Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatriden engelli raporu alırsam özel sektör bunu öğrenebilir mi?

furkanerdal

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
psikiyatriden aldığım %40 lık raporu işe girerken işveren görürmü .sağlık raporu istiyorlar ya işe girerken yada herhangi bi şekilde görürmü

furkanerdal

Anladığım kadarıyla engelli kadrosundan işe girmiyorsunuz. Sağlık Raporu sizin engelli olup olmadığınızla ilişkin değildir. İşyeri Hekim sizi kanun gereği zaten muayene etmek zorundadır. Sigortanızı dahi başlatamazlar. Ancak 50 kişinin altındaki "Az Tehlikeli" sınıflarda Aile Hekimi raporu geçerlidir. İSG kanunu gereği Sağlık Gözetimi maddesinde işe giriş olmadan önce İşyeri Hekimleri rapor düzenliyorlar.

a) Çalışanların işyerinde maruz kalacakları sağlık ve güvenlik risklerini dikkate alarak
sağlık gözetimine tabi tutulmalarını sağlar.
b) Aşağıdaki hallerde çalışanların sağlık muayenelerinin yapılmasını sağlamak zorundadır:
1) İşe girişlerinde.
2) İş değişikliğinde.

Son olarak yeni mevzuat geldi, artık o tıbbi kayıtlar da e-Nabız'a geçiyor. İşyerindeki çalışır veya çalışamaz kısmının engelli raporuyla ilişkisi yoktur. Ama engelli raporuyla kontenjan ile girecekseniz o ayrı.

Engelli raporu çıkartmayı düşünüyorum ama ayrımcılik oluyormuş galiba rapor psikiyatriden olunca aynı zamanda normal bir iş yerine başvurursam onlar görürmü diye sordum engelli raporum varken

furkanerdal

Göremezler ama sağlık geçmişinizi talep edebilirler. Ama böyle bir hakları da yok. Yok ama onların da başka sebepten bilmeleri gerekiyor. Biraz karışık bir mesele. Bir başlıkta yazdım bunu.

merhaba, ben engelli raporu aldıktan sonra işe girmiştim, ama tabi e nabızı başkalarına (tüm hekimler dahil) kapatmıştım tedbir olarak.
ve dediğim gibi işe girmiştim.
sağlık bilgilerinizi amiriniz / iş vereniniz talep etmedikçe paylaşmak durumunda değilsiniz.
bununla birlikte benim bildiğim kadarıyla psikiyatriden raporlu veya sağlık sorunlarınızın olduğunu bilmesi durumundada size hiçbir ayrım gözetmeyen aydın fikirli işverenlerin varlığının da olduğunu sanki ben gözlemledim. siz yine de tedbiren kimse ile paylaşmamaya özen gösteriniz.

psikaytreden %60 ryhsal duygusal raporum var ve direkt deli muamelesi görüp iş bulamıyorum hiç bulaşma engelli raporuna felan. Ön elemeyi ikinci görüşmeyi felan geçiyorum raporumu istiyorlar ondan sonra direkt olumsuz.

Psikiyatriden engelli raporu alsam özel sektör

ben psikiyatriden büyük ihtimalle bipolar bozukluktan iş için %40 rapor almayı düşünüyorum benim sorum şu iş hayatında psikiyatri engellilere ne denli iş için sorun çıkartılıyor işe alınmama gibi birşey varmı askerden muaf olduğum için hiç bir işe giremiyorum zaten

furkanerdal

Sen kendini bildikten sonra istediğin işe girersin. Kafana takıntı yapma bunu.

Engelli ve ik uzmanı olarak size önerim, eğer ihtiyacınız yoksa rapor çıkarmamanız yönünde olur.

özel sektör ruhsal/duygusal, psikiyatrik raporları olanları ne yazık ki direkt eliyor.

ben rapor çıkartmak istemiyorumda askerden muaf olduğum için işe giremiyorum .engelli kadrosundan belki girebilirim diye düşünüyorum ondada psikiyatriden engelim var sanırım oda sorun oluyor

furkanerdal

Maksimum ihtimalle rapor alırsanız memur olma ihtimalinizde var. (BU ARADA SİZ lise MEZUNUMUSUNUZ)

furkanerdal

Sonuçta yine giremiyor muşsunuz. rahatsızlığınız varsa alın raporu, bir yer olmazsa başka yer olur. İlkokul mezunları için sınav olmasa da kura var.

Üst Alt