Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polisim. MS hastası olduğumu öğrendim. Durumum ne olur?

Mslipolis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 15 gün önce ms olduğumu öğrendim 25 yaşında bi polis memuruyum 3 aylık bi tedavi sürecim var

merak ettiğim şeyler benle aynı hastalığı yaşayan meslektaşım var mı bana ne olcak şimdi geri hizmet mi başka bi memurluk mu ailemin yanına tayin olabilir miyim yapmam gerekenler ney

inş doğre yere yazmışımdır. iki gün önce kayıt oldum bu sayfayada hepinizden dua bekliyorum kendinize iyi bakın..

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun Allah şifanı versin bendede Marfan Sendromu var bizde burdayız sakın ben niye ben niye böyleyim diye isyan etme Allah daha büyük dert vermesin

Geçmiş olsun

Peki kardeşim sende hangi belirtileri var?

Mslipolis Öncelikle Geçmiş Olsun. Sizi Memur Kadrosuna mı Geçirirler Yada Geri Hizmete mi Çekerler Bunu Amirlerinize veya Başından Böyle Bi Olay Geçen Birisine Tanışmanızı Tavsiye Ederim. Tayin içinde Gidip Devlet Hastanesinden Sağlık Raporu Alırsan %40 oranında olursa ailenizin yanına bir defaya mahsus olmak kaydıyla tayin olabilirsiniz.

kardeş bir ms hastası olarak sana şunu diyebilirim yenisin daha 8-10 yıla kadar sıkıntı yok sonrası idrar yürüme halsizlik güçsüzlük kasılmalar kramlar uyku sorunları gibi sorunlar olur ama şu halde hastaneden yüzde 40 rapor alsan nöbetten aktif görevden muaf olursun haberin olsun geçmiş olsun bende 12 yıldır msim

amin abi sağol sana da Allah şifa versin şu an atak dönemimdeyim ve yürüme görme ve konuşma bozukluğu yaşıyorum ilk atağım bu şimdi iğne serum fizik tedavi 3aylık bi süreç var işte biter rahatsızlıkların yavaş yavaş dedi doktor

sağol abi bana çapa 3ay heyet raporu çıkarttı ordaki prof şimdi bu rapora bakarakmı belirliyolar o yüzde 40ı yoksa ayrıyeten emniyet beni oran için devlete mi gönderir
mustafa21 abi sanada geçmş olsn sende mi polissin anlatsana biraz o yüzde kırka kim karar veriyo çapa teşhisi koydu o olmuyomu

devlete bağlı rapor vermeye yetkili hastanelerden birine sevkli gidip poliklinikleri gezeceksiniz o üç aylık rapor bir işe yaramaz sadece heyete girmeden dosyanıza koyarsanız tabiki size faydası olur doktorlar sizden yeniden tahlil ve tetkik ister bunları yaptırdıktan sonra süreç başlar ve heyete girersiniz burdan alacağınız 40 yada üzeri raporu gereken yerlerde kullanacaksınız Mslipolis

tehis koyulması önemli değil kurula girip burdan engelli raporu almanız gerekir

Mslipolis

Kardeşim, öncelikle geçmiş olsun. Ama bil ki öyle panik yapmana gerek yok. Henüz çok erken bir dönemdesin. Hastalığın kısıtlılığıa yol açması ve seni zorlaması daha 5-10 seneyi bulur. Onun için şimdiden panikle hareket etme.

Eğer halen görev yaptığın yerde işinden memnunsan, stresten uzak bir ortam varsa, bedenen çok yorulmuyorsan, çalışmaya devam et derim. Ne zaman ki bulunduğun ortam seni zorlamaya ve hastalığını tetiklemeye başlar, bunu hissedersin, o zaman ailenin yanına tayin düşünürsün.

OturanBoğa abi teşekkür ederm sağol. polis olduğum için stresten uzak bedenimin yorulmaması falan imkansız gibi ama bu ms emniyet için hangi dilim bi hastalık acaba eğer d dilimiyse şarka tayin olmucam ve 8-17 çalışıcam diye duydum ya da başka bi kurum olurmuki işte ailemin yanında calısabilecegim onu merak ediyorum

Mslipolis
devrem geçmiş olsun, Emniyet Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre dilim belirtir rapor alacaksın,
[FONT=Segoe UI]VII- SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARI
[/FONT]
C-
[FONT=Segoe UI]9) Beden hareket ve fonksiyonlarını bozan sinir sistemi demiyelizan hastalıkları. (multpil skleroz v.d.)
[/FONT]
veya
D-
[FONT=Segoe UI]12) Beden hareket ve fonksiyonlarını ileri derecede ileri derecede bozan sinir sistemi demiyelizan hastalıkları. (multpil skleroz v.d.)
[/FONT]
rahatsızlığının durumuna göre bu iki dilimden birisine gireceksin, C dilimine girersen polis olarak devam edersin yani stres,sıkıntı devam edecek veya D dilimine gireceksin GİH sınıfına geçeceksin ve normal memur gibi çalışacaksın ve stres sıkıntı olmuyacak hayatında, ayrıca GİH olursan şark görevin yok, kendi memleketinde ailenin yanında çalışabilirsin, yani daha yolun başında olduğun için GİH sınıfına geçmen lehine olur.
takıldığın veya sormak istediğin bir şey olursa özelden sorabilirsin.

Devrem ben polislikten gih memurluğuna geçtim tabii benimki farklı psikolojik rahatsızlık .

abi msj attm geldimi
kazazede
sokrates aşamalar nasıldı devrem şuben mi yönlendryo rapor almaya ne kadar sürüyo ankarayamı yolladılar dilimi onlarmı belirliyo

kazazede

Merhabalar Beyfendi,

Konunun üzerinden hayli zaman geçmiş, umarım mesajımı görürsünüz. Özelden mesaj atamıyorum, uyarı veriyor.

Gördüğüm kadarıyla siz bu konulara biraz vakıfsınız. Bir yorum almak istiyorum sizden.
Ben MS hastasıyım, başkomiser yardımcılığı sınavına başvurmayı düşünüyorum ama hastalığım engel midir, elenme sebebim olabilir mi onu öğrenmeye çalışıyorum.
Dönüş yaparsanız çok sevinirim.

mslipolis geçmiş olsun emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğini incele c dilimi rapora giriyorsa hastalığın ek görevden gece nöbetinden muaf olursun geri hizmette çalışırsın d dilimine giriyorsa gih sınıfına düşürülürsün.

merhaba. hala bu siteyi takip ediyorsan bişey soracaktım. bi başvurun oldu mu rapor için olduysa ne sonuç aldın

Üst Alt