Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastası olabilir miyim?

ahmt17

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
5
Öncelikle bu forumu gördüm ve üye oldum 18 yaşıma 1 ay önce girdim henüz lise öğrencisiyim. Düzgün bir aile yaşantım olmadı ve hayatım travmalarla geçti. 13 yaşımdan itibaren bazı suçlar işledim ve cezaevine girdim-çıktım zaten dolapdere gibi bir yerde büyüdüm ama hüküm almadığım için sabıkam yok. Daha önceden çocuk psikiyatristine gittim ama velisiz muayene olamadığım için düzenli gidemedim ve ilaçları düzenli kullanamadım. E devlette tedavi bilgilerine baktığım zaman DEHB, Karışık Anksiyete, Yaygın anksiyete, Davranış bozukluğu yazıldığını görüyorum. Neyse artık olaya giriyorum. Aklımda sürekli hayal kuruyorum ama bunların hayal olduğunu biliyorum, zengin olma hayali veya bir başkasına derdimi anlattığımın hayalini kuruyorum. Bütün günüm hayallerde yaşamakla geçiyor. Genelde odamda yalnız başıma kalırım. Onun dışında aklımda sürekli yaralama öldürme gibi şeyler geçiyor, Biri bana olumsuz anlamda bir şey söylediğinde hemen alınıyorum ve hakkında türlü türlü öldürme fantezileri kuruyorum ama bu durumdan rahatsızım. Okulda daha önceden sınıftayken kavgalar vs. ettim sınıfı ve okul koridorunu dağıttım ama bunu yaparken herhangi bir emir almadım daha çok dikkat çekme veya suçtan kurtulma amaçlı yaptım diyebilirim. Ayrıca dışarı çıkarken mutlaka bıçak biber gazı veya silah taşıma ihtiyacı hissediyorum. Halüsinasyon görmüyorum. Doktor bana Concerta ve rixper ilaçlarını yazmıştı. Yine randevu aldım artık 18 e girdiğim için düzenli olarak gideceğim. Büyük ihtimal çoğunuzun yaşı benden büyüktür ve bu konularda tecrübeleri vardır diye düşünüyorum bu konu hakkında fikir ve önerileri olan biri yazabilir mi ? bana yol gösterecek ve yardımcı olabilecek birilerine ihtiyacım var. Ayrıca belirteyim bütün bu belirtilerden vs. rahatsızlık duyuyorum. Bu durumun kalıcı mıdır yani erken teşhis koyarlar mı yoksa çoktan gelişimini tamamlamış bir hastalığa mı benziyor ? bunun cevaplarını pek alamadım çünkü doktorlara da ne diyeceğimi unutuyorum ve istediğimi anlatamıyorum zaten hemen muayene edip gönderiyorlar.

Madde kullanımın var mı önce bunu bir öğrenelim? @ahmt17,

Son düzenleme:
Madde kullanmadım. Ayrıca abim organik olmayan psikoz hastası.

Biraz narsizim var gibi...baskın anti sosyal kişilik bozukluğu gibi görünüyor. Eski adı sosyopat.

Anksiyete bozukluğunda yaralama öldürme düşünceleri olmaz.

Tanı her ne olursa olsun... Biz zaten burada tanı ve tedavi amacı gütmüyoruz.

Öneri olarak iyi bir psikiyatriste gidip şikayetlerini olduğu gibi anlatman olacaktır... Ergenlik dönemlerinde bu gibi durumlar bazen olabiliyor.

@ahmt17,

Aslında psikoz hastalığını vs. araştırdığımda Bazı şeyleri uyuyor bazı şeyleri uymuyor. Anksiyete ve okb belirtileri fazlaca var zaten stres altında olmak, vücudumu da sürekli genelde bacağımı sallıyorum, tedirginlik durumları vs. oluyor.

İnternetten bakarsan her hastalığı kendine uydurursun..

Düşüncelerin var ancak eyleme geçmiyorsun her şeyin farkındasın... Bu iyi bir gelişme.

18 yaşına girmişsiniz zaten... İyi bir psikiyatriste gidip tedaviniz tekrar bir gözden geçirilip ona göre planlansın

@ahmt17,

Evet haklısınız. Bu davranışlarımdan rahatsızım ve asla eyleme geçmek istemiyorum çünkü kendi abimin halini görüyorum. Devlet hastanelerinde iyi bir psikiyatrist var mıdır ? daha doğrusu iyi olduğunu nasıl anlayabilirim ki ? şu ana kadar çoğu doktor muayene süresi yüzünden fazla ilgilenmeden yolladı.

Devlet hastanelerinde iyi ve işini güzel yapan hekimler var.. tavsiye olarak psikiyatri alanında bayan hekimleri tercih edin

@ahmt17,

Sağolun, tedaviye devam ettikçe deneyimlerimi paylaşacağım.

Bayanlar yaratılış gereği anne duygularıyla yaratılmıştır.. verecekleri olumlu kararlarda bu duygular baskın olur. O yüzden bayan önerdim... Erkek psikiyatristlere göre daha duyarlı olurlar.

@neron+,

Üst Alt