Kimileri dahilerden falan örnek verir yok falanca bilim adamı şizofrenmiş veya sinemada izlediği filmlerden en çokta Akıl Oyunları filminin bahsi geçer bu konuda herkesin bildiği konu işte matematik dehasının şizofren olması gibi ama benim kendi hayatımda gördüğüm daha doğrusu ilaç kullanmaya başladığım 2007 senesi sonrası ve öncesi halimi karşılaştırdığımda eskiden çok daha mantıklı hareket ettiğimi düşünüyorum özellikle de insan ilişkileri ve maddiyat konularında takıntılı (saplantılı ) ruh haline girmeye başladıktan sonra o kadar akılsızca hareket etmeye başladım ki özellikle de insan ilişkileri konularında benim aklım zekam azaldı bana göre eskiden çok daha akıllı mantıklı bir insan idim kime nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranırdım parasal konularda oldukça akıllı hareket ederdim ama artık akıl mantık zeka işte her ne ise azaldı diye düşünüyorum psikolojik hastalık gerçekten insan zekasını azaltan bir durum mu ne dersiniz
Saplantı denen şey duyguların aklın önüne geçmesine mi sebep oluyor yoksa psikolojisi bozuk olduğu için insanda akıl (zeka) mı azalıyor bir şekilde artık eskisi gibi düşünememeye mi başlıyor nedir bunun izahı.
Saplantı denen şey duyguların aklın önüne geçmesine mi sebep oluyor yoksa psikolojisi bozuk olduğu için insanda akıl (zeka) mı azalıyor bir şekilde artık eskisi gibi düşünememeye mi başlıyor nedir bunun izahı.