Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psiko sosyal engellilik sebebiyle askerden muafım. İş görüşmesinden çekiniyorum

Duman6Kestik

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Askerden muafim. Paranoid hezeyanlarimdan ötürü askere alınmadım fakat iş görüşmesine gittiğimde "askerliğini yaptın mı" sözüne ne diyeceğimi bilmiyorum

Muafim desem askerliğimle ilişiğim yok desem kurcalıyacaklar konuyu. Neden muafsın gibisinden sorular.. psikolojik sorunlarimdan ötürü almadiklarini söylersem Damgalanmaktan , Bu sorunluymuş deyip biz sizi sonra arariz deyip beni şutlamaklarindan çekiniyorum. Tecilli desem askerliğini yapmamış olanı işe almıyoruz diyorlar. Ne yapacağım bilemiyorum.

Günümüzde insanlar çok acımasız. Benim askerden muaf oldugumu bi arkadaşima soylemiştim. Benle tartişıyor hemen hastaliÄ£imi yuzume vuruyor.olay hastalikla falan alakalida degildi ama karşisindaki kişiyi nasil ezik göstermeye çaliştiğini gosterdi kadar karaktersiz oldugunu gosterdi bana.bir daha da konuşmadim onunla işim olmasin.

Ben yeni Türk vatandaşı oldugum icin muafim dersem olur mu? Yurtdışı dogumluyum

Ben askerlikten muafım. İşe girerken çalışabilir raporu isterler mi? Yüzdelik biseyim yok sadece askerden muafım paranoid/şizofrenik rahatsizligim var

DissFlex isterler diye biliyorum. aynı sorunları bende yaşıyorum hayatım çok karışık ne iş yapacam nasıl geçineceğim benimde toplumda bir yerim olacak mı...falan filan ...

bipohakan

Engelli raporu al. Ben öyle yapıcam. Dün baktığımda iskurda engelli eleman alımı istihdam destekli işler vardı

DissFlex işin orasıda sıkıntılı pskiyatrik engellilere iş vermek istemiyolar .rapor almayı düşünmüyor değilim hiç olmazsa emeklilikten yararlanmak istiyorum ... bu istihdam destekli işler derken ? dedğim gibi bi çok arkadaşla görüştüm pskiyatrik bir engelin warsa sıkıntı çıkartabiliyorlar...benide o korkutuyor.

anladım tşk ederim .senin bi deneyimin var mı bu konuda ? ruhsal duygusal engelli olarak yani paylaşırsan sevinirim ?
ayDÜNYAvazo

bipohakan

Önce çalışmak için TAM OLARAK KARAR VERMELİSİN. BEN ÇALIŞACAĞIM DİYORMUSUNUZ? EVETse ENGELLİ RAPORUnla birlikte İŞKURa GÖRÜŞMEYE GİDECEKSİN.

bipohakan

Biliyorum. Deli gözüyle bakıyorlar. Yakınlaşmaya bile cekiniyorlar. Bizi tehlikeli görüyorlar.

DissFlex

UNUTMAYALIM Hastayken ÇALIŞMAK CESARET İSTER. YAPACAK DAHA BAŞKA BİŞEY YOK Kİ.

ayDÜNYAvazo

Az önce bim deydim. Panoda engelli kadrosuna pereonel alımı yapılacaktır. Devlet destekli istihdammış. Bi ara uğradımmı panonun fotoğrafını çeker atarım buraya.

Benzer sorunları ben de yaşadım; askerliğini yapmış olsan deneyimin var mı çalışıyor musun gibi soru sorarlar, askerliği yapmamış olsan bunu sorun ederler... Rahatsızlığım şizofreni benim; askere gittim, yaptım; ama hiç kimsenin umurunda değil... Engelimi söylemeden iş buldum yazılımcı olarak; patron her onbeş dakikada bir gelip fırça atıyordu; kriz anım olsa dövebilirdim onu! İş Kur 'un eski hallerini bilirim, şimdi daha profesyoneller...

Şu an devlette memurum; kendime yer edine kadar akla karayı seçtim, defalarca istifayı düşündüm! Ama parasız yaşanmıyor, illaki birşeylere para lazım oluyor; bakın şimdi imar barışı çıktı, yapı kullanım belgesi almaya 3 bin TL, kat mülkiyeti almaya bir o kadar para lazım...

Çalışmadan yaşamak ölmek demek... Durum maalesef böyle, sizde bir rapor alıp EKPSS ile memur olmaya çalışın, özel sektör insanı yutar!

adamo

Ekpss için geç kaldım. 2020 yılına kadar çalışmadan para kazanmadan geçinemem. Engelli raporu alıp işkura basvuracağim.2020 yilina gelince girerim ekpss ye

Üst Alt