Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prim eksikliğini çalışmadan tamamlayarak emekli olunabilir mi?

Batax

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
18
2006 yılında işe giriş tarihim var. 2013 yılında 2. derece süresiz vergi indirim hakkı kazanmıştım. Şartlarıma göre, 18 yıl süre ve 4000 prim tamamlayarak emekli olabiliyorum. Bu kapsamda 18 yılı doldurdum ama prim olarak bu zamana kadar ancak 3750 gün oldu. Geriye sadece 250 gün eksik kaldı. Bu geriye kalan eksik günü hiç çalışmadan, elden ödeyerek emekli olmak mümkün mü? Halen aktif olarak, özel sektörde 4A statüsünde engelli olarak çalışıyorum. Buradaki amaç artık hiç çalışmadan bir an önce primleri tamamlayarak emekli olmak. Zaten zar zor çalışıyorum..

@Batax,
Askerlik borçlanması hakkın varsa onu ödeyerek günlerini tamamlayabilirsin.

Maalesef askerlikte muaf olduğum için askerlik borçlanma hakkım yok.

o zaman ya sabır dicen dostum, 8 ay daha çalışıp emekli olucan. Az bişey kalmış ha gayret

dostum arada eksik günler için SGK ya gidip emeklilikle ilgili gorusebilirsin geçmişte aradaki boşlukları satın alabiliyordun gidip sor istersen

Bunları anladım ama aklıma takılan tek sorun var.. Çalıştığım firmada sırf eksik primleri karşılamak için çalışıyorum. Çok şükür paraya ihtiyacım yok. Sırf emekli olmak adına eksik primler ödensin diye çalışıyorum. Firmada çalışma koşulları iyi, işten çıkarılma derdim pek olmaz. Fakat eksik günleri tamamlayana kadar, firma iflas edip işten çıkarılırsam ne olacak? Ülkede iş bulmak artık çok zor, böyle bir iş ortamını hiç bulamam.

@Batax,
valla dostum bende emekli oldum vergi indiriminden herşey nasip kısmet ne olacagini kimse kestiremiyor yaş 43 bu yaştan sonra ne iş yaparım kim ise alır bilinmez ama kafaya takmaya değmez

@Batax,
velev ki bahsettiğin senaryo gerçekleşti, iflas oldu işten çıkarıldın vs, o zaman da muhtemelen 2-3 aylık prim ödemen için, aranın iyi olduğu bir esnafla komşunla konuşursun, seni ssk'lı işe başlatır, 2-3 ay sadece adama prim tutarını ödersin işe falan gitmezsin, gün sayını da doldurmuş olursun.

@cuneyt09,
Bunu zaten önceden denemiştik. Bundan önceki çalıştığım firma iflas edince işten çıkarılmıştım. İş bulamayınca çevremden yardım istemiştim. Bir yakımımın çalıştığı firma bana yardımcı olacağını ve sigortamı dışardan ödeyeceğimi söylemişti. Fakat iş işten geçince haber vermedi ve bir daha da dönüş yapmadı. Tam bu sırada da bir firma beni aradı ve işe alınacağını söyledi ve gittim, işe alındım. Sonuç olarak, tanıdıklar yardımcı olmadı, tanımadıklar yardımcı oldular.

Bir araştır gene de çalışmadan isteğe bağlı sigortanı dışarıdan ödeyerek resmi bir şekilde emekli olabilirsin. 250 gün sgk ını da bozmaz...

Üst Alt