Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Kimlik Kartı nereden ve nasıl alınır?

Cengiz7475

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Slm, Özürlü Kimlik Kartı almak için neyapmak gerekir, Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvurduk. Artık böyle bir kartın verilmediğini söylediler, önceden alınıyordu, şimdi niye alınmıyor, bir yerden bir yere giderken indirim istediğimizde bizden özürlü kimlik kartı istenmektedir fakat bizde bu özürlü kimlik kartını temin edemiyoruz. %50 engelli raporum var. Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.

Özürlü kimlik kartı uygulaması sona erdi.Elinizdeki sağlık kurulu raporu ile özürlülerin faydalanabileceği tüm haklardan yararlanabilirsiniz.

raman emin misin.menim bildigim baglı oldugun nufüs müdürlügüne kimlki arkasına yazdırman gerek miyor mu .

özürlü kimlik kartı karaköydeki iett den alınıyor sona eren ise ankaradan alınan kimlik kartı olması lazım çünkü ben daha 2 ay oldu çıkartalı özürlü kimmlik kartını

Başbakanlık Özürlü Kimlik Kartı artık verilmiyor.
Danıştay yürütmeyi durdurduğu için, sakatlık oranı nüfus cüzdanının arkasına yazılamıyor.

Toplu taşıma araçlarındna ücretsiz yararlanmak için ise, İstanbul için İETT'nin Karaköy'deki binasına gitmen gerek.

slm arkadaslar peki özürlüler dairesinin vermiş oldugu bir karttan bahsediliyor bunu nasıl alabiliriz özellikle kamu kurumlarında bunu nedense soruyorlar raporumun oldugunu söyledigim halde iki saat dert anlatıyorum... neyapabilriz

Özürlüler dairesinin kart uygulamasıda iptal, nufüs cüzdanızının arkasına yazdırılmasıda iptal. İstanbul için toplu ulaşım araçlarından yararlanmak için İETT merkezine veya istanbulun değişik ilçelerinde bulunan İSÖM (İstanbul Özürlüler Merkezi) başvurman gerekiyor.Yani Özürlü olduğunuzu sağlık raporunuzdan başka hiç bir şeyle ispat edemezsiniz.Dolayısıyla sağlık raporunuzun fotokopilerini yanınızda taşımanız gerekmektedir.

19 Temmuz 2008 tarihli resmi gazetede yeni yönetmelik yayınlandı.
Sosyal hizmetler il müdürlüklerine görev verildi. kartlar için oraya müracaat edilecek ve kart ta il müdürlüğünce onaylanarak verilecek.
Ankaraya gitmesi gerekmeyecek yani:))
Eskiden alınna kartlar ve nüfus cüzdanına yazdıranlar kullanmaya devam edebilirler.

İyi günler 20 yaşındayım hala engelli kartım yok. Engelli kartı çıkartmak istiyorum. Nasıl ve nerden çıkartabilirim yardımcı olursanız sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

benim merak ettiğim değişen birşey olup olmadığı ile ilgiliydi. bir kaç yere daha baktım ortak nokta burası. ozaman sıkıntı yok.
şimdi benim merak ettiğim bundan sonraki aşamalar. elime sağlık raporu alıp il sağlık müdürlüğüne gitmem yeterli olacak sanırım. sağlık raporunu "engelli kartı çıkartacağım onun için lazım" demem yeterli olacak sanırım.

Özürlü Kimlik Kartı basımı kaldırıldı mı, kaldırılmadı mı tam olarak bilmiyorum ama kart çıkartmak isteyenler; bulundukları ilde[SIZE=2]ki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bir [/SIZE]sorsunlar. Ben 5-6 ay önce oradan çıkartmıştım...

Özürlü Kimlik Kartı Nereden Alınır?

Özürlü Kimlik Kartı Antalya' da Antalya Valiliği Özürlüler İletişim Merkezinden Verilmektedir. Diğer İllerde de İlgili Birimler Tarafından verilmektedir.

Şimdi yeni adı: "Engelli Kimlik Kartı" olan kartları, Antalya'da Antalya Valiliği Engeliler İletişim Merkezi vermektedir. Bilgi İçin Tel: 0242 248 69 95
Diğer İllerde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri vermektedir. Detaylı bilgi buralardan alınabilir.

Merhabalar benim 8 yaşında engelli çocuğum var,rapor %67 belediye otobüslerine felan binmek için engelli kimlik kartı çıkarttırmam için nereye başvurmam gerekiyor,saygılar

Ağır engelli ibaresi raporunda yoksa sadece kendisine cikarirsiniz siz cikaramassiniz rapor ve iki resimle belediyenin yetkili birimine gitmeniz yeterli tabi kimlikte olacak
Babacan_66

Raporda işetme,zihinsel,süregen (kronik) işaretli ,zaten ağır engelli durumu hayır yazıyor,ben sadece çocuğa engelli kartı çıkaracağım,

Üst Alt