Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polisitemia vera teşhisi ile malülen emekli olabilir miyim?

stemivera

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
6
Değerli dostlar merhaba,
Bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktayım. Bir yıl önce polisitemia vera teşhisi konuldu, 2 ayda bir kan boşaltımı yapılıyor, geçen ayda hipertansiyon çıktı tansiyon hapına başlandı :) %50 engelli raporu alabileceğimi yaptığım araştırmalar sonucu öğrendim.
Şu an 4/C li olarak çalışmakta olsam da 04.09.2007 -05.02.2009 tarihleri arasında 4/a ssk girişim var 512 gün.
13.02.2009 tarihinden günümüze 4/C öğretim görevlisi olarak çalışmaktayım. 4-C kapsamında "14 yıl 5 ay 12 gün" ve 4/a ile birlikte toplamda "15 yıl 10 ay 14 gün" çalışma sürem mevcut.

Malulen emekli olmam durumunda ne kadar maaş alabilirim, bilgisi olan var mı ?
SGK'ya gittim ve 8-9bin dediler ama net bir rakam söyleyemediler.
Malulen emekliliği istemem durumunda nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz ?
Hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

ilgilenen yok sanırım, konu silinebilir, teşekkürler.

hayatı tehdit eden pıhtı atma veya kanama yaşamadıysanız ve lösemiye dönüşmemişse pv den malül olamazsınız.

Cevabınız için teşekkür ederim. SGK hastalık listesinde

3. KML dışı miyeloproliferatif neoplaziler (polisitemia vera, esansiyel trombositoz, kronik eosinofilik lösemi, kronik nötrofilik lösemi, mastositoz, sınıflandırılamayan miyeloproliferatif neoplaziler)
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Hayatı tehdit eden tromboz veya kanamaya neden olan, progressif hastalığı olan veya lösemik dönüşüm gösteren

ifadesi neyi kastediyor. Hastalığın ilerleme gösterdiğini ifade etmek içinmi kullanılıyor? Bu anlamda kullanılıyor ise, nasıl tespit ediliyor bu süreç ?

İleri düzeyde polisitemia vera hastası olmalısınız. Hastalığa bağlı felç,kalp krizi ya da kan kanseri oluşması durumunu ifade etmektedir.

Üst Alt