Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilaçlarının sağlığa zararları hakkında ne düşünüyorsunuz?

SERAFİM

Aktif Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar Merhaba .

Youtube'ta Bülent SEViİNÇ' in videolarını izliyorum . Psikiyatri ilaçlarının mütthiş zararları olduğundan bahsediyor .

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Bir de içinizde LUSTRAL kullanan var mı ? Lustral hakkında ne düşünüyorsunuz ?

SERAFİM

Hepsi boş laf. Hatta boş laf demek doğru değil, insanları yanlışa çekebilecek zararlı laflar!

Psikiyatrik rahatsızlığı olan insanların ilaç kullanması ŞARTTIR. Aksi halde kendilerini perişan edecekleri garanti. Kalp hastası nasıl ki ilaç almazsa ölür, tansiyon hastası nasıl ki ilaç almazsa ölür, kanser hastası nasıl ki tedavi görmezse ölür, psikiyatri hastaları da benzerdir. İlaç almazlarsa hayatları bin kat beter zehrolur.

İlaçların yan etkileri yok mu, tabii ki var. Ama şu anda bu yan etkilerine rağmen hastalıklarla başı etmenin daha iyi bir yolu yok.

Doktorunuza güvenin, onunla konuşun ve belirlenen ilaçları belirlenen dozlarda, belirlenen sürelerde kullanın. Eğer doktorunuza güvenmiyorsanız, doktorunuzu değiştirin, güveneceğiniz bir doktor bulun. Ama doktor ne diyorsa onu yapmaktan geri durmayın!

oturan baba dogru söylüyor katılıyoyorum oturan babanın laflarını çöpe atmayın

Lustral kullaniyorum sanirim 15 yildir beni kendime getirdi toplum icinde bir birey oldugumu bildim depresyondanda koruyor 25 mg aliyorum bayagi azalttim zaten lustrali doktorlar kalp hastalarina hamilelere veriyorlar güvenilir bir ilac dert etme . Sanki bir agri kasicinin bile bir aspirinin bile yanetkisi yok mu yedigimiz tatlinin bile bize zarari olmuyor mu hersey dozunda olursa fayda saglar merak etme

Fakat psikiyatrik ilaçların insanı aptallaştırdığı söyleniyor .

Mesela ben üç aydır Lustral 100 mg kullanıyorum ,cidden aptallaştığımı hissettim . Bipolar bozukluk belirtileri göstermeye de başladım .

Daha da kötüsü akşam eve gelince uyku düzeni almadığım halde aniden bayılıyorum . Unutkanlık fazlalaştı .

İlacın tek faydası beni agresiflikten koruyor .

Eskisi gibi kolay kolay sinirlenmiyorum

Lustral kullanmadan önce çok sinirli biriydim .

Olur olmadık şeylere kızıyordum .

İnsanlar benimle konuşurken kelimelerini özenle seçiyordu

çünkü aniden yanlış anlayıp tepki gösterebiliyordum .

Fatma hanım bu ilacı 15 yıldır kullandığını söylemiş açıkçası çok şaşırdım .

Ben bu ilacı önce meraktan kullandım doktor tavsiyesiyle filan değil

ama baktım ki beni sakinleştiriyor ,devam ediyorum .

Ama beyinde kalıcı hasar bıraktığını da hissediyorum

https://www.youtube.com/watch?v=-q1EGv8-TkU bakın bu linkte çok ürkütücü bilgiler veriyor Bülent SEVİNÇ

Ben psikiyatri ilaçlarını icmezsem şimdiye ölmustum

Peki zararları hakkında ne düşünüyorsunuz ? Lustral kullanıpta olumsuz şeyler yaşayan varmıdır acaba ?

Kardes lustral gene iyi ben daha ağır ilaçlar kullanıyorum Xianax1mg rosberdal2mg gyrex200

İyi de bu kadar çok ve çeşitli ilaç grupları kullanmak sen de hiç yorgunluk vb etkiler yapmıyor mu

Yapıyor mesele birden her yerim titriyor hafızam gidip geliyor ama içmezsem olmuyor herkesi düşmanı m gibi görüyorum bu sefer

Bülent Sevinç videoları o adam fuhsagliginda yatmış bana diyorki şarap iç psikiyatrik ilaçları birakirsin adimi alkolige cikaracak

Bülent SEVİNÇ'le tanışıyormusun ? çok şaşırdım .

