Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz tedaviyle tamamen düzelir mi?

Demir60

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Benim hastalığın organik olmayan psikoz rapor oranlarında tedaviyle %100 iyileşen var.Düzenli olarak xeplion 75mg kullanıyorum . Bu hastalık tamamen iyileşiyor mu?

Iyileşemezsin ömür boyu ilaç kullanacaksın ilacı bıraktıgın an tekrarlar

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! bana da organik olmayan psikotik bozukluk teşhisi kondu benim de mi ömür boyu ilaç kullanmam gerekiyor şizofreni gibi bir durum mu bu nedir ?

zaferim34 organik olmayan psikoza hangi hastalıklar girer genel bir terim gibi sanki bana da organik olmayan psikotik bozukluk teşhisi kondu .

Arkadaşlar Tanı olarak kesinleşmiş olan Şizofreni,ve şizofreni tipleri..,paranoid bozukluklar,organik olmayan psikoz,bipolar bozukluk,obsesisif kompulsif bozukluk,psikotik bozukluklar,bu tanıları almış arkadaşlar hastalığın durumuna göre hekim kontrolünde doz azaltılabilir ama ömür boyu ilaç kullanmak zorundalar.Diğer somatik ve nevrotik bozukluklar (Anksiyete ve tipleri,panik bozukluk major depresyon gibi)bunlarda zaman zaman tedavi hekim kararı ile sonlandırılabilir...

Tamamen iyileşecegini düşünmüyorum
Benim teşhis Atipik Psikoz
İyileşme var ama %100 değil ara sıra tekrarlayan psikotik nöbetlerim oluyor

Peki rapor oranlarında neden tedaviyle tamamen iyileşen var onu anlayamadım .

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! bana da organik olmayan psikotik bozukluk teşhisi kondu benim de mi ömür boyu ilaç kullanmam gerekiyor şizofreni gibi bir durum mu bu nedir ?
BU GENEL BİR TERİMDİR PSİKOZ GİBİ PİSİKOTİK BOZUKLUK GİBİ BUNLAR HEPSİ AYNIDIR
BUNLARIN İÇİNE EN SIK KARŞILAŞILAN ŞİZOFRENİDİR 2 CİSİ DELÜZYONEL BOZUKLUK GİRER PARANOİD PSİKOZ YANİ DİGER ADIYLA

Psikotik Hastalıklar, kişinin gerçeği değerlendirmesini bozduğu için daha ciddi ruh hastalıklarını kapsar. Hemen herkesin bildiği "şizofreni", bu grubun en önemli hastalığıdır. Şizofreni en sık rastlanan psikotik bozukluktur.

PSİKOZ ÇEŞİTLERİ psikotik bozukluk çeşitleri

• İlaca bağlı psikotik Bozukluk,
  • Kısa psikotik Bozukluk,
  • Şizofreniform Bozukluk,
  • Şizoaffektif Bozukluk,
  • Şizofrenik Bozukluk,
  • Delüzyonel ( Paranoid) Bozukluk,
  • Paylaşılmış Paranoid Bozukluk,
  • Genel tıbbi koşullara bağlı psikoz,

https://www.engelliler.biz/forum/sa...r/178425-psikoz-ile-sizofreni-ayni-midir.html
Demir60

tedaviyle kısmi olarak düzelirsin yani demek istedigim %100 iyileşme olmaz ilaca mahkumsun ilacı bırakamazsın ilacı bıraktıgında hemen tekrarlar

örnek:araba gibi düşün arabaya benzini doldurursan hareket eder benzin bittiginde yolda kalırsın devamlı benzin çekmek zorundasın

Eski adıyla Paranoid Bozukluk, Yeni adıyla Sanrılı Bozukluk (Sanrısal Bozuklukda denir ) ile Şizofreni birlikte görülüyorsa hastada, üstbaşlık olan Psikoz veya Psikotik Bozukluk Teşhisi konur.

