Bu durum kişiye göre değişir , basit bir rahatsızlık için hemen ilaca baş vurmayı bende doğru bulmuyorum .. Örneğin , anksiyetesi olan bir insan önce bunu telkin yolu ile - kitap - psikolog - bitki çayları ile çözme yolunu denemeli ... (Bitki çayları da bir uzman tavsiyesi ile kullanılmalı - her şeyin fazlası zehirdir , fayda yerine zarar verir)
Ama bir şizofren - bipolar -okb , vesaire bunların ilaçsız düzelmesi veya kontrol altına alınması bence mümkün değil...
@Egosum397,
İlaç kullanırken sizi intihara teşvik edeceğini hissettiğiniz an gecikmeden doktorunuza bunu bildirirseniz zaten doktorunuz o ilacı kesecektir.. Bundan emin olun..
Ama iyi bir doktora gidin .. Benim için iyi doktor , sizin için zaman ayıran , sizi anlamak için çaba sarf eden doktordur..
Örneğin : Ben bir ilaç kullanıyordum - bu ilaç için her ay kan testi yaptırmak gerekiyor...
MHRS ye giriş yaptım .. Baktım bizim evin yanında ki semt polikıliniğinde pskiyatri bölümü açılmış.. Doktorun ismine bile bakmadım rastgele bir doktor seçtim..
Muayeneye gittiğimde , xxx ilaç için kan testi yaptıracağım dedim ...
Doktor hele otur şikayetlerini anlat dedi , 4-5 dakika konuştuk. ( Mesai saatinin bitmesine az kalmıştı ve sırada başka hastalarda vardı)
Sen yakın zamanda tekrar gel daha detaylı konuşalım dedi..
3 gün sonra tekrar gittim..
Doktor benimle 25 dakika konuştu. Rahatsızlığıma doğru teşhis koyabilmek için , ayrıntılı sorular sordu - örneklendirmeler yaptı.
(Dışarıda beklemekten sıkılan bir hasta artık çık yeter dercesine sert bir şekilde bir kaç kez kapıya vurdu )
Her yazdığı ilaç iyi gelecek diyemem , örneğin: tedavimin 10. ayında kaygılı olduğumu söyledim ve bana bir ilaç yazdı , o ilaç ben de olumsuz etkile gösterdi .. Gittim durumu anlattım ilacı kesti..
''Yanında ki sekretere '' xxx ilaç için kan testi'' diyerek bitirebileceği bir muayene yapabilirdi ama yapmadı... Bana zaman ayırdı , anlamaya çalıştı ..
Muhammed Emin Dağüstü - Kayseri Şehir Hastanesi
Randevu almak isteyen olursa şunu özellikle belirtiyim .Ya sabah ki ilk randevuyu ya da öğleden sonraki ilk randevuyu alın ki doktor sırada ki hastaları yetiştirebilmek için sizin muayenenizi kısa tutmak zorunda kalmasın.