Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parkinsonlu bir Bağkurluyum. Erken emeklilik ve vergi indirimi sorularım var..?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Aranızda yeniyim 34 yaşındayım rahatsızlığım iki yıl önce başladı.

Ankara Hacettepe hastanesinde Genç Parkinson teşhisi konuldu ilaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum. hastalığım hızlı ilerliyor.

kensi isteiğim ile başka hastaneden %55 Rapor aldım

Yazılım şirketim var şirket ortağıyım, SSK ilk prim staj nedeniyle 1993 yılında yatırıldı. onu saymaz ise SSK ilk girişim 1996 yılında ve Bağkur ilk girişimde 1997. o tarihten bu Bugüne kadar aktif olarak Bağkurluyum Erken Emeklilik için başvurmayı düşünüyorum şartları yerine getirebilirmiyim bilmiyorum

Sorularım şunlar :

1- Vergi indirimi için dilekçe ile başvurmak istedim " iş yeri sahibi olduğum için" beni kapmasamdığı söylendi yani şirkettin sahibi olduğum için kapsamıyormuş doğru mudur ?

2- Bağkur kayıtlarına göre 3200 gün toplam sigortalılık sürem görünüyor askerlik borçlanması yaptırmadım ve ssk mı hesaplatmadım Erken emeklilk için prim gün sayısı ya da yılım yeterli midir ?

3- Hangi birime ne şekilde başvuru yapmalıyım yetkili merciilerde bilgi veren maalesef pek kimse yok

yardımlarınız için teşekkür ederim. konuları araştırdım aradığımı bulamadığımdan yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın

Saygılarımla

Siz emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabisiniz.
- % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az (gün/ay/1996 +) 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün primle
- % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az (gün/ay/1996 +) 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün primle
- %60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az (gün/ay/1996 +) onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün primle
SSK primleriniz için dilekçe verip hizmet birleştirmesi yapacaksınız.

Ayrıca isterseniz bir de askerlik borçlanması yapabilirsiniz. Eğer askerlik ilk sigortalı olduğunuz tarihten önce idiyse, bu durumda borçlandığınız süre ne kadarsa, sigorta başlangıcınız da o kadar süre geriye gidecek.

Emekli olmak için vergi indirimi almanıza gerek yok. Alsanız bile hiç bir işinize yaramaz zaten. Kural, emeklilik zamanınız geldiğinde kuruma başvurmanız ve oranın sevki ile rapor almanızdır...

ilginiz için çok teşekkür ederim. sayenizde boşuna alakasız kurumlarda uğraşmamış olacağım. Sigorta başlangıcım Askerlikten önce

askerlik borçlanması yapmam durumunda 540 günlük askerlik süresi ilave olabilirmi ? yani emeklilik için işime yarıyormu?

dediğiniz gibi dilekçe ile hizmet birleştirmesi yaptıracağım hemen.

aradaki pirim boşluklarını eskiden borçlanabilyorduk şimdi geçerlimi bilmiyorum

Prim gün sayısı olarak eklenir askerlik borçlanma süreniz. Eğer zaman geldiğinde prim eksiğiniz olursa, borçlanın, aksi ahlde gerek yok.

Aradaki boşlukları doldurmak mümkün değil maalesef. Ancak kuruma borçlu olanlar o borçları sonradan ödeyerek prim günlerine ekletebilirler...

Erken Emeklilik şartlarım tutuyormu?

Arkadaşlar ilk Sigorta girişim 1997 Askerlik borçlanmamı yeni yaptım şu an Bağ-kurluyum Toplam Prim gün sayım Askerlik borçlanması ile 3150 Gün. Özür oranım %51

Bu şartlar ile başvurursam Erken Emekli olabilirmiyim ?

3600 Güne tamamlamam şartmıdır?

Yüksel, emeklilikle ilgili kriterler üstteki mesjıamda yazdığı gibi. Emeklilik zamanın geldiğinde yeniden rapor almak koşuluyla: % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az (gün/ay/1996 +) 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün primle emekli olurlar

Not: Sigorta başlangıcı 18 yaşını tamamladığın günden sonraki ilk sigorta girişidir ve bu giriş staj mahiyetinde olmamalıdır.

Üst Alt