Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrist doz arttırımı yapmadı ve intihar eğilimim başladı!?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
2 gün önce psikiyatriste gittim, doz arttırımı yapmadı. Genel tablo kaygı sorunu, obsesefif kompulsif bozukluk, depresyon, aşırı sinirlilik. Bugünlerde intihar eğilimim de başladı, tek eksik olan şey cesaret herhalde. Cesaretim olsa bir an bile düşünmeyeceğim. Çok kötü bir durumdayım yerimde duramıyorum. İlaçlarım prozac 20 mg, zyzapin 2.5 mg. Varsa bilgisi olan bu konularda ne bileyim doktor olur, psikolog olur yardımcı olursa sevinirim. Tekrar doktora gitmem için 1 ay beklemem lazım, bu sebepten 20mg prozacı 40mg olarak devam etmeyi düşünüyorum...

Blackangel11
Suisid düşünceleriniz nezamandır var?
Bunu doktoruna söyledin mi?
Yatış yapılıp takip edilmeniz gerekiyor,
Ayrıca tedaviye nezman başlandı?
Psikiyatri tedavilerinde ilk olarak düşük dozlarda başlanıyor,akabinde doz kademeli olarak arttırılıyor,direkt yüksek dozla başlanmaz.bu anksiyetenizi dahada kötü hale getirir.
Suisid düşünceleriniz varsa yarın hemen bir doktora gidip bunu söyleyin.1 ay beklemek zorunda değilsiniz..

8 aydır kullanıyorum, doktora gittiğim de intihar düşüncelerim çok yoktu bir anda gelişti, bunu doktoruma belirtiyorum Bi hafta iyiyken bir hafta çok kötü olabiliyorum dedim. Devam dedi aynı doza.

19 yaşındayım çok kafama göre davranamıyorum maalesef. İmkanlarım sınırlı. Şu anlık tek yapabileceğim şey elimde ki ilaçları fazla kullanabilirim.

Anladım suisid düşüncelerim arttı diye söyleyin.sizi yatırması lazım göz ardı edemez bunu hekim ilginç.
Ayrıca dozu yükseltmeyin.prozac değilde ilacını citoles olarak değişmesi gerekiyor diye düşünüyorum risperidon da ekleyebilir .tabi en iyisini sizi takip eden hekim bilir,öykünüzü o biliyor çünki.
Ancak siz beni dinleyin yarın gidip intihar düşüncelerim arttı deyin,tedavini gözden geçirip ilaç değişimine gidecektir./Geçmiş olsun...
Son olarak direkt ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gidin...

Bulunduğum ilde ruh ve sinir hastalıkları hastanesi yok, doktora gidiyorum abartmıyorum 30 saniye bile sürmüyor, iyi misin? - Bi tık iyiyim ama sorunlarım devam ediyor Bi hafta iyiyim Bi hafta kötüyüm bide sinirliyim, gibisinden konuşma geçiyor. Devlet hastanelerinde bulabileceğim en iyi psikiyatriste gidiyorum ama maalesef bir gelişme yok. Ben doğrudan intihar eğilimim var diyemem, bu sefer aileme söyleme, hastaneye yatırma gibi hakları doğuyor,yani ailemin bilmemesi gerekiyor kısacası.aileme göre blöf yapıyorum, sırf onları üzmek için intihar eğilimim olduğunu söylüyorum, ders çalışmamak için bahane uyduruyorum VS vs. Bunun öncesinde rileptid+ lustral kullanıyordum. Bu ilaçlarla değiştirdi doktor.

Teşekkür ederim bu arada gece gece zahmet verip bilgilendirdiğiniz için.

Anladım pekii,
Ancak var olan şikâyetlerinizi olduğu gibi ailene ve özellikle hekimine söylemeniz gerekiyorki size daha iyi yardımcı olabilsinler.
Poliklinik değil direkt ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gitmeniz gerekiyor.intihar düşünceleriniz varsa bunu doktoruna mutlaka söylemelisin.ailem bilmesin olmaz bunu ailenle paylaş.
Belirttiğiniz gibi ailelerde bu gibi ön yargılar olabiliyor.
Yapabileceğim başka bir şey yok,ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gidip yatış yapılmanız gerekiyor,gerisi size kalmış/Geçmiş olsun...

Teşekkür ederim gece gece en azından aklımda soru işareti bırakmadınız iyi geceler dilerim.

Ağrı kesici gibi etki etmez. Bu tür ilaçlar. Kaç aydır kullanıyorsun ?

Bir anda gelen düşünce bir anda gider merak etme.. Doğa gezisi önerebilirim. Veya çarşı geziside olabilir hayat devam ediyo. En güzelide çalışabiliyosanız bi işte çalışmanızı öneririm. Daha iyiye gidersiniz..

8 aydır kullanıyorum hocam

Mezuna kaldım bu sene, geçmişte başarılı bir öğrenciydim, lise de psikolojik rahatsızlıklarım boy gösterince çok başarısız oldum, sürekli okul değiştirdim, kimseyle anlaşamadım.kavga ettim dayak yedim, kısaca hüsranla bitti. Bide liseye çok büyük bir beklenti içinde girmiştim, sonuç hayal kırıklığı.

Keşke bir anda gelen düşünce olsa, 3senedir aklımda ama bir türlü cesaret bulamıyorum.fakat düne kadar intihar düşüncem bu kadar yoğun değildi. Aslında Gelecekte hayatımda neler olacak görmek istiyorum. Ama günden güne kötüye gidiyorum. Annemle hiç anlaşamıyorum, babamla zaten hiç görüşmüyorum bile. Bi vasfım yok çalışacak olsam. Kalacak yerim yok, bir süre annemden uzaklaşayım desem gidecek akrabam yok, tanıdığım yok.

Üst Alt