bende şuanda lustral ve gyrex 50 mg ve sereqoel 50 mg alıyorum 7 yıldır tedvi görüyorum unutkanlık çok oldu

bület sevincin dogru sözleride var yanlış sözleride var hepsine katılmıyorum katıldıgım akıl hastanelerinin ceza evinden farksız olması orda kötü muameleye maruz kalması bunlar dogru bana göre şizofreni hastalıktır beyin kimyasının bozulmasıdır dogru ilaç şart bunun başka çaresi yok zaten ilaçtan başka dünyanın hali bu gerçekler bunlar gerçekci olmak lazım

şizofreni sebebleri ile ilgili söyledikleri de dogru insan durduk yere şizofreni olmaz maddiyat önemli bence geçim sıkıntısı v.s bunlarında devletin çözüm üretmesi lazım yapacak bişey yok yani ya bu deveyi güdecen ya bu elden gideceksin

bu ilaçlarla rapor alıcam bu ay yüzde kaç verilir tahmini ? mashar osmanda tedavi görmekteyim

hiç ilaç kullanmayan biri olarak nasılki diğer ilaçların kalıcı faydasına inanmıyorsam psikiyatri ilaçlarınında iyileştirici özelliği olduğuna inanmıyorum.(ruh hastalığı boyutundaysa ona bir şey diyemem).ama her insanın dönem dönem başına gelen depresyon ise kendi başına halledebileceğine inanıyorum. çok yıllar önce bende depresyona girmiştim...pisikiyatriye gittiğimde aynen şunu sölediğimi hatırlıyorum."bendeki sorunların farkındayım ve neden kaynaklandığınıda.buraya sadece bir uzmanla konuşmaya geldim.eğer ilaç verecekseniz almıcam baştan söyleyeyim.;) "buna rağmen vermişti apranax tan "hiç değilse kendini iyi hissetmediğinde yarım iç demişti"kullanmamıştım.bende olur olmaz şeye tepki veriyordum...depresyon iyi bişi aslında .hayatınızda bişilerin değiştirilme zamanı gelmiş sinyalini veriyor.kendimi hayatımı geçmişimi herşeyi sorgulamış ,hayatımda değismesi gerekenleri kökten değiştirmiştim...;)konu nerden nereye geldi...kısacası iyileşmemiz için illaki ilaçlara gerek yok....hastalık ne olursa olsun ister kanser ister başka bişi..yaklaşık 14 yıl bir özel hastanede çalıştım...sadece ilaçla iyileşen bir hasta görmedim.iyileşeceğine inanan ve yaşama tutunanlar yaşıyordu sadece...bedenimizin kendi kendini yenileme potansiyeli var..sabredebilirsek ve algılarımızı ,düşünce biçimimizi değiştirirsek iyileceğimize inanıyorum..bu konuda "düşünce gücüyle tedavi"kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Bazı hastalıklara şart kimisinede pek faydası olmuyo bende içtim vaktinde hiç bir fayda görmedim

En hafif ilaç lustral

Yanetkisi pek yok

Esnemeden başka bişi görmedim:D

KAPATTI!

Aslında şu an Şizofreniyi tartışmıyoruz ama şunu demem lazım ki , Şizofrenin sebebi ve tedavisi halen daha da bulunabilmiş değil .

Bakın antidepresan kullanan neredeyse herkes unutkanlık olduğunu ve benim gibi bayılma durumları yaşadığını vb şeyerden bahsediyor .

Sanırım bunlar oldukça zararlı ilaçlar .

Şunu da itiraf etmeliyim ki sabah başım çatlayacak kadar ağrıyordu , 1 tane 50 mg lustral içtim , şimdi daha iyiyim .

50 mg zulam bitmek üzere , bir pakette 10 mg ım var . Fakat onu içmekten korkuyorum .

Neyse sanırım bu şekilde yaşamaya kendimi alıştırmam gerekiyor .

Çünkü dünyanın dertleriyle tek başına mücadele etmekte oldukça zor .

Stressli bir iş hayatı , özel sektörü bilirsiniz ,her dakika verimli çalışmanızı isterler

kimse sizin sorunlarınzla ilgilenmez , ağzınızın içine kadar kamera kurup sürekli sizi izlerler .

Hep daha çok ve de daha çok çalışmanızı beklerler .

Gerçi kendime bir çalışma temposu ayarladım , kimsenin gazına vırvırına göre çalışmıyorum .

Antidepresan içmeyince biriyle tartışır kırıcı olurum diye korkuyorum .

Kalp kırmak gerçekten de iyi birşey değil . . .

İlaç hastane doktor tedavi düşmanı bir şahıs var kime neye hizmet ediyor bilmiyorum.

