Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç kullanması gerekir raporu ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

refcan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
yaklaşık 02.01.2020 tescilli 2019 model aracım var raporunu geçen aylarda yeniledim aşağıdaki bilgilerle ben tekrar araç alabilir miyim? 2 ocakta bu aracı nasıl üzerimden alırım ve yenisini alırım?

@OturanBoğa tecrübelerine ihtiyacım var

@refcan, 2 Ocak itibariyle önceki almış olduğunuz aracın 5 yılı dolmuş oluyor.

%93 oranlı raporunuz var herhangi bir açıklama olmasa bile ÖTV muafiyeti ile tekrar araç alabilirsiniz.

Yeni raporumun süresi yeterli dimi? 6 ay kala mı alabiliyorum.

6 ay kala derken engelli raporunu mu diyorsunuz. Engelli raporunu hangi tarihte aldınız 🤔 Yeni aracı 5 yılı doldurduktan sonra alabilirsiniz.

16.07.2024 aldım 1 yıllık verildi 02 ocakta 7 ay kalacak alabilecek miyim?

Süreli raporla ÖTV muafiyetli araç alan biri olursa daha net cevap verebilir. Net birşey söyleyemiyorum o konuda.

Raporun süreli olması, senin ÖTV indirimi hakkını değiştirmez.
Son güne kadar raporun geçerlidir ve ÖTV indirimi hakkın vardır.

Raporun geçerli olduğu son güne kadar engellilere sağlanan her türlü haktan yararlanma hakkın vardır, buna ÖTV indirimi de dahil.

İstisnası şu olabilir, vergi dairesinde işlemler yaklaşık 15 gün sürüyorsa ve en son müdür imzalıyorsa müdürün imzaladığı tarihte de raporun geçerli olması gerekir. 15 gün sürecek bir işlem için sana rapor bitim tarihinden 20 gün önceden başvur diyebilirler mesela.

Cevap için teşekkürler birde belgelere göre aralıkta mı ocakta mı bitiyor aracın süresi yeni aracı hangi tarihe göre almalıyım

Üst Alt