Arkadaşlar hepinize selamlar. Uzunca bir süredir yazamıyordum.
Bende 1,5 yaşımdayken yakalanmışım bu illete. Burada illet tabiri kullanıldı ama ben takdiri ilahi diyorum. Yaşanacak böyle bir ömür vardı demekki (fazla kaderci mi oldum ne dersiniz?).
Yaklaşık (ben hatırlamıyorum ama babamın bana söylediğine göre) o günden beri derdime bir çare aramaya başlamışlar. Ankara Numune Hastanes,i 2.Ortapedi Servisinde Opr.Dr:Orhan GİRGİN bana sol alt ekstremitede polio sekel teşhisi koydu ve 8 yaşından 13 yaşına kadar 8 defa ameliyat oldum. Uzatma ameliyatlarının yanında sol bilekte tennön transferi ameliyatı oldum.
Şuanda ayağımda nispeten kısalık (yaklaşık 2 cm kadar) var.
Aksayarak yürüyorum ve aynı zamanda elimle pantolonumun cebinden dizime hafifçe destek vererek yürümek zorunda kalıyorum (bu durum pantolonlarımın çok erken eskimesine de sebebiyet de vermektedir
). Bana da dizimi dondurmayı teklif etti doktorum fakat ben istemedim. Bilmiyorum ki yanlış mı yaptım?! Hayatımı bu şekilde idame ettirmekteyim. Şuan bir kamu kurumunda kimyager olarak görev yapmaktayım.
Özrüm, geçirmiş olduğum ameliyatlar neticesinde eğitimime engel olmuştur. Çünkü malumunuz üzere geçirmiş olduğumuz ameliyatlar sonucunda ayağa kalkmak bayağı bir zaman almaktaydı. Bu süre zarfında okulumdan hep geri kalıyordum.
Birde ameliyat sonrasında bende galiba narkozun etkisi olsa gerek konsantrtasyon zayıflaması ve bunun neticesinde unutkanlık oluşmaya başladı. Bu nedenle o tarihten bu yana yapacağım işleri unutmamak için hep not alırım. Bilemiyorum sizlerde de böyle sorunlar oldu mu?
Benim anlatacaklarım bundan ibaret. Herkese özründen dolayı ALLAH (C.C.) yardım etsin...
Saygılarımla....