Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlüye hakaretten dava açılabilir mi? [Hukuk]

Konular
12
Reaksiyonlar
0
meraba arkadaşlar...

ben omurilik felçlisiyim.. iki gün önce gıyabıma biri özür durumumu aşalar şekilde bana hakaret etmiş sadece bir şahidim var.
bu durum da ben dava açmak istiyorum.
benim yasal haklarım nedir? dava açarsam bu insan ne ceza alır.

lütfen bilgisi olan yazsın. aynı durumda olan arkadaşlar beni çok iyi anlayacaktır.

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

TCK. Şerefe Karşı Suçlar

Hakaret

TCK. MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.

ismail kardeşim cevabın için çok teşekkür ederim. ancak benim tek şahidim var. yozgattan selamlar saygılar..

o zaman allaha havale edeceksin kardeşim bu arada bende yozgatlıyım aleykümselam :)))

tamam kardeşim anladım çok sağol.. ben de öyle yaptım zaten ne diyeyimm.. mevlam ona vermeye korkuyor mu sanki.. bu arada yozgatın neresi? ALLAH razı olsun senden..

ne yapalım elden başka ne gelir yaradana sığınmaktan başka... bu arada ben de boğazlıyanlıyımm.. belkş de tanırım sizi..

meraba kardesim

ben onu ALLAH a havale ettim. elbet günün birinde bulur cezasını..

banada hayvan herif dedi herkesin içinde allah herşeyi bilir görür

pekii msj kanıtı varsa ne olur acaba :confused: dava açmak dahamı kolaylaşır..

bende omurilik felçliyim babamla beraber diş dokturuna gitik doktur beni aşağıladı tabiki babam hemen o an kafasına değeneği indirdi çok rahatladım sende sana hakaret edeni alaha havele et

dava etseniz bile herşey savcının eline kalmış bende dava açmıştım... bunlar kolay işler değil git gel ifade ver tekrar git gel uzarda uzar....Ayrıca bana kimse hakaret edemez yüzüme karşı durmam yerimde karşılığını verirm gerekirse ölümüne giderim nasılsa kaybedecek bir şeyim yok....!!!

selamlar bende hakanaca,barisvan ve duslerinprensi arkadaşıma katılıyorum imkaanın varsa cevp vep brak o düşünsün nasıl hesap soracağını ortada darp raporu veya üç şahit olmayınca hiçbirşey yapamıyorsun işte aynısı benim başıma geldi uğraşamam diye bir avukat arkadaştan ricacı oldum karşılıklı darp ve şahit varsa savcının önüne gider savcı mahkeme açılmasına karar verirse ancak dedi eklemeyide unutmadı döyle bir durumda gücün var ise saldır en zından savcı ortada bir olay var diye düşünür dedi hadi buyuraklıma gelen bir cümle^^Yanlış kanunlar kötü suçları doğurur^^

öyle mesajmış bilmemneymiş savcı dikkate almaz yalandan 3 tane şahitte bulunursada oda vicdanla alakalı bir şey her önüüne gelen dava açarsa savcıda inceleme yaparsa zatenn hukuk çökmüş vaziyette sistem iyice çöker allak bullak olur karşılığını ver latında kalma mahkeme işleri zor hatta öyle bir an gelir suçlu duruma bile düşersin savcı bazen kafasına göre sonuçlar çıkarabiliyor ben yaşadım aynısını kadın erkek fark etmez.... ver karşılığını sıkılma gösterdişini...

özürlüye hakaretten dava mı ?

yahu senin kendi annnen senin özürüne hakaret ediyor varsın başkaları da etsin ne olacak

evet evet küçükkken annem bana derdi Allah seni bilmişte yaratmış diye :) gül geç.... ben hiç toplumda hakaret görmedim zor bana söylemeleri ... kibar biriyim ama delirirsem canavara dönebilirim dünyada umurumda olmaz :D

arkadaşlar hakkınızı arayın merak etmeyin yanınıza korayacağıınız bişeyler gezin hiç korkmayın direk kafaya unutmayın ıskalamk yok bişe olmaz merak etmeyin

ben arkadaş öyle yapıyor :)) hakim salı veriyor hakaret etti vurdum ddersiniz bişe olmaz

evet neden vurdun derlersede engelliyim spastiğim kendime hakim olamadım sinirsel istem dışı falan cart curt kendimizi kurtarırız :)

selam arkadaşlar...

herkesin görüşünü belirtmesi çok güzel .. herkese tşkr ederim. yalnız su var ki! hala içim acıyor.. elimden de bişey gelmiyor. anlaşılan o ki! hukuk bile savunmuyor biz özürlü insanları. tek dayanağım var o da şu ki! mahşerde sorarlar hesabını. ALLAH a emanet olun.. SAYGILAR...

aslında senin mükafatını ALLAH vermiş bunlar onun farkında değiller. bu dünya hayatı en fazla 80 yıl yaşanır. ya ebedi hayat adı üstünde EBEDİ. varsın ebedi hayatı nasıl yaşayacaklarını onlar düşünsünler. sen daha karlısın.

bundan sonra kafama takmışım bana hakaret edeni ve aşağılayanı dümdüz kafayı geçireceyim olan olmuş bana bunda sonra olsa bile gam yemem özelikle hastanelerde dokturlar vs

Ben %58 engelliyim. gorumcemin kızı oğluma watshaptan mesaj attı "kokuşmuş sakat anan ile uğraş" diye bir mesaj

bu kız ankara live hastanesinde çalışıyor dava açsam kazanır mıyım
kazanmasam bile rahatsız etmek istiyorum calistigi hastaneye celp gönderirim ayrica oğlum ankara Üniversitesi hukuk Fakültesi 3.sınıf ta yalan ifade verip kuzenini de tutamaz

Ftm06

Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz ama bir şey çıkar mı, bilemedim... Bu hakaretle beraber bir hizmetin ya da malın alınmasını engellese o halde TCK 122 kapsamına girerdi.

Üst Alt