Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikososyal Engelli Kişinin Yaşama Hakkının İhlal Edildiğine İlişkin Karar: AYM

hozgul

Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
334
Can sıkıcı bir olay ve karar ancak önemli olduğunu mülahaza ediyorum. Zira intihara meyilli kişiler için alınmayan tedbirlerin ne kadar vahim bir şekilde sonuçlanabileceğine ilişkin önemli bir durumu tespit etmektedir.

Kurumun Savcılığa verdiği cevap çok düşündürücüdür: "Kurumca verilen yazılı cevapta, hükümlü ve tutuklular hakkında ilgili hastanelerin vermiş olduğu raporlara göre hareket ettikleri ve ölüm düşünceleri olan ancak aktif intihar eğilimi olmayan hükümlü ve tutuklular hakkında ise hükümlü ve tutuklu sayısının fazla olmasından, ayrıca kurumun fiziki yapısının ve uzman personelin yetersizliğinden dolayı özel bir önlem almadıkları bildirilmiştir."

Karar metni için lütfen tıklayınız.

PoleStar

Nerede karar arıyorsunuz, google gibi mi? Bir de aradığınız konu nedir?

PoleStar

AYM'de Karar Türü, Kararı Veren, Anayasa Maddeleri alanlarını doldurarak arama yapabiliyorsunuz. Örneğin AİHS'nin 2. maddesine dayanarak (yaşam hakkı) arama yaptım ve sonuçlar ekranıma geldi.

Kazancı ücretli haklısınız. Ama çok sayıda karar var. Mali kuvvetinizi bilemiyorum ama eğer mesleğinizle ilgili ya da hukuka merakınız varsa edinmenizi öneririm. Çok yararlandığımı söyleyebilirim.

Üst Alt