Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik engellilere devlet tarafından özel sektörde uygun iş alanları açılmalı...

Koalaaa

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Özel sektör ruhsal/psikiyatrik engeli olan hastaları çalıştırmak istemiyor ve önyargılı davranıyorlar. Bu hastalar cüzi bir sosyal yardım verilerek evde yaşamaya mahkum ediliyor. Bu konuda devlet bazı yasal düzenlemelerle ruhsal engellilerinde çalışabileceği ortamlar yaratmalıdır. Bizimde bu konuda devletin ilgili birimlerinden her fırsatta talepte bulunmamız gerekir.

Özel sektör bizi almamak için taklalar atıyor..

kime şikayet edeceğiz ki baksana şu önemli konuya 1 yorum gelmiş takan yok Ruhsal ve zihinsel engelliler Saldırgan oluyor diye işe alınmadım yav adamın dediği buydu bana kimsenin sesi çıkmıyor ki

Ümit var mı acaba?Hastalığı söylemeden bir işe girsek hastalık bir yerden sonra hortlayacak.İşimiz zor valla...

forsaken43
Aynı durumlardayız cimere falan yazın devlete sesimizi duyuralım

Vtecll
İşte bu yüzden devletin bizim farkımızda olması ve işverenlere bizim gibi engellileri çalıştırmayı zorunlu tutmalı ve uygun işler verilmeli

her kurum belli bir sayıda çalıştırmak zorunda değil miydi

simit satabilirsiniz, inşaatta günlük 150 tL yevmiye ile çalışabilirsiniz. Hülasa her türlü bedensel aktifidede Beden işçiliği yapabilirsiniz.
Peki bir bedensel engelli yardımsız simit satabilir mi? Satamaz. Tek kişilik dükkan açabilir mi? Açamaz. Devlet pozitif ayrımcılığı ancak ve ancak kendi başına yardımsız hiç bir iş yapamayacak bedeni engelliye sağlamalıdır. Bakıyorsunuz engelli kadrolarında firmalara, yok temizlikçisiydi. Yok getir götürcüsüydü. Yok ağır beden işçisiydi. Bu kadrolarına engelli arıyor kurnazlık yapıyorlar. Böyle devlet yönetilmez. Esefle karşılıyor, bu fırsat eşitsizliğine son vermesini salık veriyoruz.

Ahmet T

O kotanın içinde bedensel engellilerde var psikiyatrik engelliler işverenler tarafından tercih edelmiyor maalasef

örneğin eli titreyen bir hasta lokanta da çalışamaz senin elin titriyor der işveren

Tımur

Biz sadece özel sektörün ruhsal engellileri dışlamasına karşıyız. Bedensel engellilerin hakları saklı kalmalıdır tabiki

Tımur

Senin bizim yaşadıklarımızdan haberin var mı?? Bedensel,ruhsal farketmez engelli engellidir!! Daha kendi aramızda ayrım yaparsak nasıl sorunlarımıza çözüm bulacağız?

Anlamadım kötü bir şey mi söylüyorum?
Simit satabilir misiniz satamaz mısınız?
Motorkuryelik yapın. Yayakuryelik yapın. v.s. Hadi sende bana 1 tane bedensel engellinin kendi çabası ile böyle yapabileceği bir tane iş göster de görelim! Kapalı alanda çalışmak bence psikolojinize iyi gelmez ayrıca.

Ne yaşamışsın onu da anlat bakalım. Öğrenelim.. Biz herkezi dinler, bir şeyler öğrenmek isteriz.

Tımur

Bilip bilmeden konuşma ruhsal engelliler genelde insanlardan uzak yaşamayı seçer, yalnızlığı ve sakinliği tercih eder çünkü beyinleri öyle ister senin dediğin işlerde insan ilişkileri çok iyi olması gerekir ilaçlarla uyuşturulmuş bir insanın motor sürmesini söylemen bu konuda cahil olduğunu gösterir

Diğer engel gruplarından da iş bulmak o kadar kolay değil. bazı iş yerleri ön mülakat yapıyor genelde. özellikle kendi işine yarayabilecek engeli fazla göz önünde bulunmayacak, engelini işi gereği bahane etmeyecek kişileri tercihten yana. psikiyatri engeller için iş şartları daha zorlayıcı oluyor. çoğu iş yeri başvuru şartlarında ''başvuru yapamaz'' koşulu koyabiliyor. toplumsal olaylar ya da toplumsal bakıştaki ön yargılar işe alınmayı zorlaştırıyor. psikiyatri engelliler için işe alma ve deneme süresi gibi şartlar oluşturulursa ayrımcılık ortadan kalkabilir.