Kaç defa hastanelerde yattım. Oradaki çalışanlardan yetkililerden Bizden sorumlu kişilerden asla hakaret duymadım kötü davranış görmedim bende oradaki diğer hastalarda. Nerden uyduruyorlar bunları bilmiyorum uydurdukca milleti kandırdıkca zevke geliyorlar. Şerefsizliğin sınırı yok tabi..

Birsürü ilaç kullandım kullanmadığım az sayıda ilaç var 36 doktor gezdim. Şindi çok iyiyim Sabah engeç 7 de kalkarım Akşam 12 gibi yatarım. durumum bu. Nasıl geldim bu hale. Psikozun pençesinden nasıl kurtuldum Tedavi ile tabiki.

Ama bakıyorsun bir şeref yoksunu çıkıyor şu ilaç şöyle bu ilaç böyle doktor hastane kötü diye maval okuyor..

İnanmayın kardeşim İnanmayın.

Zafer , inanmayın diyorsun da 36 tane doktor gezmişsin . Sence mantıklımı ?

Bunlar madem ki doktor neden bir tanesi yeterli olmuyorda ayrı ayrı 36 tanesine gidiyorsun

yan etkilerinden şikayetçiyseniz yarım hatta ¼ doz alın, ben zyzapine yeni başlamıştım acayip uyku yapmıştı ayakta duramıyordum.

önce çeyrek doz sonra yarıma yükselttim, bünye alıştı şimdi yan etkileri fazla yok, zaten bence yan etkisi olmayan ilaç da henüz yok hatta aspirinde bile var.

Musti bahsettiğim yan etkiler değil

Bu ilaçlar insanın beynini bitiriyormuş .

Bu Bülent SEVİNÇ'in videoları gözümü çok korkuttu

youtubedeki b. sevinç,
psikiyatride hiç bir tanı kriteri yoktur diyor çok şaşırdım;
yapılan tahliller, çekilen flmler ile beyindeki dopamin seviyesini
düzeltecek yollar arar doktorlar bildiğim kadarıyla. ama bu arkadaş
kısayoldan prikiyatri faşizmdir demiş işin içinden çıkmış..

bunu araştırmacı bir profesör açıklasa hatta şu sıkça duyduğumuz meşhur
ingiltereli, abd li bilim adamları açıkladı vs.. gibi haberlerden duysam neyse derim dikkate alırım.

onun garezi anladığım kadarıyla ilaç sektörüyle alakalı olmalı yani milleti ilaç firmaları kandırıyor, ilaç
sizi iyileştirmez hiç bir ilaç, bedeninizle oynuyorlar gibi kanıları var.
Ama bu düşüncesi onun haklı olduğunu ispatlamaz çünkü bana göre saçmalamış.

Öyleyse bana kendi icat ettiği çare bulduğu bir ilaç ya da Yöntem sağlasın, ben de psikayitri hastasıyım
neden bunu yaptıysa youtubden duyurmuyor da bir kaç videoyu kullanıp arasına yorum yapıp duruyor.
bence klasik bir youtuber lik vakası.

Böyle şeylere ben itibar etmem size de tavsiye ederim bilimi reddeden birinin kendine faydası olamaz.

Hiç takılmayın bence bunlara ben 98 yılından beri psikiyatrik ilaç kullanırım,
onun sözlerine bakarsam hiç bir iyileşme şansım yok.
Ama gördüğünüz gibi aklımı/beynimi kullanabiliyor hatta burada yazılar yazabiliyorum (ilaçlarımı kullandığım halde) :)

tıpta öğrenci iken, pskiyatrst hocamız, hastalara öfke problemi çözümüde antipsikotiklerin, "her sıkıştığında öfkeye başvurmak ve sonuca ulaşmak davranışı güçlendiriyor, önce öfkelenmeni engelleyeceğiz sonra öfkelenmeden sorunlarınla baş etmenin yolunu bulacak beynin" ve o nedenle pskiyatrist ilaç kulanacağız ayrıca nöropsikoloji alanındaki çalışmaların yaygın kullanımının olmamasından kaynaklanır. psikiyatri beynin işleyişini büyük oranda çözmüştür, ancak teşhisler semptomlardan yola çıkılarak yapıldığı için, teşhis süresi uzayabilir, uzman yetkinliğinden kaynaklanan teşhis sapmaları, saptanamayan rahatsızlıklar olabilir.

ve şuna da inanıyorum, ilaç sektöründe bu kadar büyük paralar dönüyor olmasaydı tüm hastaları tedavi edebilecekleri kadar ilerlemiş tedavi yöntemleri halkın, dünyanın iyileştirilmesinde kullanılabilirdi.

