Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik sorunları olan kişiler neden iş bulamıyor?..

Konular
6
Reaksiyonlar
0
psikolojik sorunlarımdan dolayı iş bulamıyorum o kadar işe başvurdum raporumu gösterdim raporumda çogul madde kullanımından dolayı yazdıgı için hic kimse iş vermiyor ne yapmam lazım nasıl bi yol izlemem lazım bilemiyorum ben hep işsizmi kalcam

Nasilsiniyim
Engelli maaşıyla idare etmekten başka çaren yok tabi devlet memurluğunu kazanırsan başka

dogru soyluyosunuz engelli maaşıda almıyorumki ben çalışmak istiyom ama iş veren yok

Teşhisim Yüzünden İşe Almıyorlar

Herkese merhabalar, başlığı yanlış yerde açmış olabilirim.
EKPSS'ye girebilmek için engelli raporu çıkartmıştım, fakat öğrendim ki hem mezun olduğum alandan hiç alım olmuyor, hem de düz kpss'den farksız puanlarla atamalar oluyor. İş böyle olunca özel sektörde farklı alanlarda da iş bakmaya başladım. Fakat burda da engelli raporumdaki şizoaffektif bozukluk teşhisi yüzünden kimse beni işe almıyor. Diğer engel oranlarında sorun yaratmıyorlar fakat bunu duyduktan sonra almaktan vazgeçiyorlar, hatta işe pazartesi başlıyorsunuz deyip, raporu aldıktan sonra sizi askıya aldık diye başlamadan geri çıkaran oldu. Raporumun süresi 5 seneydi, daha 3 senesi var. Hem özelde hem de devlette tamamen aleyhime oldu bu rapor. Şimdiki aklım olsa asla çıkarttırmazdım. Ne yapabilirim arkadaşlar, lütfen biri yardım etsin rica ediyorum beni bilgilendirin. Daha önce raporumu çıkarttırırken o zamanlar gittiğim doktorumu arayıp ona göre yazmışlardı engelli raporuna teşhisi, ama şu an doktorum farklı ve bipolarite diyerek benle konuşuyor hep. Rapora itiraz edip bipolara dönüştürebilir miyim, veya komple ruhsal kısımdan kurtulabilir miyim? Bende diğer hastalıktan %40 oran zaten gelecek, şu anki yüzdesi %69, yani ruhsal kısmı olmasa gene yeterli. Şimdiden teşekkürler...

Dostum o teşhis doktor ilaç yazarken ilaçlara göre teşhis koymak zorunda ondan dolayı rapor alırken de neden rapor almak istediğini söyleseydin keşke işe girmek istiyorum engelli kadrosundan deseydin belki seni yonlendirebilirdi bana öyle yaptı bende şizoafektifim özelden sağlık raporu alıp o şekilde saklayıp girebilirsin diye düşünüyorum ama işkurda kendini engelli olarak kayıt ettirdiysen bilmiyorum ne yapılabilir

Breh81

Neden rapor almak istediğimi söylemiştim aslında, hatta raporun içinde yazıyor. Şöyle bir sorun oluyor, özel firmalar engelli kadrosundan aldıkları için engelli raporunun direkt belgesini istiyorlar ve saklayamıyorum :(

jayjar
Engelli kadrosundan girmeye çalışırsan zor ruhsal zihinsel olanlari pek hoş karsilamiyorlarmis askerliğini yaptın mı bende özelde askerlik belgesi isterlerse muafiyetin nerden geldiğini nasıl izah ederim diye dusunuyodum belki sen bı yolunu bulmuşsundur?

@Breh81
Kadın olduğum için askerlik yapmadım :D
Peki engelli kadrosundan girmesem ama normal işe alınırsam yine sigorta girişi yapılırken engelli olduğumu fark edemezler mi?

jayjar
Sana ozaman güzel bak
Benim bilgine gore işkura engelli kaydi yapmadıkça engelli raporunu gostermediginde kimsenin rapordan haberi olmuyor ve suda var özelden sağlık raporu alabilirsin aile hekiminden alınca hastalığın çıkıyor ama özelde sana yeni sayfa açıyorlar :)

jayjar
İş verenler işkurdan görebiliyor diye duymuştum bunu iyice araştırmak lazım forumdakiler yardım ederler konuyu görünce

Ben aslında yeni başlık olarak açmıştım ama mesaj olarak buraya taşınmış yazdıklarım, aslında ben daha detaylı bir soru sormuştum açtığım başlıkta ama umarım görüp yardımcı olabilen çıkar. Size de teşekkür ederim Breh81

jayjar iş bulursun yeterki çalışma potansiyelin olsun. büyük fabrikalardan ziyade küçük işyerlerine bireysel müracaat yapıp derdini anlatabilirsin. seni tehlikeli görmeyen biri elbet şans vericektir. zor bulursun ama çalışmanda sorun olmazsa devamlı çalışabilirsin. raporun sayesindede erken emekli olursun istersen. hem yol parası vermeden ücretsiz otobüsleride kullanabilirsin raporun sayesinde.

Birde şuan korona zamanı iş bulmak çok zor bu zamanıda göz önüne alman lazım. işler çoğalıcak yavaş yavaş.

Engelli olmayan sağlıklı insanlar bile şuan iş bulamıyor. Psikolojik engeli olanlar iş bulamıyor ama psikolojik engelli olmayan engelliler de artik iş bulamıyor. 17 Mayıs 2021 de işten çıkarmama yasası biterse ortalık işten atılan milyonlarca işsiz insanlarla dolacak. En garanti iş devlet memuru olmak yoksa işiniz zor.

4 senede zor iş buldum kardesım adam secıyorlar cimere yazdım gerı donmedıler bı yardım eden kul yok okusanda bulamazsın sen kımseye aldırma iş aramaya devam et

Limooon Sorun şurada başlıyor, ben sağlıkçı olduğumdan hastanelere başvuruyorum iş için ve orda da hekimlere engel durumumu sorup, almaktan vazgeçiyorlar.

Üst Alt