Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Kimlik Kartı ne işe yarıyor?

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben bir rapor aldım özürlü kimlik kartı alır diye ne işe yarıyor avantajları nelerdir bilen varsa lütfen söylesin

Cep telefonu için veya bazı hizmetlerde sakatlara özel tarifelerden yararlanırken işine yarar.
Yalnız, artık Özürlü Kimlik Kartı verilmiyor. Oranlar nüfus cüzdanına işleniyor (bu da durduruldu şimidi. Ne olacak belli değil)

Yani, rapor dursun bi kenarda, ya da Nüfus müdürlüğüne gidip, oranın yazılmasını talep et. Belki işlerler...

ok

zaten ben raporu aldığımda bana dedilerki nufus müdürlüğüne başvur oraya gittik onlarda dediki şu anda bu yasa durdurulmuş şu anda ne yapacagımı bilmiyorum

ok

doğru valla MADE İN TURKEY hiç şaşmamak gerekir neyse ben raporumu saklıyayım ne olur ne olmaz bakarsın yarın öbür gün yeni bi yasa çıkar

arkadasım otobuslerde %30
ucak %30
hızlı tren : ucretsiz
belediye otobusleri: ucretsiz
maclar: ucretsiz
muzeler ucretsız
tiyatrolar ucretsız

aile ve sosyal işler bakanlagı enllli işleri bolumune muracat ediyorsun oradan alıyorsun engelli kartını
beliediye için otobus kart çıkartma burolarından çıkarıyorsun

Valla ulaşımda %30 indirim dışında bir işe yaradığını görmedim.Hiç indirim yapmayan ulaşım firmasıda gördüm %10 yani 2 lira indirenide.Dilenci gibi abi ama diğer arkadaş daha fazla indirmişti dediğimizde oldu:D30 umuzda belkide komple kör olacaz o otobüsede doktora gitmek için bindik yapılan muameleye bak.Beni dünyanın en zengini yapsalar ve hergün uçakla gezdirseler bile tek gözümü dahi vermek istemem.Sağlığın herşeyden üstün olduğunu bir gün anlarlar.

kart için rapor fotokopisi oluyormu aslınımı istiyorlar?...emeklilik kağıtlarım gelmeden de müracat edebiliyormuyum bu kart için..yüzde 57 rapor ve vergi indirimim var?..teşekkürler..

deathless

kart için raporu aldığınız hastaneden isteyeceğiniz rapor aslının onaylı bir örneği yeterli, kaymakamlık binasından gidip 10 dakikada bu kartı cıkartabilirsiniz, vergi indirimi yazınız ve raporunuz yeterli.

deathless nüfus cüzdan fotokopisi 1 resim raporunun fotokopisi götürcen kart için aile sosyal bakanlığına gtcen

Üst Alt