Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kimlik kartım ile toplu taşımada sorun çıkardılar!?

selocanlar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
ben 2008 hastaneden rapor aldım masımı 2009,6 ayının sonunda aldım işguzar postocacı yaptıgı dalavere yuızunden,2010 tc özürlü kımlık çıkardım aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlıgından ,%80 özurluudur ,yıldız logosu var aıle ve sosyal palıtılakların ablemı var,tc no var, yanı varda var kucuk ehlıyet kadar bı sey trene bımdım sehır içi bana bu kart artık gecerlı deyıl dedı işguzar memur,neden dedım altında refakatcı yazısı olacakmış,benım refakatcıye ıhtıyacım yok dedım kendım bınıyorum, sızce bu neden boyle dedı

aile ve sosyal bakanlığının verdiği kartlar refakatçisiz olanlar değişime mecbur değildir refakatçisiz seyahat yapma özgürlüğün vardır aile ve sosyal bakanlığının verdiği kartla şehir içi otobüslere binip gezemessiniz elindeki kartlan şehir içi ücretsiz otobüs kartı çıkartmanız lazım.istanbulda istanbul kart gibi.elinizdeki kart müze telefon su trenlere kimi yarı yarıya kimi ücretsiz hakkı oluyor

Ankara'da bilmiyorum ama İstanbul'da birkaç yerden iett ücretsiz seyahat kartı çıkartılıyor, bununla otobüslerdeki kart okutma cihazına okutup biniyorsunuz ancak özel halk otobüslerine binince şöförün sağlık alanında ordinaryüs prof gibi sizi baştan aşağı süzmesi engelinizi tanımlamaya çalışması yüzünüze töre den dolayı aradığı can düşmanıyla karşılaşmış gibi bakması kartı fırlatıp atması yada sizi birkaç binmeden sonra tanıdığı için durmaması gibi birçok sorun yaşayabiliyorsunuz.

ya arkadaşlar 2010 alınmış özurlu kımlık kartım var ,ben bununla trene bımdım ½80 oranım tc var aile sosyal bakanlıgının sımgesı ve soldada yıldız var,tc no vs, altında refaketcıde bıne bılır yazankartlarda gordum 2 ıkı ucretsız bınıyo tren lere ,ama benımkı refakatcı yazmıyo ,tek bınıyorum zaten,bunu bana devlet vermış trenlere bın maça gıt ,sınemaya tıyatroya gıt muzeye gıt dıye dogrumu arkadaşlar bu kartlar artık gecersız dıyo trendekı memur yenısını çıkar dıyo,,oyle bıseyın olmadıgını bılıyorum gıcıklıgına yaptı bunu ,bılgısı olan paylassın

selocanlar

şehir içi ulaşımda geçerli değil o kart biz istanbulda İETT ye gidip engelli raporuyla kart çıkarıyoruz 10 tl ödeyip bu kartıda her sene güncellemek gerekiyor akbil gibi basıp biniyorsun toplu taşımaya refakatçili olması gerekmiyor bu kartında ağır engelli ibaresi varsa raporda refakatçilide çıkarabiliyosun . ankaradada böyledir...

benimde başıma aynı şey geldi kardeş
kartta refakatçi yazıodu
şöför kartına bakabilirmiyim dedi bak abi dedim
sen dedi yanında refakatçi olmadan binemessin dedi abi kaç senedir biniorum dedim
o şöförler senin kartına bakmamış dedi
sonra kartı aldığım yere gittim sordum şöförün dediği doğrumu dedim evet dediler
kartı deiştirdim

ya arkadaslar bu kartı 2010 yılında bakanlık verdı ,ve ben sadece trenlerden bahsedıyorum,bu kartla ıstedıgın gıbı tc devlet demır yollarına bıner seyahat edebılırsın sehır içi sehır dışı anlamayan arkadas varsa aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlıgına ,veya seçk bı ugrasın

ankarada engelli raporunuz yada kimlik kartınızla hipodrumdaki belediye binası giriş katta olan ego müdürlüğüne 1 adet resim ve 10 tl ücret yatırarak ücretsiz toplu taşıma kartını alıyorsunuz ankarada refakatçiler bile tek başlarına yanlarında kimse olmadan binebiliyor bu kart metro içinde geçerli

Ankara da halk otobüsünde kızımada sorun çıkardılar direk 153ü aradım şikayette bulundum idari para cezası kesmişler iki kere başımıza geldi ikisindede ceza kestiler yalnız muavinin başımıza bela oldunuz sizle mi uğraşıcaz demesi çok zoruma gitti 297batıkent halk otobüsleriydi

çok ıyı yapmısın kardesım sıkayet ederek,benım kartımda refakatcı dahıldır yazmıyo,dahıl olan kartlarda trenlerde bılet hem hasta olana hemde refakatcıya bedeva oluyo,bu yenı çıkarılan kartlarda boyle,ama bu8 demek deyılkı eskı 2010 senesınde çıkarılan kartta refakatcı yazmadıgı için yanınızdakı akrabanızdan uçret alıyolar,sadece tren için konuştum ben,bende sıkayetcı olacaktım 3 gun once trene bındık bılatcı geldı oglum gosterdı kartını bunlar artıkl gecerlı deyıl dedı ,ben bılerek susuyoprum ,bakalım ne dıyecek dıye ulan bu klart basbakanlık özurluler ıdaresı tarafından verılmış 2010.tarıhınde nasıl gecerlı olmaz,dıyecem fakat ,cekıp gıttı 153 sıkayet edecektım ama etmedımbıdaha olursa edıcem

ankarada halk otobüsleri özel kişiler tarafından işletildiği için onlarda işlerine geldiği gibi davranıyor ama ego otobüslerinin öyle bir şey yapma hakkı yok bu arada o para toplayanlar mavin diyoruzda aslında onlar aracın sahibi :)

Bende refakatci falan yazmiyor otobuse ihtiyac duymuyorum.ama binmem gerekirse binemezmiyim%62 engelli kartim var

arif4168 bulunduğun ilden ücretsiz kart çıkar bence ben eskişehirdeyim ücretsiz (ESKART) çıkardım.sıkıntı çıkaran şöförler olabiliyor

Üst Alt