Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Papiller tiroid CA ile malülen emeklilik başvurum reddedildi!

swatinq23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Bende papiller tiroid ca hastasıyım malulen emeklilik için başvuru yaptım ret geldi yüksek sağlık kuruluna itiraz da bulundum bakalım sonuç ne çıkacak

swatinq23

Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre alınması gereken tanı:

5. Tiroid bezi
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a) Anaplastik (andiferansiye) karsinom
b) Anrezektabl ve bölgesel lenf nodlarını aşan metastazları bulunan ve radyoaktif iyot tedavisine cevap vermeyen progresif seyreden karsinom
c) Anrezektabl uzak metastazı bulunan medüller karsinom

Ben papiller ca hastasıyım 2017 ve 2018 de ameliyat oldum şuan metastaz yaptı takip altında radyoaktif tedavisi gördüm ama sonuç vermedi şuan %87 sürekli raporum var sadece papiller den %80 verdiler malulen emeklilik için başvuruda bulundum ancak ret geldi itiraz da bulundum daha sonuçlanmadı sizce onaylanır mı

Yok ilk başvuru

2 ameliyat oldum iki ameliyattan sonra da radyoaktif iyot aldım ama ona rağmen metastaz yapıyor tekrar o zaman bu duruma göre ret gelmemesi lazım sanırım neden ret geldi bilmiyorum

ADALETE SİTEM

Benim Bir Sorum Olacak 6 Ay Önce Engelli Raporu Aldım %87 Malulen Emeklilik İçin Başvuru Yaptım Ancak Ret Geldi Vergi İndiriminden Emekli Olmam İçin 4 Yıl Daha Çalışmam Gerekiyor Acaba İş Yerine Girerken Engelli Kadrosundan Girmeme Gerek Varmı Yoksa Süre Dolunca Direk Vergi İndirim Kağıdımı Alıp Emeklilik İçin Başvuru Yapabilirmiyim Cevabınız İçin Şimdiden Teşekkürler

Akbelv
Dogum tarihiniz:16.05.1994
Sgk giris tarihim:03/11/2012
Prim günüm:2.150
Engel Oranım:%87
Rahatsızlıklarım: tioid kanseri tür papiller ca uyku apnem var cpap cihazı ile uyuyorum sağ ses telim alındı ve sağ vocal kord çalışmıyor hasar aldı ameliyatta

swatinq23 Engelli raporu ile oran %100 dahi olsa malulen emekli olamazsınız, malulen emeklilik başvurusu yapamazsınız.
Engelli raporuna dayanak olarak malulen emeklilik talep ettiğinize göre, bu tahsis talebiniz ret edilecektir ki ret edilmiş.
Ret sebebi malul değildir cevabi yazı gönderilir.
Malulen emeklilik için sigortalı olunan tarihten önce maluliyeti gerektirecek düzeyde hastalığın olmaması ve sigortalı olduktan sonra hastalığın gelişmesi şarttır bu kapsamda en az 10 yıldan beri sigortalı olmak 1800 prim gün şartını tamamlamak sonrasında sgk'ya malulen emeklilik dilekçesi vermek bu dilekçe kapsamında sgk'nın üst yazı ile sevk ettiği ( üniversite hastanesinden maluliyet raporu almak '' tek hastalıktan en az %60 rapor almak gerekiyor veya toplam hastalıklarınız çalışmanıza engel teşkil ediyor ise bu hastalıklarınız sebebi ile çalışamayacağınıza dair rapor almak) Bir başkasının bakımına muhtaç derecede malul olanlar için ise yıl şartı aranmaksızın sadece 1800 prim gün şartı yeterlidir.
Engelli raporu ile yaptığınız malulen emeklilik geçersizdir, sgk çalışanı size engelli raporu ile malulen emeklilik başvurusu olmayacağını söylemesi gerekirdi.
Bölge sağlık kurulu da dosyayı işlemsiz iade etmesi lazımdı, hatta iade ederken ve size malul değildir cevabi yazısı göndermek yerine, engelli raporu ile malulen emeklilik başvurusu yapılamayacağı- kurum sevki ile maluliyet raporu alınması ile dosyanın yeiden incelenmesine dair bilgi yazısı göndermesi gerekirdi.
Ne var ki SGK'nın tüm birimleri vatandaşa yol göstermemektedir, yani kurumu korumaktadırlar, yapmanız gereken iş SGK'na yeniden Malulen emeklilik başvurusunda bulunmak ve sgk'nın sevk edeceği üniversite hastanesi sağlık kurulundan maluliyet raporu almak, raporu size elden vermezler kuruma gönderirler, siz önce sgk'ya gidin malulen emeklilik başvurusu yapın onlar size diyecekler ki adresinize yakın hangi üniversite hastanesi var ise oradan sağlık kurulu için randevu alın ve randevu tarihinden 1 gün önce bize gelin üst yazı vereceğiz, sgk'dan aldığınız üst yazı ile randevu aldığınız üniversite hastanesi sağlık kuruluna müracaat edeceksiniz, sonraki işlemleri sağlık kurulunda bulunan çalışan izah edecektir.

