Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalığı olanlar ne tür işlevselliğinizde bozulmalar oldu

• Konbuyu başlatan elif77
  • Başlangıç tarihi
E

elif77

uzun zamandır antipiskotik kullanıyorum ve bu zamana kadar bir işi yapmada karar almada aşırı zoruluk çekiyorum
tabi insan ilişkileri de berbat avm normal markete bile zor giriyorum hala tam iyileşemedim sizler ne gibi zorluklar çekiyorsunuz

elif77

Ben ilaç kullanıyorum ama ilaçlarla çalışabiliyorum.

BEN ilaçların çok faydasını gördüm DOĞRUSU.

11 yıllık düzenli bir tedavi geçmişim var benim.

4 buçuk yıldırda kamu da "hizmetli" olarak çalışmaktayım ben.

ayDÜNYAvazo

hangi ilaçları kullanıyorsunuz, şikayetleriniz geçti mi
ve ne sıklıkla psikiyatre gidiyorsunuz
açıkçası rexapin beni mahvetti kafamı zor kaldırıyorum doktora zar zor bir şeyler anlatıyorum

elif77
PAXERA 40 mg, AKİNETON 2 mg, DİDERAL 40 mg, ARİPA 20 mg, REXAPİN 10+20 mg, MERESA 50 mg ŞUANKİ İLAÇLARIM.

Aynı şeyleri yaşıyorum. Tembellik ve üşengeçlikten hiçbir yere gidemiyor.

Major depresyon ve anksiyete bana bir çok zarar verdi. Özellikle iş konusunda. Buda beni maddi, manevi fazlasıyla etkiledi. Çok güzel yerlerde çok güzel işlere genç yaşlarda girdim fakat hastalığımın farkında değildim o zamanlar. Bu işlerde tutunamadım. En fazla 3 ay dayanabiliyordum. Ruhum daralıyor sürekli sinirleniyordum. Çok çabuk yoruluyor hemen sıkılıyordum yaptığım işten. Yaptığım işlere odaklanamiyor ve panik oluyordum sürekli. Gunde iki paket sigara içiyordum yirmi - yirmi bir yaşındayken. Artık iş yerindekiler sen bir psikiyatriye git diyince anladım ki ben cidden iyi değilim. Bende gittim. Keşke daha önce gitseymişim. Ve keşke özel bir psikiyatriye sürekli gitseymişim. Belki bu kadar çok iş değiştirmezdim ve bir mesleğim olurdu.

Kısacası hayatımın içine etti diyebilirim :)

Birde genetik çok önemli bence. Dayım şizofreni hastası, bende anne tarafına çektiğim için banada bu hastalık denk geldi. Düşmanım çeksin istemem.
İlaçlarınızı aksatmayın sakın, o ilaçlar sizi kötü ediyor diyenlere asla kulak asmayın, bilimle kalın iyi günler…

Önceden okuduğum şeyi tek seferde anlar ezberlerdim şimdi 2 3 kere okumak zorunda kaliom

@Althusserian Marxist, 8 ay oldu atak geçireli başlarda çok odaklama anlama sorunum oluyordu. Bu 2 haftadır geçmeye başladı. 3 aydır antidepresan kullanıyorum. Etkisini yeni yeni göstermeye başladı.

Lithuril'in yan etkisinden olsa gerek bende çok feci titreme yapıyor. Ellerim, kollarım, bacaklarım, kafam vs zangır zangır titriyor. Bir de Rexapin'in günde minimum 10 saat uyutması var. Bunun dışında yok diyebilirim.

@elif77,

Merhaba ben de sizin gibiydim isteksizlik kararsızlık sosyal fobi canıma tak etmişti ama bir formu buldum uygulayınız aklınızın ilacın tetiklemesiyle sizi kararsız isteksiz bıraktığını biliyorum çözüm aklınızın oyunu bu buna kararı çabuk verip bir uğraş bulmakla yapacaksınız basit bir duş veya dışarı dükkana gitmek bu sizi o beyin oyunundan uzaklaştıracak bir kaç güne zıpkın gibi yapacaktır unutmayın çalışmanıza mani birşey yok akıl ilaç oyunu ben bir aydır isteksiz değilim vede kararsız karar verip atlıyorum her faaliyeti kabul ediyorum byyyy uygula gör farkı

Hafıza sorunları
Kararsızlık
Odaklanma
Duygu gecislerinde hız hali
Uçuşan düşünceler
Karamsarlık
İsteksizlik
Normalde çalışıyorum ama gitmek istemiyorum ise
Hobilerimi terkettim yoğun tembellik erteleme

cinsellik
uyku/sedasyon
kilo alımı
kararsızlık
obsesyon/düşüncede rijidite
insan ilişkileri

ne var ki bunlarla yaşamayı öğrendim, insanlardan uzak duruyorum, cinsellik çok da lazım değil, kilo alımı, uyku ve obsesyonları normal kabul ettim, kararsızlık ise beni en zorlayan konu diyebilirim, sonuçta arkadaşlar bizler engelliyiz neden devlet kadro, erken emeklilik ve bir sürü indirim hakkı tanıyor sanıyorsunuz

Son düzenleme:
@faruksinan,
ŞİMDİKİ ŞEKERLERİM 😁😁😁😁
ARİPA 30, REXAPİN 30, PAXERA 40, MERESA FORT 200, AKİNETON, DİDERAL.

EVET BUNLAR İŞTE. 2012 TEMMUZ DAN BERİ SÜREKLİ BİR TEDAVİ VAR.

BEN İLAÇLAR SAYESİNDE ÇALIŞABİLDİM=
Bu TEMMUZ 2012 den beri 4.200 gün primim olması gerekirken tam olarak 3.683 gün primim yatırılmıştır. 517 gün primim çöpe gitmiş oldu. İyi bence bana göre.
😁😁

4 yıldır tedavi alıyorum. değişmeyen tek ilaç risperdal oldu. en başından beri içiyorum risperdalı. ilaca başlaamdan 1 yıl sonra cinsel istediğimin azaldığını farkettim. eskidende asosyaldim karşı cinsle alakam yoktu ama istek vardı. yolda seksi bir kadın görünce hissettiklerim düşüncelerim değişti biraz. ayrıca afedersiniz spermde az geliyor artık. gözle görülür şekilde azalma var.

@Skyline, ilaçlardan. sanırım çözümü varmış ama doktor şimdilik böyle devam et dedi bana

Üst Alt