Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli olan bir babadan sağlıklı çocuk dunyaya gelir mi? [Soru]

hikmet25

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mrb benim eşimde polio sekeli durumu söz konusu ama yürüme güçlüğü falan yok her işini kendi yapıyor.sadece sol bacağında incelik (zayıflık) söz konusu ben kendisine bu konuda hiç birsey sormadım nasıl oldu tedavi gördü mü bilmiyorum.o nu cok seviyorum sadece askerlik raporunda sol alt ekstremitede poliomiyelit sekeli bir şey yazıyor. ben de internette bir arşatırma yaptım. şua nda bir problemmiz yok. yeni evliyiz. ama cocuk sahibi olduğumuzda bu problem ona yansır mı yada kalıtsallık yapar mı.ayrıca bulaşıcı diye bişey okudum bu bulaşıcılık hastalığın ilk evrelerindemi oluyor. yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz...

Polio Sekeli (çocuk felci) olan anne-babanın çocukları konusunda hiç ama hiç bir sorun olmaz. Keza çocuk felci aşısı artık bebekler için rutin aşı programında. Ülkemizde de yeni çocuk felci vakası yok artık. En son vaka yaklaşık 10 sene önce ortaya çıkmıştı.

Yani bebeğiniz için korkmanıza gerek yok. :)

Not: "ben kendisine bu konuda hiç birsey sormadım" demişsiniz. Bu bence çok yanlış. Bilgi almak için sormanın ne sakıncası olabilir ki? Eşler arasında bile sakatlık hali konuşulamazsa, nerede konuşulabilir?
Siz zaten sevginizi ıspatlamışsınız. Kompleks yapmaya gerek yok...

Ben de eşinizle aynı tanımlamadayım. Halk arasında bu hastalığa çocuk felci diyorlar. Bu kalıtsal bir şey değil. Mikrobik bir hastalık. Benim de bir kızım var o Allah a şükür ki sapasağlam. Ki allah korusun aynı hastalığı geçirse bile bu benden kaynaklanan bir durum olmazdı. Zaten yaklaşık son 10 yıldır ülkede bu hastalığa yakalanma oranı neredeyse sıfır. Önemli olan aşılarının tam ve vaktinde yapılması. Kesinlikle aklınıza böyle bir şey gelmesin içinizi ferah tutun

beni okadar mutlu ettinizki anlatamam allah hepinizden razı olsun.ne muradınız varsa versin.ben eşimle konuşmadım bu konuyu ama ben onun üzülmesini yada bir eksiklik hissetmesini istemediğim için başka sebebi yok 4senedir beraberiz.ve 6 aylık evliyiz.çok mutlu oldum.inanamazsınız.

Size kızımın resmini göndereyim :)

merhabalar bende sol ayak poliosekaliyim 15 yıllık evliyim allah herkese bağışlasın 14 yaşında kızım 11 yaşında oğlum var ve herhangi bir sağlık şikayetleri yok kalbinizi ferah tutun sağlıklı günler

SEVGİLİ DOSTUM BENDE POLYO SEKELİYİM VE 2 KIZIM VAR BU KONUDA HİÇ KAYGIN OLMASIN ÇOCUĞUN SAKAT OLMA DURUMU DİYE BİŞEY YOK ANADAN DOĞMA SAKATLIKLAR GENETİK VE ANNE KARNINDA GEÇİRDİKLERİ TRAMVATİK SONUÇLARA BAĞLI POLYO SEKELİ OLAN BİR İNSAN ÇOCUĞUNA BUNU BULAŞTIRIR DİYE BİŞİ YOK ÇUNKU BULAŞICI ÖZELİĞİ YOK SÖYLEDİĞİM GİBİ 2 KIZIM VAR İLKİ İLK OKUL BİRİ BİTİRDİ İKİNCİSİ 10 AYLIK NURTOPU SAĞLIKLI İÇİN RAHAT OLSUN SITANDART AŞILARINI YAP GERİSİ BOŞVER İÇİN RAHAT OLMASA NİKİMDEN BENİMLE TEMASA GEÇ ÇUNKU BENDEDE AYNI HASTALIK VAR MUTLULUKLAR DİLERİM.

benim de iki çocuğum var çok şükür mevlama ikiside sağlıklı hiç korkma arkadaşım sapasağlam çocukların olcak inş

minicimg0825za4.jpg

İşte bizim ikizlerimiz. Bende eşimde polio sekeliyiz.
Ve çocuklarımız oldukça sağlıklı.

Ben de polio sekeliyim ve 2 oğlum var, 19 ve 14 yaşlarında. İkisi de sağlıklı Allaha şükür. İyi ki eşinize sormamışsınız, çünkü bunun cevabını bilemezdi. Polio Sekeli bulaşıcı ya da genetik bir hastalık değil. Benim eski erkek arkadaşım bana bu soruyu sormuştu ve ben de ona bunun cevabını yaşamadan bilemeyeceğimi söyleyerek kendisinden ayrılmıştım.

Merhaba Hikmet25,

Sorunuzu okuduktan sonra birden içimde merak ateşi yandı :)
Soruyu sormanızın üstünden 17 ay gibi bir zaman geçmiş ve şuanda bir bebeğiniz oldumu diye merak ediyorum. Bebiş olduysa eğer ailesiyle birlikte sağlıklı uzun yıllar yaşasın inş.
Bizleri merakta bırakmayıp cevap yazarsanız eğer memnun olurum :)

Üst Alt