ADALETE SİTEM
Mecburen bu yolu izleyeceksiniz, ben kurtarirsa vergi indiriminden emekliliğe yonlendirecektim ama şu an baska çıkışınız yok gibi duruyor.

Akbelv Soru yönelten katılımcının sigortalılık yıl şartı ile prim gün sayısı halihazırda engelli emekliliği için yetmiyor hal böyle olunca yukarıda izah ettiğim üzere '' Malulen emeklilik tahsis talebini '' yukarıda izah ettiğim gibi yapması gerekiyor aksi halde usul açısından '' engelli raporu da dayanak olarak '' SGK her defasında %60 malul değildir diye cevabi görüş bildirir, hem de usul açısından maluliyet başvurusu yanlış olduğu halde.

ADALETE SİTEM

Ben yanlışlıkla sizi etiketlemisim, sizin dediğinizi desteklemek icin yazmıştım. Dogru olan yol sizin bahsettiğiniz ancak kendimde tiroid ca hastasiyim bu hastalikla malulluk alabileceğini düşünmüyorum. İnşallah hallolur

Akbelv Maluliyete dair görüş alıp alamayacağı ilgili dal hekimlerinin uzmanlık alanıdır, bu kapsamda soru yönelten katılımcının farklı tıbbi hastalıklarının da var olduğunu belirtmekte, iş bu hastalıkların toplamı maluliyete yeter nitelikte olup olmadığı hususları, kurum sevki ile üniversite hastanesinden alınacak maluliyet raporu ile ortaya çıkacak nitelikte, her ne kadar tek hastalıktan %60 maluliyet raporu istense de çoklu hastalıklarda ise '' hastalık toplamında iş bu hastalıkların varlığı nedeni çalışmasına engel teşkil ediyor ise bu halde tek haslık aranmaz.
Diğer bir değişle '' Sigortalının vücut bütünlüğünde oluşan hastalık ve arızalar nedeni ile iş bu hastalıkları kapsamı da çalışmasına engel teşkil eden sigortalı '' malul sayılır. Yukarıda izah ettiğim üzere maluliyet başvurusu yapmayan hak sahibinin talepleri '' malul değildir '' şeklinde görüş bildirilir.
( Sigortalının birden çok hastalığı var ise ve bu hastalıkları sebebi ile çalışmasına engel teşkil ediyor ise, '' Çoklu hastalık sebebi ile Çalışarak hayatını kazanamayacağı tıbbi kanaatine varılmıştır '' şeklinde verilecek bir rapor ile kişi malul sayılır.

Merhabalar ben 3 ay önce %87 sürekli rapor aldım malülen emeklilik başvurum ret geldi vergi indiriminden yararlanıp emekli olabilmem için 1 sene çalışmam gerekiyor bende bu süreçte vergi indirimi kağıdı almak için başvuru yapmak istiyorum iş yerimden çalıştığıma dair imza ve kaşeli kağıt aldım işe giriş bildirgesi de aldım ancak engelli raporunun aslı yok e-rapor olarak sisteme düşüyor dediler bana ben bu raporu noter de mi aslı gibidir yaptırayım yoksa hastaneye gidip orada mı yaptırayım birde İst kartal da ikamet ediyorum vergi indirimine başvuru yapmak için nereye gitmem lazım bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler sağlıklı günler dilerim

swatinq23

Raporu e-devletten çıktı alabiliyorsun. Herhangi bir yere onaylatmana veya imzalatmana gerek yok.

Hangi vergi dairesi bilmiyorum yanlış yönlendirmek istemem. Ben zamanında uzak yakın demeden Fatih'tekine gidip başvurmuştum.

0 216 301 40 00 Kartal vergi dairesi müdürlüğünün santral numarası buradan arayıp bilgi alabilirsin.

Üst Alt