Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojim iyi değil! Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum?

enesklck

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

grupta yeniyim 24 yaşındayım ergenlikle başlayan hastalığım en sonunda beni mafetti
2009da sinir krizleri geçiriyordum hatta bu krizlerden birinde anneme ciddi zarar verdim okuluda bırakmıştım
bu arada 2010 orta depresif nöbet bipolar depresyon diye bi tanı koymuşlar bunu daha yeni e devletten görüyorum
aylar geçti ilaçları bıraktım doktora vs gitmedik ailem okumuş bir aile değil tabi hep anlayışla karşıladılar tabi o senelerde o yaşta uyuşturucu (bally,esrar,hap,bonzai) içiyordum evden kaçmalar aileden uzak durmalar derken uyusturucu içerken bi müddet sonra görsel ve işitsel halisinasyonlar yaşıyordum
yine bir gün sanırım 2013 yılı içtiğim uyusturucan atak geçirdim ve uyusturucuyu sigarayı korkudan aynı anda bıraktım tam 1 ay evden dışarı çıkamadım aileme hic bi zaman bunları anlatamadım kedi köpeğin konuşmaları sokak lambaların konuşmaları rüyalarda sadece renk efektleriyle adeta görsel şölen gibi oyunlar bunun akabinde o efektlerle ruyalanmalar renklerin bana sürekli ozellikle kırmızı mavi sari yeşil yol göstermeleri duş almaktan korkma oz bakimda azalmalar oldu
1 ay boyle surdu arkadas zoruyla dışarı çıkıyordum artik icine kapanmis sadece bu sanal dunyayi yasar olmuştum aylar geçti işe girdim ilk ay namaza başladım tekstil de duzelr gibi oluyordum ama sürekli paranoya ve işitsel görsel halüsinasyon lar devam ediyordu 3 ay istende ciktim
böyle böyle askete gittim askerde daha kötü oldum bir kere intihara kalkıştım bileğimi kestim ve çürük aldım tanı f29 organik olmayan psikoz
derken yine ilaç vs kullanmadık hastaneye gitmedin hic bir zaman atak zamanları da dahil milyon cesit görsel işitsel halisinasyonlar yasamama rağmen birgün kotuyken özel bir doktora götürüldüm askerde kullandığın olanzapin 20mg devam et dedi şizofreni olduğumu söyledi
o zamandan beri hiç bir ilaç kaydım yok herhangi bir sosyal guvencem de yok
2 ay once yine alevlenme durumu oldu ve ilkkez bakırköye gittim tek başıma orda atak geçirdim ve yatisimi vericeklerdi norodolle ilkkez tanıştım ve beni kotu yapti diyebilirim yine atak geçirdim fırsatını bulup kaçtım yatmadim yani sonra bir ikikez daha gittim 4 gün yattım aslında doktor bizimkilere yatması lazım demiş ama her iğneden sonra özellikle akşamları kötü oluyordum ayrica ilkgunler sohbet ettiğim insanlara bile paranoyam başlamıştı bende şöyle birşey var kendimi hapsedilmiş hissettiğim herde duramıyorum bu herhangi bir mekan yada bir mahalle hatta şehir bile olabilir neyse çıkışımı doktor israrina rağmen sorumluğu alarak çıkardı bizimkiler

sonra köye gittik memlekete hem hava değişimi olur diye 2 hafta sonra geri geldik şuan İstanbul'dayım görsel halisinasyonlar devam ediyor evden disari çıkmıyorum anlatamicagim onlarca sey yasiyorum
dun doktora gittim yatiralim dediler ben biliyorum dayanamicagimi babam yatirmadi neyse ilac felan yazdi uyku icin ketapin halisinasyonlarımi arttirdigi icin klorpromazin 200mg olanzapin 20mg yazdi ilac raporu verdi 6 aylik bedava alicagimizi sanirken meğer sigorta olmadigi icin devlet karsilamiyormus 300 kusur her ay veremeyiz alamadik zaten
benin bu yasima kadar hep maddi imkansizliklardan ilac kullanamadim yoksa belki bu kadar olmazdi hersey

simdi bana bir yol gosterin ben ne yapayim sinirlenmemeye çalışıyorum çünkü sürekli zarar verdiğim görüntüler görüyorum sinirlenince normal kalıyorum onda da milyon cesit suratlar korkutucuda dahil anlik görüyorum ayrica nesne objeler canlı paranoyam dışarıda olmadığım icin yok denecek kadar az ayrıca kisiligim bozuk birgün x fikirlerle hayata bakarken bir gun gun z tabi gun dedigime bakmayin ay olabiliyor

ne yol izlemem lazım sosyal guvencem yok rapor olabilir başka bisey olabilir dun gittigimde doktor kağıda tanı atipik psikoz icd kodu f28 organik olmayan psikoz yazmış askerde verilen rapordaki kodla ayni

Değerli arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun .

Ssk güvencesi altında değilim demişsin .

O zaman ilk olarak yeşil kart başvurusu yapman gerekiyor .

Oturduğun mahalle muhtarına git ve yeşil kart başvurunu yap .

2. si oturduğun bölgenin sosyal yardımlaşma vakfının iletişim numarasını öğren .

Örneğin google a Bakırköy sosyal yardımlaşma kurumu yaz

Onlar da sana maddi yardım da bulunuyorlar .

Tedavini ihmal etme lütfen .

Ve herkesle arkadaş dost olma

Özellikle çevrende madde kullanan insanlar varsa onları hayatından çıkar .

Kötü alışkanlıklardan kurtulmanın ilk yolu , kötü arkadaşları bırakmaktır .

Güçlü ol lütfen .

İnsan istedikten sonra her şeyin üstesinden gelir .

Tekrar çok geçmiş olsun . Sevgilerimle :)

SERAFİM
yüzlerce arkadastan kimse kalmadı çocukluk arkadaslarimla bile görüşmüyorum yeşil kart bilgisi icin teşekkürler ilk işim o olucak

Sprites
Şuanda inanilmaz sacma bir durum var ailemizin olmayan ki babamin ehliyeti dahi yok zamaninda babami akrabasi nüfusa aliyor ve çocukları kimlik üzerinde dedem olan kisinin engelli raporu uzerine arac aliyorlar o aracta dedem vefat edince babamin uzerine veriyor devlet tabi varislerden birinin vergi borcu olduğu icin araci devredemiyorduk bugun para felan yatirdilar 1 haftaya arac uzerimizden gidicek arac kalkinca ilk işim yesilkart olucak babam tek basina 2000tl emekli maasiyla 6 kişiye zor bakiyoe arac kalkinca duzelicek insallah ilaclara basliyacagim en buyuk kaybim yillardir ilacsiz yasamam

Üst Alt