Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez olmadan kesik bacakla yürüme imkanı olabilir mi?

fgrsu

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar geçen hafta ameliyat olduğum hastanede bir arkadaşla tanışdık benim medikal işiyle uğraştığımı öğrenince bana bir şey danıştı ama benim bu konuda hiç bir bilgim yok malesef.Arkadaşımızın 2 bacağıda kesik biri diğerinden aynı boyda değil ve kesinlikle protez kullanmak istemiyor.İki bacağın boyu da eşit olursa protez olmadan bacağın kesildiği noktaya konulabilecek bir aparat var mı direk o ayakların üzerinde yürümesi için.Bu konuda bilgisi olanların cevap yazmalarını rica ediyorum.

amputasyondan sonra direk güdük üzerine ağırlık verilip verilmemesini öğrenmek için amputasyon seviyesi önemlidir.yükseklik farkıda var diyorsunuz bunun için güdükler için birer soket yapılıp soketler üzerinde yürüme çalışması yapılabilir.soketler yükün dağılımını doğru şekilde yaparken uzunluk farkınıda ayarlıyabilir.soketlerin altına istenmezse protez parçaları takılmayabilir.

cevabın için teşekkür ederim ancak o arkadaş işte o soketleri nereden alabileceğini soruyor bu benim çok yabancı olduğum bir konu

protez ortez uygulama merkezlerinden temin edebilirsiniz

Bu şekilde deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Üst Alt