Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü statüsünde memur oldum. Ne zaman emekli olabileceğim?

kolete

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, ben özürlü memur alımıyle işe 6 yıl önce başladım. başlarken 15 yılda emekli olursun dediler. başladığım zaman böbrek nakli olmuştum, ama şimdi tekrar diyalize girmeye başladım. nakilli iken oranım %83 idi şimdi %95. yüksek olmasının sebebi eklemlerimde de problem var. emekli olabilir miyim?
sitede ssk lılar anlatmış ama memurlarınki nasıl?
cevaplarsanız sevinirim.

Durumunuzda değişen birşey yok.
İşe başlarken de malul sayılacak oranda engeliniz mevcut olduğundan malulen emekli olamazsınız.
15 yılda erken emeklilik hakkından faydalanacaksınız.

şu an istesem emekli olabilirmiyim 6yılım doldu kimileri 7 yıl dolarsa adi malül olarak emekli olursun diyolar hem diyalize girmek hem çalışmak çok zor oluyor haftada 3gün diyalizdeyim

İşe başlarken de malul sayılacak oranda engeliniz mevcut olduğundan malulen emekli olamazsınız.

Yukarıda da belirttiğim gibi malulen emekli olamazsınız.15 yılı beklemeniz gerekiyor.
Şayet işe başlarken engel oranınız %60 ın altında olsaydı,mesela %40, %50 gibi bir oranla işe girmiş olsaydınız,sonradan engeliniz %60 ı geçseydi o zaman çalışırken malul duruma gelmiş olacağınızdan malulen emekliliğe hak kazanırdınız.

teşekkür ederim

ömrün yeterse 9 yıldaha çalışaçaksın diyosunuz kısacası benim emekliliği göremeyeceğim kesin gibi kalbim teklemeye başladı yaştan dolayı risk altındasın diyorlar hayırlısı, bilgilendirdiğin için teşekkür ederim arkadaşım

Üst Alt