Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kadrosuna geçmeden önce yatırılan primlerim emekliliğime sayılacak mı?

vilanjik

Emektar Üye
Konular
167
Reaksiyonlar
37
selam arkadaşlar, ben 1991 yılında sigorta başlangıcı yaptım. primlerimi normal statüde yatırdım. askerlige elverişli olmadıgım için alınmadım. 2004 yılında kpss ye girdim. 2005 yılında bir kamu kuruluşunda özürlü kadrosunda çalışmaya başladım. 15 yıl 3600 gün şartını doldurdugum zaman emekli olacagım.

sorunum şu: 15 yıl hesaplaması 1991 yılından mı yoksa 2005 yılından mı başlayacak?
2005 yılından başlarsa daha önce ödedigim primler ne olacak?

yardımlarınız için teşekkürler.

İlk priminizin yattığı 1991 yılı işe başlama tarihiniz olur.Memurlarda emeklilik şartı 5400 prim gününü tamamladığınız tarihtir.2005 yılında başlamaz diğer yatırdığın primler bir dilekçe ile birleştirilir. Emeklilik hesabında dikkate alınır.

Başlangıç olarak ilk sigorta tarihiniz olan 1991 yılı baz alınacaktır.
Emekli sandığına geçmiş iseniz hizmetlerinizi birleştiriniz.

kamuda işçi olarak çalışıyırum bu duruma göre emekliligi haketmiş gözüküyorum.3200 prim günüm var iki yıllıkta bagkurum var. yaşım 38 şimdi emekli olabilirmiyim.

Emekliliği şu anda haketmediniz.5400 günü doldurduğunuz tarihte emekli olursunuz.

kamuda işçi olarak çalışıyorum diyorsunuz,
Vergi ind. hakkından faydalanıyorsanız
05.08.1991 tarihinden önce işe başladıysanız 15 yıl 3600 günle
06.08.1991 tarihinden sonra işe başladıysanız 16 yıl 3760 günle emekli olabilirsiniz..

3200 ssk + 720 bağkur : 3920 toplam istediginiz zaman emekli olabilirsiniz...

ilker arkadaşım 1991 yılının ilk ayı olduguna göre emekliligi hakediyorum.lodos yıldızı arkadaşım 5400 işgünü prim ödemelisiniz diyorsunuz bunu memur için mi işçi içinmi söylüyorsunuz. ben işçiyim.

İlk sorunuzda belirttiğiniz kamu kurumunda özürlü kadrosundayım dediğiniz için sizi memur emekliliğine göre değerlendirdim. İşçiler için İlker arkadaşımızın bahsettiği durum geçerlidir.

arkadaşlar ilginize çok teşekkürler.uzun zamandır kafamı kurcalayan sorunlara ışık tuttunuz.i

Üst Alt