Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrinin anlamlı tesadüfleri kabul etmemesi

Pickle

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
79
Ben bir süredir anlamlı tesadüfler yaşıyorum ve psikiyatri bunlara hastalık gözüyle bakıyor. Tıp kabul etmese de bunlar gerçek arkadaşlar. Tekrarlayan sayılar, eşzamanlılık, düşündüğün şeyi yaşama... Bizim de doğaüstü güçlerimiz var ama unuttuk.

Psikoz da kendini özel hissedip işaretlerden mana çıkarmak ve üzerine alınmak oluyor. Yanlış anlama senin açtığın konulara bakıyorum 4 yıl dan fazladır tedavi görüyorum. Senin hastalık kronik ve yenileme yani atak geçirme dönemi tekrar olur.İlaçlarını bırakma sakın.

@Pickle,
"Dejavu" gibi algılamalardan bahsediyorsan bu hemen herkeste var olan bir şeydir

"Bizim de doğaüstü güçlerimiz var ama unuttuk." dersen ; konu farklı yere kayar. Bunun "Grandiyöz" gibi terimsel karşılıkları var.

@Tarık91, beyin de yazdığı gibi , bunlara "pozitif" hastalık belirtisi denilebilir

@Descartes, geçen çalıştığım yere bir adam geldi. Rakamlardan mana çıkarıyor kendi hayatıyla bağdaştırıyordu. Ağır travmalar sonucu şizofren olmuş. Doğa üstü güçler olsa bile bu arkadaşımız psikoz hastası yüksek ihtimalle psikozun belirtilerini yaşıyor daha önceki paylaşımlarını da takip etmiştim. Bunun ayrımını yapabilmek için sağlıklı insan olmak lazım. Bununla yaşamayı öğrenmek lazım. Yakın arkadaşlarımız, iş arkadaşlarımıza durumumuzu anlatmamız lazım. Psikoz evresine girdiğimizde hastaneye yatmanın çok faydası oluyor.
Konuyu açan arkadaşımız zaten hastalanmadan öncede doğa üstü olaylarla ilgileniyordu sonra atak geçirdi. Şuanda da psikozu tetikliyor. Yani senin yorumun ona fayda vermez.

@Tarık91, düşündüğüm şeyler gerçek oluyor. Mesela pide yemek istediğim gün annem pide söyleyelim mi dedi.

Oda arkadaşlarımın sessiz olmasını istiyordum, tam o gün hiç konuşmadılar. Keşke konuşsak dediğim gün uzun süre muhabbet ettik.

Buna doğaüstü güç diyebiliriz. Kimisi hastalık belirtisi diyor, bence değil.

@Pickle, bu gibi şeyleri herkes ara sıra yaşayabilir, kendini test et, bir şey iste ve bak gerçekleşiyor mu ? 99% dan fazlası gerçekleşmeyecek göreceksin.

@Tarık91 İsa mucize gerçekleştiriyordu ama şeytana güvenip kendini aşağı atmadı.

@Pickle, mucize diye bir şey yok, yaratıcı temel fizik, kimya ve biyoloji kanunlarına göre yarattı ve bıraktı, kimse karşı çıkamaz, o hikayelerin hepsi uydurma.

SubhanAllah İsa Aleyhisselam diyelim peygamberdir sonuçta, ayrıca mucize Allah'ın dilemesi ile gerçekleşir

Mucize de vardır keramet te haktır çünkü hepsini yaratan Allah'tır

@Tarık91, ben metafizikle ilgilenmeye başladığımda cin de gördüm uzaylı da. Evren görünenden ibaret değil. Ayrıca plasebo diye bir gerçek var. Plasebo gerçekse İsa peygamberin hastaları iyileştirmesi niye uydurma olsun?

@Pickle,

Doktoruna git bir an evvel. Yazdığın, hissettiğin her şey gerçek dışı. Doktorun mutlaka ilaç kombinasyonunu ya da dozunu değiştirecektir.
Mucize diye bişey yoktur, öngörü diye bişey yoktur, cin yoktur, melek yoktur. Psikiyatrik hastalıkları olan kişiler bu tür şeylerden uzak durmalıdır. Doktor-İlaç-sakin hayat. tek formül budur.

Yazdıklarını görüyorum, bana güven, hemen doktoruna git.

5 koca sene boyunca üniversiteye belediye otobüsü ile gittim geldim. Kaç defa kullandığımı tahmin dahi edemezsin yani.

Evden çıktığım her sabah otobüsle durakta karşılaşmayı düşünüyordum ancak en fazla 4-5 defa denk geldik.

Senin deyiminle "doğaüstü güç" bizde işlemiyor sanırım.

@Tarık91 İsa mucize gerçekleştiriyordu ama şeytana güvenip kendini aşağı atmadı.

Yanlış karşılaştırma olmuş bu.

Neredesin Firuze filmi vardı. Filmdeki doktor sen Allahla konuşuyorsan bu dua olur, Allah senle konuşursa bu şizofreni diyordu filmde. Doktora gitmen gerek , en azından belki ufak bir ilaç değişikliğiyle kurtarabilirsin bu yolla. Ben şuna inanıyorum; bırak peygamber olmayı, biz keramet gösteren o eski zatlardan biri bile olamayız. Onlar nefislerini yendi. Bu o kadar basit birşey değil. Biz ne şeytanı ne cini ne de meleği görebilecek kapasitede değiliz. Hatta belki dünyada şu an yaşayanların hiç biri yapamaz bunu. O yüzden bir ses, görüntü,şüphecilik,alınganlık söz konusu ise bu hastalığımıza işaret.

Bugün biri çıkıp ben peygamberim, Tanrıdan mesaj iletmeye geldim falan dese sonu direkt akıl hastalıkları hastanesi olur değil mi ? Eskiden bunu diyenlere neden inanılmış peki. ?.

Fazla ısrara gerek yok. Atağı ağırlaşınca anlar. Genelde böyledir. Atağa gire çıka anlar. Buda insanda psikolojik yıkım oluşturur. İsteklerinin gerçekleşmesini bile olağan üstü güce bağlamış. Bazen olur. Sıkıysa bu olağan üstü güç sayısal lotoyu tahmin etsin. :)

Konu sahibi ağır psikozda gözüküyor bu durumda sanrılara sarsılmaz bir kesin inanç vardır konuşarak kesinlikle ikna edilemezler.
Ama düşüncelerinin yanlışlığını da kabul etmeyeceği için daha ileri sahfalarda tedavi reddi de olaşabilir o aşamaya gelmeden doktora gitmesi veya götürülmesi gerekir.

Tıp cinlerin varlığına inanmıyor mu ?

Söylediklerinde mantıksız bişey çok yok önyargıyla bakanlar hariç. Doğaüstü güçten kastınız dua anladığım kadarıyla bir sonraki entriden. Katılıyorum. Ayrıca tüm peygamberler ve bunlara iman etmekte de bir sorun yok. Ama sokratesin dediği gibi her gerçek heryerde söylenmez helede yanlış anlaşılcağın bir durumdayken. Sonuçta insanları da maruz görmek lazım nesneleri bütünsel algılıyorlar yani kısaca basitleştirip indirgiyorlar şizofreni ile tesadüf doğaüstü aynı cümlede geçince hemen kafalarında bir cisim çiziyorlar. Ama şizofreniyi çıkar diğer kelimeleri söyle bunda ilginçlik bulmayabilirler. Bu önyargı bazen koruyucu bazende değil

Üst Alt