Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikotik Ağır Depresif Nöbet nedeniyle %40 ve üzerinde rapor verilir mi?

lemmykilmister

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Yirmiüç yaşındayım ve...
Bundan 3.5-4 yıl önce öss sınavına hazırlanırken bir anda hayatın rengi değişti ve bulanıklaştı. Pskiyatra gittim ve bir kaç incelemeden sonra psikotik ağır depresif nöbet tanısı kondu. Ve 20mg cipralex ve 10 mg rexapini senelerce kullandım(akşamları) .
Açıkçası sürekli değişen bir ruh haliyle senelerim boşu boşuna gitti. Ardından tekrar farklı bir doktora gittiğimde bana depakin 500 mgı akşam sabah birer tane ve 5mg rexapini yalnızca akşam yatmadan önce almamı söyledi.

Bu ilaçları toplam 4 sene hiç aksatmadan kullandım.

Artık sosyalleşip çalışmak istiyorum. Devlet özürlü işçi alacakmış. İlaç raporlarını sunsam hastalık kronikleşmiş deyip %40 özürlü raporunu verir mi?

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

İnan bu soruya buradan yanıt vermek mümkün değil. Bence hiç riske girme, sürekli doktorun olan kişiye gidip iş başvurusunda kullanmak için rapor talep et. Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilirsen, MEB sınavına başvuru yapabilirsin.
Hemen, hemen yap bunu ki MEB başvurusunu kaçırma...

Not: Kaçarsa da üzülme, başka kurumlara başvurursun... Yeter ki %40 ve üzeri rapor alabil.

Efendim cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.Numune araştırma ve eğitim hastanesinde yapılan muayene ve heyet raporuna göre özür oranım %30 olarak belirlendi. Buda benim rahatsızlığa benzer rahatsızlığı olan forumdaşlarımı az çok fikir sahibi yapar.

Mutlu günler ama her şeyden önemlisi sağlıklı günler dilerim herkese.

Bu arada, özellikle psikiyatrik değerlendirmelerde her doktor/hastane aynı oranda rapor vermeyebiliyor. Başka doktorlar daha yüksek bir orana karşılık gelecek bir tanı koyabilir. Sadece aklında olsun diye söylüyorum...

Tabii, bu sıkıntıdan bir an önce kurtulmandan daha güzel bir şey olamaz. Dilerim en kısa sürede bu sıkıntıları geride bırakırsın...

Üst Alt