Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Panthera x aktif sandalye kullananlar var mı?

Mediha

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
2
Ben beş gün önce kullandığım aktif sandalyemi çaldırdım maalesef. Revolution marka aktif sandalye kullanıyordum. Yalnız yaşıyorum ve her gün işe gidip gelirken bu sandalyemi kendim katlayıp aracıma koyup indiriyordum.

Daha pratik olsun ve daha hafif olsun diye phantera x modelini aldım şimdi. dün elime geçti sandalye. bana çok fazla hafif geldi. Sürekli arkama düşecekmişim gibi hissediyorum. En küçük bir tümsekten bile gecemiyorum şimdi. Zamanla alışılır mı acaba?

Kullananlar varsa önerileriniz nedir?

Bende panthera u2 kullanıyorum hafif olduklarından dolayı geriye devrilme riski fazla ben iki kere düştüm :) zamanla alışılıyor. çok dikkat gerektiriyor en ufak bir dalgınlık ve yanlış harakette hop arkaya atıyor kendini :) mümkün mertebe ağırlığınızı öne verin geriye çok fazla yaslanmayın

Mediha

Sevgili Mediha, kastettiğin Bischoff & Bischoff: Revolution model sandalye ise, o sandalye Panthera yanında hastane sandalyesi gibidir.

Panthera X demek Formula aracı demektir. Kişideki kullanım becerisi ve hareket yetisi bu aracı kullanabilecek düzeyde olmalıdır. Daha önce uzun süre aktif sandalye kullanmış, ileri düzey deneyim kazanmış kişiler kullanabilir.
Ayrıca tüm ölçüleri ve ayarları kişisel olmak zorundadır.

Bunlar olmadan X'e binmek demek 10 cm'lik ince topuklu ayakkabıyla ormanda koşmak demektir. Düşmekten kurtulmak imkansızdır.

sefika'nın kullandığı U2 model ise özellikle ilk kez aktif sandalye kullanacak kişiler için emsalsizdir. Sürüş agresifliği ayarlanabilirdir. Yani, Şefika isterse sandalyeyi hantallaştırabilir, zaman içerisinde deneyim kazandıkça yine agresifliği arttırabilir...

Bir de, aktif sandalye kullanmak konusunda yeterli deneyim kazanana kadar düşmek kaçınılmazdır! :) Düşe kalka hem sandalyeyi hem kendi hareket yetinizi öğrenirsiniz...

ben hiç düşemedim u2 kullanıyorum..)) u2 light a terfi etmek istiyorum ama korkuyorum..

Bende direk en hafif modelinden başlamışım :) düşe kalka öğreneceğiz artık.
Sırf aracıma rahatça katlayıp koyabileyim diye bu sandalyeyi seçmiştim. Evet katlaması ve hafifliği harika. Tek elimle araca alabilirim. Endişelerime gelince bana çok alçak geldi ilk başta çalışma masama yetişemedim bu sandalye ile. bende içine on cm bir minder yaptırdım o şekilde kullanacağım. Ön tarafı havada ama arka oturma yeri aşağıda gibi. bu arka oturma kısmı yükseklik ayarı yapılabiliyor mu?
Birde hep düz alan gerekiyor galiba parkelerden gitmek bile korkutuyor şu an beni:)

sanırım sende u2 light, koltuk sırtlığını olabildiğince dikleştir, ayrıca koltuk sırtlığı öne doğru alınabiliyorsa en ön kısma getir daha dengeli olur o zaman

x kullanıyorum ben. şu 2 kg olan sandalye.. aman ne hafiflik bu

Üst Alt