Psikozun "organik" olmaması ise Tedaviye daha iyi cevap vereceği anlamına gelir. Kronikleşmiş bir Şizofreni ( Depresyonda aynı şekildedir ) ilaç tedavisine cevap vermez. Depresyonda ve Psikotik bozukluklarda ilaç tedavisi, tedavinin temelini oluşturur.

Bir hastanın ilacı reddetmesi, tedaviyi yarıda kesmesi hastalığın geri gelmesi yani nüks etmesidir. Depresyon ve Şizofreni ikiside tekrar nüks ettiğinde beyinde çok daha ağır hasara neden olurlar ve hastalık Kronikleşme yolunda ilerler..

Şimdi rapor oranları var ya
Tedaviyle tamamen düzelen %0
Tedaviyle kısmen düzelen %45
Tedaviyle düzelmeyen %80
Demek istediğim %0 ı ilacı kullanmaya na mı veriyorlar?

yanlış söylüyorsun organik olmayan demek tamamen ruhsaldır organik olan
  • Organik psikoz
[FONT=&quot]Psikotik semptomlar bazen, örneğin ensefalit (beyin iltihabı), AIDS, tümör veya epilepsi gibi beyin fonksiyonlarının bozulduğu hastalıklar kapsamında görülür. Normal şartlarda bu tür durumlarda başka bedensel semptomlar da görülür.[/FONT]

kronik demek kronigin anlamı geçmez anlamındadır süregendir

Hayır bak şimdi.
Tedaviyle %100 düzelmesede %80 düzelenler için %0 veriliyor.ama bu ilaç kullanmayacaksın anlamına gelmez tedavi ile düzelen diyor...
Tedavi ile düzelen
Tedavi ile kısmen düzelen
Tedavi ile düzelmeyen
Bu ne anlma geliyor Tedavi ile yani tedaviye devam ettiği süre düzelen.
Tedaviyle kısmen düzelen yani tedavi ile hastalık belirtilerinde azalma olan
Tedavi ile düzelmeyen yani tedaviye rağmen hiç bir düzelme olmayan ...

Hayır organik olmayan psikoz da Hastane yatışı varsa Tedavi ile kısmen düzelen %45 2 yıl süreli şeklinde veriliyor...
Genel olarak söylersek psikiyatri hastalıklarında Rapor için hastane yatışı dikkate alınır ve öyle değerlendirilir...

Ben Elazığ da ,Manisa da İzmir de hastanelerde yattım toplamda 6 kez bana ne oran verilir acaba ama çalışıyorum .

Bak mesela bugün
İgneyi aldım geçenlerde bugün elimi kaldırmaya gücüm yok sürekli yatma isteği, karamsarlık, intihar düşüncesi, sinirlilik var
Hiç enerjim yok akineton aldım daha depresif oldum

sürekli geçmişte bana yapılanları düşünmek sinirlenmek hep içimden konuşmak iç sesimi durduramamak hep olumsuz düşünmek neyin belirtisidir sizce?

Düzelir ama psikoz en fazla 6 ay sürer diye biliyorum. Eğer 6 ayı geçerse şizofreni oluyor sanırım. Kısacası şikayetlerinde 6 ayda düzelme olmaz ise ilaç kullanmaya ömür boyu devam etmek zorundasın.

Devamlı konuştuğun hayali bir karekter var mı ?

azazil54
Doktora söyledim ömür boyu ilaç kullanacam mı diye o da seni riske atamayız iğneyi mutlaka vurunmalısın dedi.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Aynen. Üstteki arkadaşın belirttiği gibidir

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Adı ne acaba ve nasıl biri ? anlatırmısın

SERAFİM...hayali değil..zamanında beni insanlar yanında aklı sıra azarlayan tersleyen beni hor gören tanıdığım biri ve birileri...sanki o anı yaşıyormuşum gibi aklıma geliyor içimden bağırıyor sözlü veya fiziki kavga ediyorum onlarla!!

umarım ileride şizo ya bağlamam,şu an sadece citoles kullanıyorum!

Üst Alt