sektörde çalışan veya çalışmayı düşünenler. Siz orda çalışmazsanızda o işverenin 1.904TL her ay 1 engelli için cebinden ister istemez çıkıyor. Ona göre işe girin ve maaşınızı isteyin. Ucuza çalışıp fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin. Haklarınızı bilin ve ucuza çalışıp diğer engellilerinde ucuza çalışmasına sebep olmayın.

Ayrıca sizi çalıştırıyor + ssk'nızı ya hiç ödemiyor ya da bir kısmını ödüyor (bu konuda net bilgim yok) + normal işçi gibi de çalışıyorsunuz sizin işinizi yapacak sağlıklı bir adama da para vermiyor. Artık değerinizi siz biçin.

[SIZE=3]Size bir kardeşiniz olarak tavsiyem 2.000TL'den aşağı ÇALIŞMAYIN. Piyasayı düşürmeyin, diğer engelli kardeşlerinizin hakkına girmeyin.[/SIZE]

Kardeş iyi güzelde maaş 2000 tl verecek yer imkansız

memur olan arkadaşlar devlette 1850 ler alıyoken

bırak maaşıda çalıştığımız yerde kendimizi ve haklarımızı yedirmeyelim

sigortanın yüzde 50 işveren yüzde 50devlet öder

Aynen Mustafa Bey. varsa öyle bir yer ben çalıştığım yerden anında istifa ediyim..:D

bende hazırım istifa etmeye, tabi öle bir yer varsa...

Arkadaşlar istifa etmeyin elbette. Benim burda amacım bilinçlensin herkes. Örgütlenelim, ucuza çalışmamak gerektiğini mantıklı bir biçimde anlayalım anlatalım. İşverenin işine geliyor, hem çalıştır hem 1.904TL'lik cezadan kurtul hemde daha az maaş ver. Oh ne ala memleket. Gerekirse patronunuzla konuşun bu durumu ve hakkınızı isteyin. Cesaretli olalım.

[FONT=&quot]DARİ PARA CEZASI:[/FONT]
[FONT=&quot]2013 Yılında Uygulanan İdari Para Cezası 2012 yılına göre %7,8 oranında yeniden değerleme oranında artırılmıştır.[/FONT]
[FONT=&quot]4857/30.Maddesine aykırı davranan işverenleri bekleyen ceza 1832 TL olarak belirlenmiştir.[/FONT]
[FONT=&quot]50 işçi çalıştıran işverenler en az 2 Engelli istihdam etmek zorundadır.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bu koşullara göre istihdam etmemeleri halinde çalıştırılmayan her engelli,çalıştırılmayan her ay için ödenecektir.

NOT: 2013 YILI İÇİN GEÇERLİ RAKAMLAR.
[/FONT]

Özel Sektör çalışanıyım,
Öncelikle işverenlerin düşüncesi; Zaruri çalıştıracagım engelliyi arka planda bir iş vereyim nerde gereksiz iş onları ve az maaş vereyim bunu kimse yalanlayamaz birçok arkadaşımız karşılaşmıştır bu durumla bende dahil....
Ben çalıştıgım sektörde ayrılmak istedigimde baktıgım işyerleri fiat olarak o kadar komik rakam sunuyorlarki senin fiziksel engelin onlara göre zihinsen düşünsel duygusal her anlamda engel baktım ki çalıştıgım yer diger firmalardan çok daha iyi mecburen kaldım.
Kısacası tüm şirketlerin aynı düşüncesi az para vereyim zaruri çalıştırayım ama bu süreçtede nerde gereksiz iş var yaptırayım malesef bu şekilde ...

Maalesef ki öyle keyvan.

Ben hakkımızın yendiğini düşünüyorum ve bunun içinde elimden geldiğince engelli arkadaşları bilinçlendirip tabiri caizse piyasamızı artırmayı hedefliyorum. Bu konuda sizlerde aynı düşünceleri taşıyorsanız ne güzel. Ama taşımıyorsanız çok üzülürüm. Bin yıl koyun gibi yaşamaktansa bir gün aslan gibi yaşamak daha iyidir.

