Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kadrosunda memur oldum, ama vergi indirim hakkı elde edemiyorum. Emeklilik..?

sudusleri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2003 (Aralık) yılından bu yana özürlü kadrosunda devlet memuru olarak çalışıyorum. İşe %40 rapor ile girdim. Daha sonra (2004 yılında) vergi indiriminden yararlanmak için başvurdum ve devlet hastanesinden %51 rapor aldım. Ankarada raporum %30'a düşürüldü. Daha sonra bu işlem için herhangi bir girişimde bulunmadım.

Az önce Ali TEZEL'in TV programında bu konu görüşüldü. Ali Bey, "2006 yılında vergi indirimiyle ilgili olarak değiştirilen kanunun son fıkrasına göre itiraz edin zira bu fıkraya göre 2006 dan önce alınan tüm raporlar aynen geçerlidir." benzeri bir cümle kurdu.

Şimdi;

Mevcut raporumda sürekli ibaresi mevcut. Bu veya benzer durumda olan yada konu hakkında detaylı bilgi sahibi arkadaşlar aşağıdaki sorularımı cevaplayabilirlerse çok memnun olurum.

1- Vergi dairesine yeni bir rapor için başvurmalı mıyım? Ali Bey tekrar başvurun gibi bir ifade kullandı ama tam olarak anlamadım.
2- Vergi dairesine yeni bir rapor için başvurmama gerek olmadan eski raporum ile söz konusu son fıkradan yararlanmak için nereye ne şekilde müraacat etmeliyim?
3- Eski raporumla yapacağım başvurunun iptali mümkün mü? İptal edilirse ne yapmalıyım?
4- Benzer durumda olan arkadaşlardan vergi indirimi hakkı elde eden var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

edeyim ama nereye? nasıl? ayrıntı verebilirseniz sevinirim.

Anti Oksidan;

gelen cevabın bir kısmı;

[FONT=Arial][SIZE=2] “ALİ TEZEL’DEN”, YAZILI, TELEFONDA veya RANDEVU İLE YÜZYÜZE DANIŞMANLIK HİZMETİNİ TERCİH EDERSENİZ BEDELİ 450 TL’DİR.
(bir kişi için)
DİĞER UZMANLARIMIZ ŞEVKET TEZEL VE NİHAL KONUR’DAN’ YAZILI- TELEFONDA veya RANDEVU İLE YÜZYÜZE DANIŞMANLIK HİZMETİ ALMAK İSTERSENİZ, BEDELİ 200 TL’DİR.

[/SIZE][/FONT]sorulara cevap vermiyorlar[FONT=Arial][SIZE=2][SIZE=3][FONT=Times New Roman]
[/FONT][/SIZE]

[/SIZE][/FONT]

avukatların danısma ucretlerı ne kadar arkadaslar.bılen varmı?eger kı ali tezel arkadasın sorununu cozecekse ona dava sonun da 450 helal olsun.ama sadecede danısma ucretı 450 tl coooook ama cooook deılmı .yazık ya.

bu nasıl çıkmaz iştir anlamadım.. ne yapacağımı bilmiyorum şu anda :(

ali tezel de bu işten köşe dönmenin yollarını bulmuş demek..
1 yıl önce sorduğum bir soruya gazetedeki köşesinde yanıt vermişti..

engellilere dert çektirmeyi herkes reva mı görüyor bu ülkede...

Kimseyi dava etmenize de gerek yok, kimseye para ödemenize de: http://www.engelliler.biz/forum/eme...memurlarin-emekliligi-ile-ilgili-mevzuat.html

Memuriyete sakat statüsünde başladığınız için vergi indirim hakkı alsanız da almasanız da 15 yıl (5400 gün) hizmet süresini doldurduğunuzda emeklilik hakkını kazanmış olacaksınız.

İlle de vergi indiriminden yararlanmak istiyorsanız (tekrar edeyim, bunun emekliliğinizle hiç bir ilgisi yok): 1) Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde işgücü kaybı oranı verilmesi gerektiğinden emin olun, ve 2) Vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun, sizi hastaneye sevk etsinler, uygun raporla vergi indirim hakkı elde edin.
Eğer hastane %40 ve üzeri rapor verir, Ankara düşürürse, sakatlık oranı cetveli'ne göre yeniden değerlendirilmesi için red kararı veren yere itiraz eder, yeniden değerlendirme istersiniz.
2006 yılından önce alınmış raporlar hukuki süreç olmaksızın mümkün dğeil Maliye tarafından işleme konmaz...

Üst Alt