Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pescavus ortopedik özürlülük raporu ile ÖTV indirimi araç ve H sinifi ehliyet..?

yakup52

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bnim ayagimda pes cavus var sirtımdada skolyoz h tipi ehliyet alma sansım varmı ? diye mesaj yazmıştım
arkadaşlar cevaplamadınız kendim forumdan baktıgım kadarıyla ve özürlülük cetvenlinden anladıgım pes cavusa veriyolar skolyozla ilgili bişey bulamadım bnim her iki ayagimdada pes cavus var ben otmatik vites kullanabilir raporu almak istiyorum her iki ayagimda sorun olunca verilirmi bu rapor ? saglık kuruluna nasıl basvurcam ? bide sadece sol ayagımdaki pes cavusu göstererek doktorları gözükebilirmiyim daha önce saglık kuruluna gözükenlerden yardım bekliyorum her iki ayagimada bakıyolarmı yoksa benim talebimle sol ayagimda pes cavus var diye talebimle sol ayagıma bakıp pes cavus vardırmı diyorlar ben bu pes cavusla özürlülük raporu alırsam en fazla % 7-10 arası alırım baska ne konuda yararlanabilirim iş konusu vergi felan
lütfen sorularıma cevap verin özelikle oturanboğa genel yayın yönetmeninden görüşlerini bekliyorum

yarın hastaneye başvurcam görüşleriniz bekliyorum raporu alırsam kuruldan bunlarımı talep etcem ''ötv indiriminden faydalanabilir h tipi ehliyet alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir '' yazdırmalıyım baska bi eksiği varmı bir b sınıfı ehliyetim var bu raporu alıp ehliyeti aldığım emniyet subesinemi basvurum ?

* 3 gündür yazıyorum cevaplayan yok tesekkur ederim herkese cevaplamadınız ben mi hata yaptım konuda actım gözükmüyomu size herkes cevap alıyo sorularına ben niye alamıyorum bi hatammı var

Merhaba arkadaşım,
Kimsenin konuyla ilgil kesin bilgisi olmadığından yazmamışlardır, ya da gözden kaçmıştır belki. Ben de yeni gördüm mesajını.
Bende de sağ ayağımda pes cavus var, o kavite oldukça fazla ve sürekli ayak tabanımda ansır yapıyr, bu sebeple pedala basmak acı veriyor. Ama benim tek sorunum bu değil, her iki ayak bileğim dondurulmuş olduğundan ayak bileği hareketi yok, ben bu bilekteki kısıtlıktan ötürü H ehliyet alır elden tertibatlı arac kullanabilir raporu aldım.

Senin soruna ben de kesin cevap veremiyorum. Çünkü duumlarımız birebir aynı değil. Yalnız şunu söyliyeyim, doktorlar rapor verirken rahatsızlığın hareketlerinde kısıtlılık yapıp yapmadığına göre karar veriyorlar. Yani bu pes -cavuz yani kavitenin fazla olması pedallara iyi basamana engel teşkil eder mi - ediyorsa H ehliiyet alır (her iki ayağında olduğundan9 elden tertibatlı donnımla kullanır verebilriler.
Yok, pes cavus pedallara düzgün şekilde basmana engel teşkil etmiyorsa o zaman H ehliyet raporu vermezler.

İstersen şansını dene, bakalım doktorlar ne karar verecek.
''ötv indiriminden faydalanabilir h tipi ehliyet alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir '' ibaresi yeterli.

tesekkurler

öncelikle cevap verdiğiniz için çok tesekkur ederim. Dün gitcektim gidemedim yarın saat 10 da randevu aldım ortepedi doktoruna danıscam .
benim ayagimda böle bi hastalık var özürlülük raporu vermeleri gerekiyo ama ben bildiğimiz mavi münübüsleri bile sürüyürum araba sürmeme engel değil ancak ayakda fazla duramıyorum eve giliyorum dizlerime kadar gelen bi agrı oluyor corabım hep ayak derim oluyor
basket oynuyordum ayagımdaki nasırlanmalar su toplaması deri atması cektiğim acı ve en son ayagımın ustune basamaıcak duruma gelince bıraktım
100 kiloyum vucudum hiç kaldırmıyo bu ayakla suana kadar hayat kalitemi çok düşürdü yine allah sükürler olsun elim ayagım kolum saglam öle hastalıgımı arastırırken gördüm maddi durumum fazla degil sahin almak istıyordum ayagımı yerden kessin yeterki diye ancak onun da kaza yaparsam güvenliği yok bi anda bu konuyu görünce bi ümütlendim araba sürmeme engel degil ama dişarı cıkıp gezmeme cok engel bi hastalık sırtımda kamburluk ve skolyoz da var ustune araba sürmeme hiç bi engeli yok bu hastalıgımın ancak bi özürlülük varsa vermeleri gerektiğini düşünüyorum

SİZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ SONUC NE OLUR ARKADAŞLAR ? her iki ayagımıda sölücem bakalım ne olcak yarın gitcem verirse verirler sonucunu paylascam yazcam buraya böle sorunu olan arakadas olursa bnim gibi ugrasmak zorunda kalmaz bölelikle

bu konuda tecrübesi biligisi düşüncesi olan biri varsa yazsın lutfen ...

"Gaz fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor almak çok daha mantıklı görünüyor.

selam pescavus hastasısınız benım gıbı bu hastalıktan amelıyat oldunuz mu yada bu konuda bılgınız var mı bıldırırsenız sevınırım

selam bn de pescavus hastasıyım amelıyat konusunda bılgınız var mı yada bılen bırını bılıyormusunuz

araç indirim raporu alabildiniz mi hocam bende de aynı sorun var uzun süre gaza basarken bileğim çok acıyor.

hocam benimde ayakta pes cavus var araç için ehliyet ve rapor olabildiniz mi?

@mstf_77,

Ben başvuru yapmadım şimdi boşuna para yatırmayalım dedim. Emsal bulmak lazım alanlardan. Normal engelli muayenesine girdim her iki ayak için yüzde 8 verdi toplam doktor pescavus düz tabanın tam tersi demişti araç alabilirmiyim diye sormadım.

Üst Alt