Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pert olan engelli aracını kasko normal fiyattan mı öder ÖTV indirimli mi?

aslan_55

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
örnek bir sıfır araba aldım 60 binliralık bir araba vergiindirimli bu arabyı 40 aldık farzedin. bu aracı kasko yaptırdıkörnek kasko bedeli binliraya. allah gösdermwın bir kaza yaptık. kasko arabanın parsını 60 bin olarakmı ödücek yoksa indirimli fiyatınımı 40 binmi. bu konu hakkındakı duydğum. kasko aranın indirimli fiyatını ödüyormuş yanni 40 binlirayı. eğer böleyse peki bu kasko şirketleri özürlü indirimi nden yapmıyorlar bilen arkadşlar başına geln arkdaşlardan yyardım bekliyorum saygılarımlaaa

Kasko aracı kesilen fatura tutarına göre ötv siz rakam üzerinden kasko yapacağı için ödeme yi yaparken de fatura tutarından ödeme yapar kasko yaptığında fatura tutarına göre hesaplama yapar diye biliyorum

Her şeyi bir bir kasko poliçesinde yazar. Kasko poliçesiniz varsa engelli kloz bölümüne bakiniz

Benim bir sene bittikten sonra 2. Sigorta poliçemi inceledim anladığım kadarı ile sigorta şirketi Aracı fatura değeri üzerinden değilde piyasa değeri üzerinden sigortalatmiş bu olunca tabi primde yüksek çıkıyor. Pert olması durumunda ise aracın ilk iktisabinda ödenmeyen ÖTV miktarı düşürülüyor diye yaziyor

Tabi başka detaylar da var. Ama sorunuz sıfır araç olduğu için sanırım aynı işlem yapılır diye düşünüyorum

Selametle

bu gun kasko şirketini aradım ÖTV'si düşülerek ödeniyor diyor buraya kadar tamam gelelim kosko şirketinin bizden aldğı üçretee burada ahkam kesen arkdaşlara sesleniyorum

bizim aracları kasko yaparken normal araba gibi kasko yapılıyor nden engellli indirimi olmuyor kaskoda . kasko şirketi özürlü aracları sağlam araba kaskosu gibi tam pra alıyor . her şey için depinen çabalayan arkdaşlar bunun derdine nden düşmüyonuz dayanışma yapıyonuzz yaaaa bunda nden bu şirketler hakkında şikayetde bulunmuyosunuzzzz sizlerden ricam inşllah bunuda gündeme getırısınız

Piyasa değeri üzerinden ödeme yapar çünkü sigorta faturaya bakmaz.

aslan_55

Sanırım yanlış bilgi var ben kaskoyu yapan yere özellikle sordum o da genel merkeze sordu kasko değeri üzerinden ödendiği söylendi, daha önce bu konular çok işlendi eskiden ötvsiz ödeme yapmaya kalkan yerler vardı sonra düzeldi sanırsam, sanırsam diyorum çünkü kanun yönetmelik görmedim bu konuda. Ayrıca bir ara engelli kasko vardı sanırım artık o da yok, klozlarda da engelli için ve ötv muafiyeti için belirleyici hiçbir kasko firmasının sözleşmesinde yok. Yani halen muallak olan bir konu, bülent bey bu konuyu daha iyi biliyordur sanırsam

Üst Alt