cdmustafa çok haklı ama o para cezasını işkur genelde iş verenlere kesmiyor, şöyleki firmanın işkurda ilanı çıkıyor ve firma kriterime göre personel bulamadım diyerek her ay tekrar tekrar aynı ilanı çıkıyor ve senede toplasanız 12 ay bu cezayı vereceği yerde 1 veya 2 ay verip kurtuluyor . çok kurumsal bir şerketin ik sıyla görüştüğümde sizde bu kadar açık aylardır devam ediyor niye hemen personel bulup ceza yemek yerine bir kişinin bile olsa işe girmesine vesile olucaksınız demem üzerine karşı tarafın verdiği cevap" biz işkra çiçek vs gönderiyoruz bizi idare edeyorlar" şeklinde bir cevap aldım nekadar doğru bilemem kimsenin günahını almak istemem ama sana katılıyorum piyasamızı düşürmeyelim, daha yüksek maaşlar talep edelim

peki 50 kişi çalışan bir yerde en az iki engelli çalıştırması gerekiyo deniliyo.son torba yasada bu sınır kalktı demişlerdi daha çok engelli alınsın diye bu yasa ne oldu kontejan kakltı devlet ödiycek fazla engelli çalıştırmaları için demişlerdi...

ikinci bir durumda özel sektörün alıca engelliyi kendi belirlemesi bunu iş kur yapmalı bence.iş veren mülakat yapıyo kim daha çok işine yararsa onu alıyo bu çok utanç bişey bunu çok yanlış buluyorum

Arkadaşlar bu işler bizim istediğimiz gibi olmaz, onların istediği gibi olur.
Özel sektörde %3 engelli istihdam KAMUDA %4istihdam ama girin DPB ın sitesine boş engelli kontenjanlarını %3 üzerinden hesaplıyor ve ona göre alım yapıyorlar kimsenin sesi çıkmıyor 2012de cok dile getirdim kimse umursamadı niye ya bizi alsında %3-%4 önemi yok diyolar kendilerini düşünüyorlar hep..

Şimdi sen iş görüşmesinde istersin 1500tl maaş sıradaki gelir abi ben asgari ücretete razıyım der.. al burdan yak halbuki bilinci olsa kendini düşünmeye yüksek maaş hakkı ama bizim önce engellileri bilinçlendirme ve eğitmemiz lazım tek kendimizi değil bütün engellileri düşünmeliyiz, tabi kendimizi düşünceğimiz konularda olacak ama bugün bana yarın sana unutma....

Keşke durum Okan arkadaşın dediği gibi olsa... Ama değil işte.
İnanın o cezayı geneli hiç yemez, yiyen de senede bir defa ancak yer.
Aradığım vasıflarda eleman bulamadım o kadar.

ah ahhh şu bizim ülkemizde arkadaşlar kanunlar neden hep açık verir tabiki birilerini korumak için kanun açık vermesinde işveren uyanıklık yapsın bakalım mümkünmü

Malesefki öyle saçma sapan bi ilan oluyorki örneğin hala duruyordur iş kursayfasında iyi derece ingilizce bilen ehliyeti olan zihinsel görme duyu ve ağır ortapedik engeli olmayan ayakta durma sıkıntısı olmayan engelli bay bayan alınacaktır

ve altta olanaklar maaş asgari ssk yemek yol

buna nediyeceksin a.......................... Orosbu çoçuğu dalgamı geciyorsun bunla uyuşan insan zaten engelli olmuyor nerdeyse

iş kura dönüp uygun eleman bulamadık deyip cezadan yırtıyorlar

burda en ağır suçlu kurum iş kur adım adım takip edecek iş yerlerinin böyle saçma sapan ilanlarına itiraz edecek

ay sonu o kadro hala boşsa ceza yazılmazsa bu sorun hiç bi şekilde çözülmez insanla alay eder gibi bu ilanlarla al gülüm ver gülüm devam eder

ben kendim bir şirketi bu konuda bimer üzerinden alo 170 üzerinden şikayet ettim

bundan sonrada çalıştığım yerde dahil öyle durum olursa şikayete devam

Arkadaşlar işte sıkıntılar büyük. Bilinçlenelim, biliçlendirelim. Ya bu böyle oluyor zaten, bişey yapamayız demeyelim. Elimizden geleni yapalım gerisini Allah'a havale edelim. Gerekirse eylem yapalım sesimizi duyuralım. Ya da gidelim meclise başbakanla görüşelim, bakanlarla görüşelim. Ağlamayana meme yok arkadaşlar.

[SIZE=4]Bu konuyuda buraya taşıyan yetkili arkadaş. Sana da teşekkürler, en görülmeyen kimsenin görmeyeceği yere taşıdın, umarım tatmin olmuşsundur.[/SIZE]

devlet işverinin arkasında halkın değil..zengin istediğini yapıyor devlet bana muhtaç diye engelli iş konusıunda işkur çok ağır çok suskun ne yazıkki..