Nurtan

Evet bizimde tam olarak istediğimiz her kesimden engelliye ayrım yapılmadan iş imkanları sunulması

Koalaaa

Anlat dedik, ne yaşamışsın öğrenelim? Bilelim işte...

Arkadaşım, ben sizin sanrıdoğrularınıza göre hareket edemem. Heyet raporu aldığın zaman yapamayacağı işler veya çalışabilir-çalışamaz raporuna sahipsindir. Şimdi sen raporunu koy da biz de ona göre bakalım. yaya kuryelik yapabilir misin? Yapamaz mısın? Bunu yapamıyorsan işyerlerinde nasıl çalışacaksın? Ben sizlerle polemik yapmıyorum. Benim için engelli zorunlu çalıştırma kontejyanında değğerlendirilmeniz doğru değil. Bu ayrımcılık değil. Kavramları kendinize göre yorumlamayın. Bu yanlış. %40 oran kıstası o bağlamda yanlıştır. Engelli kimdir? Gözleri görmeyen, duymayan-konuşamayan ve bedensel engellilerdir. Çünkü bu insanlar gerçekten ayrımcılığa maruz kalmıştır. Diğer insanlar gibi vasıtasız- engelsiz hayata erişemez.

Simit satabilirmisin satamazmısın? Cevap veremedin halen..
Hülasa ''her şeyi devletten beklememek lazım'' sözü size uyar...

ilaçlarla uyuşturulmuş bir insanın motor sürmesini söylemen bu konuda cahil olduğunu gösterir

O derece ağır ilaçlar kullanıyorsan zaten hiç bir işte çalışamazsın. Bu toplumda herkez psikiyatrik engelli ona bakarsan. Depresyonu, anksiyetesi, okb si olmayan var mı sanıyorsun sen ayrıca?

Bu konuda bende bir kaç şey söyleyeceğim... Hakikaten özel sektörde bir psikiyatrik engelli olarak çok iş aradım. Bana önceki çalıştığım iş yerinden daha yüksek maaş öneren bir sirkete sırf temizlik işi yaptırmak istediği için hayır demiştim.. Ondan sonra iş buldum bulmasına ama 13 saat calistirup 8 saatlik ücret verenler vardı. Neyse ki çabalarım sonucunda devlet memuru oldum Şimdi ise Üniversite mezunuyum şu anda özel sektörde iş aramak durumda kalsam yine mesleğimi tercih ederim diye düşünüyorum....

Tımur
Herkes hastaysa gitsin herkes rapor alsın çalışmasın o zaman devlette bir ülkenin haline baksın ne hale gelmiş insanlar. sen psikiyatrik hastalığa inanmıyorsun devlet rapor veriyor ama sen yine inanmıyorsun beyin yapın farklı çalışıyor senin kafaya göre herkes simit satsın o zaman bizden belki simitçi zor olur ama senden iyi devlet avukatı olurmuş...

Tımur

Bende mental kapasite sınırlı düzeyde zeka kaybı(Hafif derece) var adamlar bunu şizofren olarak algılıyor yav sırf orada ruhsal ve zihinsel yazdığı için adam saldırgansın hadi yürü diyor ki mental kapasite bambaşka bir şey ki bende öyle saldırganlık da yok sinirli insan bile değilim bu apaçık devletin el atması gereken bir şey Mental kapasite sorununu bile Şizofren olarak algılıyor Ruhsal ve zihinsel yazdığı için özel sektör

Simit sat diyorsun hangi birikimle satalım ben işe giremeden ne ile birikim yapmışımda simit alıp satayım Kusura bakmada Sende de bi sorun var galiba

o zaman atalım bi yerden kendimizi Zihinsel sorunu olan kişilerin yaşama hakkı yok sanırım size görede

bu yazdıklarını cimere yaz bakalım ne cevap gelecek?

