Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlık sigortalı değilken başlamışsa SGK bunu nasıl tespit eder?

kutsi1977

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar
bilen varsa yardımcı olsun lütfen;

ankilozan spondilit hastasıyım, sol böbreğimde alındı ve benim psikiyatrik hastalığım obsesif kompülsüf bozuklukluğum 18 yıl önce 1992 de başladı
tedavime çok geç, 2004 yılında başladım 2004 yılından beri tedavi görüyorum hastalığım kronik düzelemedim
özürlü raporu almak istiyorum ancak tereddütüm var hastalığım sigortalı çalışmaya başlamadan önce 1992 de oluştu, ben 2000 yılında sigortalı çalışmaya başladım
sgk bu durumu nasıl değerlendirir..

Bunu belgelemek sigortalı olarak sizin yapmak zorunda olduğunuz bir şey maalesef. Hastane raporu, epikriz, askerliğe dair belgeler... Bunların hepsi bu ıspat için ortaya konabilir...

teşekkür ederim bülent bey,
1992 de başlayan bu rahatsızlığımın tedavisine çok geç olsa da 2004 de başladım ancak 1992 ile 2004 yılları arasında ne lise yıllarımda ne de askerde rahatsızlığımı gizlemiş bir piskiytra gitmemiştim
anlayacağınız bu yıllar arasında rahatsızlığıma dair ıspat olacak bir belgede elimde yok malesef
bu durumda sizce ne yapmalıyım..?bir çekincemde rahatsızlığımın 92 de başladığını söylediğimde doktorun yada heyetin rahatsızlığınız sigortalı değilken başlamış diye raporda derece vermeyi reddetmeleri sizce böyle bir olasılık varmı.?

Durun durun, kafam karıştı. Siz malulen emekliliğe mi başvuracaksınız?
Sakatlığın sigortalı olmadan önce mi yoksa sonra mı başladığı sadece ve sadece malulen emeklilikte önemli. Orada da sizin için avantajlı olan şey, "ben ilk sigortalı olduğumda malul saılmayı gerektirecek bir rahatsızlığa sahip değildim. Nitekim askerlik de yaptım vs.vs. Ama şimdi malul durumdayım, çalışamıyorum, malulen mekli olmak istiyorum" demenizdir. Yani, sigortalı olmadan önce rahatsızlığınızın olmadığını savlayacaksınız zaten...

Yanlış mı anlıyorum?

Vergi indirimine karşılık erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için işgücü kaybına neden olan durumun ne zaman başladığının hiç bir önemi yok.

4 aydır işsizim hastalık ve arızalarımdan dolayıda bana tanınan haklardan yararlanmak istiyorum
işe girebilmek için,ÖZÜRLÜ RAPORU almak istiyorum

bülent bey, sakatlığın sigortalı olmadan önce mi sonra mı başladığı sadece malül emeklilikte önemli dediğinize göre, o zaman ben bu durumda okb rahatsızlığımın 92 de başladığını pskiyatra ve heyete rahatlıkla söyleyebilirim,
ben sanıyordum ki özürlü raporu içinde hastalığın sigortalı olmadan önce yada sonra başladığı önemli sanıyordum önemli değilmiş sizden öğrendim ve çekincem kalmadı artık

tekrar teşekkürler sağolun bülent bey..

Malulen emeklilik girişiminde bulunmayacaksanız, bir sorun olmaz... Ama, bu beyana ne gerek var ki?

anlıyorum,bu beyan gerekli çünkü hastalığın ne zaman başladığını soruyor doktor ve değerlendiriyor,geçen ay hastaneye piskiyatriye gttimde doktor 2004 yılından beri karnemde yazılı ilaçlara baktı düzenli bi tedavi görmemişsiniz dedi bende ilaçlarımı düzenli aldığımı söyledim özürlü raporu almak istediğimi söyledim bana ne desin özürlü raporunda derece almak için "kişi uzun süre ilaç kullanıpta fayda görmemiş olmalı"dedi sanki ben 6 yıldır fayda görüp düzelmişim gibi,ki kaldıki 18 yıldır hasta olduğumu o anda çekincemden dolayı söylememiştim anlıyacağınız beni başından savmıştı geçiştirdi yani, o yüzden beni dinleyecek doktora gideceğim bende,ve hastalığımın 6 yıllık değil 18 yıllık olduğunu söyleyeceğim kronik yani..

üzülme

kardeşim bende okb hastasıyım 11 yıldan beri bu hastalığı çekiyorum lustral kullanıyorum ilaç kullanınca braz iyi oluyorum ama kesnce kötü oluyorum bana %70 verdler inşallah sende alırsın allah yardımcın olsun

Üst Alt