"hiçbir işe yaramıyor" demek tamamen doğru olmasa da bir miktar haklılık payı olan önermedir. bildiğim kadarıyla pskiyatrinin psikolojiden farkı, beyin kimyası üzerinde çalışılması. hatta buna (bkz: nöropsikiyatri) deniyor. yani beyindeki bir takım salgıların az ya da fazla üretilmesinden kaynaklandığı varsayılan problemleri, ilaçlarla bu salgıları dengelemeye çalışarak gidermeye yönelik tedaviler uygulanıyor. beynin bütün sırları henüz çözülemediği için, haliyle, bu bilim dalının sık sık gümlediği doğrudur. bazı vakalar çözümsüz. kronik manik depresyon mesela. (şimdi ismi değişmiş sanırım, hasta hayattan kopuktur, kendi kafasında yarattığı hayali kötü olaylar nedeniyle aşırı üzgündür, istemsizce dövünür, ağlar, kendinde değildir vs. bu tip depresyondan bahsediyorum) bu hastalık ilaçla düzelir gibi olup bir süre sonra daha şiddetli olarak geri döner hep mesela. ve yaş ilerledikçe, defalarca düzelip, yine hastalanan kişi en sonunda hiç düzelmez bir hale gelir. sonra şizofren mesela, ilaçların ömür boyu sürekli kullanımını gerektiriyor. bu da ortalıkta sürekli sarhoş, yavaş ve uyuşuk olarak gezinen bir kişi yaratıyor. ilacın tek yaptığı psikozu, hayali ses ve görüntüleri, şiddet eğilimini baskılamak. ilacı kestiği an, zaten hiç gitmemiş olan hastalık geri geliyor. o kadar işe yarıyor. hiç yoktan iyidir. hayatımda şizofren hastası bir kişiyi gördüm, o da doktoruna gidip "karımı çocuklarımı öldürmek istiyorum doktor, sürekli içimden onları öldürmek geliyor" diyen biriydi. demek ki ilaçlar hiç değilse, bu isteğinin tuhaf olduğunu, kötü olduğunu farketmesini sağlıyor hastanın. bu da tam olarak "hiçbir şey" değil. yine de bu gibi ciddi vakalarda çaresiz olduğu gerçeğine bakarsak, işe yaramadığı "kısmen" de olsa doğrudur. kalıcı çözüm değil çünkü. ama ne yapsınlar, çabalamayı bıraksınlar mı yani

Merhaba sevgili hoşçakal ... siz tıp ta okurken derken ne okuyordunuz tıp ta onu anlayamadım ,şaibe altında kalmamak için açıklarmısınız

Zafer , inanmayın diyorsun da 36 tane doktor gezmişsin . Sence mantıklımı ?

Bunlar madem ki doktor neden bir tanesi yeterli olmuyorda ayrı ayrı 36 tanesine gidiyorsun

36 doktor olayı tamamen bizim hatamız. Psikiyatride doktor doktor gezmek hiç iyi değildir. Bilinçli olmamanın getirdiği yan etkilerden biridir.

İlaç yan etkilerine kafa yormaya uğraşacağınıza bilinçlenmenin keyfini çıkarın..

Şahsın videoları tabiki gözünü korkutacak. Gözünü korkuttuğu insanların sayısı Kendince ulaştığı başarının sonucudur..

Şahsın işi odur Algıya oynamaktır.. Kandırılmış Vatan Evlatlarımız gitgide çoğalmaktadır..

zaferim34

Zafer bey ben kandırılmış vatan evladı filan değilim . Lütfen ithamlarımıza biraz dikkat edelim .

Eğer 36 tane doktor gezdiyseniz , ki gezdiğinizi beyan ettiniz , burada asıl kandırılan sizsiniz .

Böyle tencere kapak üslubuyla konuşmak istemiyorum ama insanı mecbur bırakıyorsunuz

Bu konu bu platformda tartışılabilecek bir konu değil. Konunun uzmanı önerir, biz de kullanırız; bırak der, bırakırız. Sorularımızı da yalnızca onlara sormalıyız. Buradaki konuşma/tartışma nitelikli bir eylem olmayacaktır. Deneyimlerin dile getirilmesi güzel ama bu deneyimlerden yanlış çıkarımlar yapılabilir ve insanları yanlış yönlendirmiş olabiliriz.

Kemalaydın

Tamam da biz kimseye kullan ya da kullanma demiyoruz ki . İnsanların bilgi ve tecrübelerini öğreniyoruz hepsi bu .

böylesi bir cehaletle mücadele etmek mümkün değil.

Üst Alt