Arjadaslar ozellikle mustafa kardes sen haklisin ancak 1900 tl caza hikaye emin.olun 3000 tl yapsinlarda gorelim zati ben kac firma biliyorum ki surekli engelli ilanini iskurda var.niye aliyor akimiyor cikariyor engelli dayamayip cikiyor firma yirtiyor iskura gidip biri arkadas su kestigin cezalari bir engelli tc vatandasi olarak bize bur goster diyin bakalim yoktur cok azdir hepsi hikaye bos

Bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim . Bilgilendirme ve analizleri çok doğru helal olsun aklı selim kafası çalışan bir engelli . Size tavsiyem 1.800TL ile 2.000TL + yol masrafı aylık 170TL + özel sigorta + yemek tüm kurumsal firmalar en az bu parayı İstanbul `da engelliye veriyor. Neden mi? ödediği ceza 2000TL yakın x 12 ayda 24.000TL yapar.
Siz 2000TL altında 1000TL razı gelirsen özel sektör seni hem it gibi çalıştırır hemde sırtından 1000TL kazanır. Piyasayı düşürmeyin kendinize güvenin.

Arkadaşlar elimden tek başıma birşey gelmiyor. Birlikten kuvvet doğar. Bilinçlendirmeye çalışıyorum ama ısrarla yok şöyle yok böyle gibi bahaneler üretiyorsunuz. Ne zaman işkura gittiniz de cezalarınızı düzenli kesiyor musunuz diye hesap sordunuz? Ne zaman aile ve sosyal pol. bakanlığına gidipte hakkımız yeniyor siz uyuyor musunuz diye hesap sordunuz? Ben sormadım çünkü özel sektörde hakkımı aldığımı düşünüyorum. Ama sizlerinde almasını istiyorum. Ben de varım işsiz engelli kardeşlerim, sizin yanınızdayım diyorum. Bana dokunmayan yılan bin yaşamasın, gebersin diyorum. Alışmışız koyun gibi yaşamaya. Hakkınızı arayın, yedirmeyin sülüklere...

Arkadaşlar bir söz vardır, "SÖZ UÇAR YAZI KALIR"

O yüzden biz buradan birbirimize o kadar öğütler versekte maalesef amacımıza ulaşamayız. Ben geçen 2012 yılında işkur'dan bana göre iş istemiştim ama oradaki memurlar sanki işverenlerle işbirliği yapar gibi davranıyorlar nerde kötü iş varsa hep onlara yönlendiriyorlardı adamı olanada iyi işler veriyorlardı eline imzalı kağıt alanlar torpille işe yerleşiyorlar bizim gibi garibanlara gelince size uygun iş yok deyip eve gönderiyorlar. ama bir gün evde bilgisayarda Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına iadeli taahhütlü dilekçe yazdım gittiğim işkur'u şikayet ettim ve bir ay sonra bi gittim oraya bütün memurların yerleri değişmiş yeni memurlar gelmiş davranışlar değişmiş. Ama neticede akılları aynı kalmış dolaylı yollardanda olsa akıl yine aynı akıl Ben diyorum ki bu sitede ki herkes Çalışma ve sosyal politikalar bakanlığına dilekçe yazıp ptt'den iadeli taahhütlü göndersek emin olun ki mecburi şekilde konuya el atarlar yeter ki yapalım bunu bak o zaman tutumları nasıl değişir...

arkadaşım konunun yeri burası olmasa adam buraya neden taşısın

Arkadaşım ben ne demek istiyorum, sen neyin peşindesin. Yazdıklarımı ve amacımı iyice kavrayıp ondan sonra neden bu konunun en çok okunan yerde kalmasını istediğimi anlamaya çalış lütfen.

murat6677;

Dediklerinde çok haklısın arkadaşım. Ben varım bu dediğin teklife. En az 10 kişi olalım ve yollayalım.

Sen burada adres bilgilerini de paylaşıver sana zahmet olmazsa. Ama mutlaka iadeli taahhütlü şekilde yollayalım dilekçelerimizi.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Adres:İnönü Bulvarı No:42 Pk: 06520 Emek / ANKARA

Telefon:+90 (312) 296 60 00

Arkadaşlar verdiğim adrese mail olarak değil de PTT'den iadeli taahhütlü olarak verirsek daha iyi olur çünkü yasaya göre taahhütlü olduğu zaman konuya yasal şekilde bize 15 gün sonra cevap vermek zorundalar ama Ptt'ye cebimizden 5 TL taahhüt pulu parası vermeyide unutmayınız...