Gezerek Simit satmak için sermaye değil sağlam beden ve simit kaç lira eder bilmek, ayırt etmek gerek. Hangi simitçiye gitsen bana satmak için simit ver desen verir. Niyetin varsa tabi gerçekten...

Neyse arkadaşım herkesin derdi kendine büyüktür. Yanlış anlaşılıyoruz. Cimere yazın. Madem devletin size karşı bir haksızlık yaptığını düşünüyorsunuz. Onu da mahkeme yolu ile çözün. Dava açın iş hakkınızı söke söke alın. Do you understand me? Türkçe yazdım anlatamadım. Belki bu dili biliyorsunuzdur. Geçmiş olsun. Şifa- güzelgünler ve esenlik dileklerimle...

BEDENSEL engellİlere hertürlü pozİtİf ayrımcıllık yapılıyor kardeşİm o dedİğİn İşlerİ bedensel engellİlerde yapıyor asıl dezavaNTajlı grup psİkİyatrİk engellİler süreklİ dışlanmak kİmsenİn hayatını kolaylaştırmıyor

kardeşİm çok haklısın bende aynı durumdayım bİpolarım hayatım zehİr olmuş durumda ...bunu galİba toplu olarak yapmak lazım cİmere yada aİle ve sosyal polİtİkalrr bknlığına

KARDEŞiM sana tşk ederİm bu konuya eğİldİğİn İçİn .aynı konuyu bende açmıştım daha önce .bende bİpolarım tamamİyle negatİf bİr ayrımcılığa maruz kalıyoruz. dİğer İnsanlarla aynı yetİlere sahİp olmama rağmen hİçbİr özel sektör fİrmassı çalıştırmak İstemİyor.önümüze ekpss sınavı koymuşlar ondanda 90 AL İş sahİbİ ol denİlİyor bu adaletlİ değİl.kısacası gİt evİnde otur muhtaç yaşa daha beter ol denİlİyor bİzİm durumumuzda yüzbİnlerce İnsan var hepsİ aynı durumda emİn ol... eğer devletİmİz sosyal bİr devletse konuuya el atmalı !İnan hayalİm İnsanca şartlarda 8SAATçalışıp normal İnsanlar gb emeklİ olmak bİr yuva kurmak ama pskyatrİk engellİ İnsanlara bu ayrımcılık varken çok zor görünüyor...ayrıca o İnşaatta çalış sİmİt sat beden İşçİsİ ol dİyen arkadaş bİzİm durumumuzu bİlmeden konuşmasın bu rahatsızlığı yaşamayan bİlmez avukatlık yapacağına gelsİn bİ sorsun ne yaşıyoruz öyle damdan düşmeden anlaşılmaz bu İşler.

hocam yanlış bi tavırdasın.ruhsal bi hastaya ne yaşıyosun anlat bakalım senin yaşadığın çokta bişey değil diye sorulmaz.bunu merak ediyorsan googla yaz öğren bilmediğin konularda kesin yargılara varma.

Avrupa ve Amerika'da devlet psikiyatri hastalarını sınavsız, kurasız işe yerleştiriyor ve takip ediyor. Türkiye'de şu an için Sakarya ve Bilecik Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri (TRSM)'ler İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İşkur'la protokol imzalayarak merkezlerdeki kayıtlı hastaları işe yerleştiriyor. Ben aynısının Ankara'da da gerçekleşmesi için Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'ne e-posta attım. Bir geri dönüş olmadı. İlgili linkler:

https://bilecikism.saglik.gov.tr/TR,98664/trsm-danisanlarimizdan-is-sahibi-edindirme.html

https://www.haberlisin.com/sakarya/sizofreni-hastalarinin-istihdami-icin-calisma-yapildi-h43599.html

Quwaxer

Güzel çalışma yapmışsın arkadaş tebrikler bizim ülkemiz de de bunların devlet eliyle yapılması için gerekli yerlere ulaşmak lazım ama işte girişimci birisi lazım malum bizler insanlardan uzak kişileriz

Koalaaa

Gerekli mercilere İl Sağlık Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü, Cimer gibi yerlere yazılabilir.

Üst Alt