Unutmayın "BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR"...

murat6677 sana katılıyorum evet bende sucu iş kurda buluyorum zamanında iş kura gittiğimde iş arıyorum dediğimde suratıma bile bakmadan engelimi bile sormadan 4 , 5 iş yeri öneriyorlar ve o günüm kapı kapı forum dol durmayla geçiyor ve ses seda yok bir hafta sonra tekrar gidiyorsun aynı işlem tekrar tekrar bunlar bizimle dalga geçiyorlar.
benim işkur dan beklentim.
bizleri kendi içimizde kategoriler halinde sınıflandırması bu olması gereken şayet var ise uygulamıyorlar.
engel oranımıza bakmaksızın suratımıza dahi bakmadan her gelene aynı iş formlarını vererek gönderiyorlar iş yerlerine sonrada iş yeri sen bizim kriterimize uymuyorsun,da demiyor formu dolduruyor biz size haber veririz deyip gönderiyorlar.
Bekle ki haber gelsin bu böyle devam edip gidiyor.

Arkadaşlar kendimce bir dilekçe yazdım. Sizde buna benzer bir dilekçe yazıp dediğimiz şekilde mutlaka gönderin. LÜTFEN.

DİLEKÇE GÖNDERECEKLER

1- cdmustafa
2- murat6677

T.C.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NA
ANKARA​

Bakanlığınıza ait İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) internet sitesinde yayınlanan engelli işçi ilanlarına ait duyduğum rahatsızlıktan dolayı bu dilekçeyi yazmaktayım. Mevcut ilanların çoğunda aranan niteliklerin bir engellide bulunması mümkün olmayan nitelikler olması ve başvurulan ilanların değerlendirmeye alınmaması ben ve benim gibi birçok engelli arkadaşımızı derinden üzmekte. Ayrıca yasalarda gereği olan, engelli çalıştırmaya kanunen yükümlü olup fakat çalıştırmayan işverenler için kesilmesi gereken 1.904 TL'lik idari para cezasının her ay tahsis edilmesi için elinizden geleni yapmanızı rica ediyorum. Aradığım kriterlere göre işçi bulamıyorum deyip, sürekli ilanı güncellenen fakat asıl niyeti işçi bulmak değil para cezasından kurtulmak olan işverenleri eminim ki siz bizden daha iyi biliyor ve analiz ediyorsunuz. Bu işverenler mülakata çağırdıklarında da teklif ettikleri ücretler maalesef asgari ücreti geçmemektedir. Oysa ki işçi almadığında ödeyeceği para cezası asgari ücretin iki katı (1.904 TL) kadar olacak. Hem para cezasından kurtulup hem işçi alıp çalıştırıp hem de asgari ücret ödemesi biz engelliler olarak çok aşağılayıcı olarak görünmekte. Bu durumda size düşen, bu idari para cezalarını her ay düzenli olarak tahsis edebilmeniz. Bize düşen de asgari ücreti kabul etmeyip kendi değerimizi onların değil, kendimizin belirlemesini sağlamak olacaktır. Biz engelli vatandaşlar için Bakanlığınızca gereğinin yapılmasını arz ederim.

Tarih
Ad Soyad
İmza

Her insan engelli adayıdır cümlesinden keşke yola çıksalar da engelli insanlara gerçekten hak ettikleri değeri imkanları verseler, halbuki ilerde onlarında başına geldiğinde ki hayat bu her şey bizim içindir, onlarda faydalansa, dilekçeyi bende aynen bu şekilde yazıp gönderiyorum.. Bu arada cdmustafa konu çok güzel paylaşımın için teşekkürler..

Arkadaşlar yakın çevrenizden, arkadaşlarınızdan, akrabalarınızdan birilerine rica edin, engelli olmasalar bile yollayabilirler bu tarz bir dilekçeyi. İlla ki engelli insanlar mı rahatsızlık duyacak bu haksızlıktan.

DİLEKÇE GÖNDERECEKLER

1- cdmustafa
2- murat6677
3- eMeL_eMeL

DİLEKÇE GÖNDERECEKLER

1- cdmustafa
2- murat6677
3- eMeL_eMeL
4- Soner Güç

bende göndermek istiyorum, fakat özel sektörde calışıyorum bir sıkıntı cıkar mı?

Üst Alt