Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikozlu biri aile evinden ayrılıp bir üst katta tek başına yaşayabilir mi?

republix

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
64
Merhabalar,
2 sene önce psikoz geçirdim şimdi 2.5mg abizol içerek gayet iyiyim remisyondayım stabilim ailemlerin üst katı boş babaannem yaşıyordu vefat etti 10 yıl önce ve orayı değerlendirme kararı aldık bana ev yapıcaz eşyaları da hazır zaten klima tv falan alıcam sadece..

fakat düşünüyorum zaten genelde bilgisayarda vakit geçiriyorum oyunlar oynuyorum film dizi izliyorum ama büyük bir bölümde şimdi yalnız kalıcam sizce iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum

ayrıca ayrı evde olacağım için kedi de beslemeyi düşünüyorum dostluk etsin bana diye tek korkum atak vs geçirirsem kediye bir şey olur mu ihtiyaçlarını aksatır mıyım şu an çok iyiyim ama hep böyle mi devam edecek gibi düşünceler var..

siz olsanız çıkar mıydınız ayrı eve ne yapmalıyım

not: bu arada yemeği falan gene ailemle yiyeceğim.

@Şamil676767,

ben de iyi olur diye düşünüyorum yorumunuz için teşekkürler ama bir yönden ileride bir gün atak gibi bir şey yaşarsam geç farkedilmesinden korkuyorum ailem o konuda daha hızlıca davranıyordu inşallah yaşamayız tabii şu anda gayet kendimdeyim uzun süredir ama insan düşünmüyor değil kötü olasılıkları da

düzenli poliklinik ziyaretlerim döneminde benim doktorum
1- "biz hastalarımızın daha sosyal olmasını işe gidip gelmesini, spor yapmasını vs. tavsiye ediyoruz" demişti.

aradan yıllar geçti pademi döneminin sonları, müstafii olmamdan kısa bir süre önce işe gitmek istemiyordum ve doktorumdan izin kağıdı istemiştim
2- "biz hastalarımızın evde olmasındansa sürekli dışarda olmalarını, işe gitmek için kendilerini zorlamalarını tercih ediyoruz" demişti.

işe gitmedim ve müstafii duruma düştüm, bir nevi istifa etmiş sayıldım.

Sorunun cevabı burdan başlıyor.

3 yıldır evdeyim, canım hiç dışarı çıkmak istemiyor, hatta odamın perdeleri hep kapalı ve ben odadan bile çok ama çok nadir çıkıyorum.
hiç ama hiç bi iş yapmıyorum. telefonum ayda bir defa bile çalmıyordur ve ben durumumdan hiç şikayetçi değilim.

ben üniversitede çalışırken daha renkli, hareketli bir yaşamım vardı, şimdi olabildiğince sessiz ve stressiz. ben şimdiki halimi daha çok seviyorum.

anlatmak istediğim yalnızlaşmaya alıştıkça daha çok içe kapanık, daha az sosyal bir hayatın olacak.
ve bu durumu daha çok seveceksin. bu da hastalığın üzerindeki negatif belirtileri daha çok arttıracaktır.

yalnızlaşmaktan çok sosyal olmak hastalığımıza daha iyi gelebilir gibi sanki.

@ucuncubahar,
Haklısınız ben ayrı eve çıkınca muhtemelen mecburi olarak yalnızlığa alışıcam dediğiniz gibi sosyal olmam gereken yerlerde zorluk çekerim o zaman

@republix, merhaba, sonuçta üst kata taşınıyorsun uzak bir yer değil . denemekte fayda var bir süre yalnız kalmak kendinizi bulmak insana iyi gelebilir. zaten yemekleri ailenizle beraber yiyeceğiz diyorsunuz buda tam olarak kopmuş olmadığınızı gösteriyor. bir hayvan sahiplenmek ruh sağlığınız için iyi gelebilir. onun bakımı ve beslenmesi size ekstra sorumluluk verecektir. baktınız kötüleşiyorsunuz iç huzurunuz azalıyor ise yapacağınız tek şey hemen alt kata inip ailenizle beraber kalmaya devam etmek. kendinizi sınamak için denenebilir ve aileye yakınlığınız da avantaj

Ben de yurtta tek kişilik odada kalmayı planlıyorum ve psikoz teşhisim var. Bakalım psikolojim nasıl olacak

@republix hastalıgınızla ilgili bilgim yok. Üst kat yada alt kat aranızda çok mesafe yok. Yemegi birlikte yiyeceksiniz. Önce 1 kaç saat ayrı kalmayı deneyin. İyi gelirse saatleri artırın . Telefonunuz sürekli yanınızda olsun. Deneyin olmazsa tekrar ailenizle yaşarsınız.. ekstra masraf ev kirası v.b yok nasılsa .denemeden bilemezsiniz olup olup olmayacagını

Bence iyi olur. Kötü hissedersen in aşağıya ailenle vakit geçir. Zaten tamamen sağlıklı olsan bile doğru olanı bu. Tek başına yaşamak iyi bir şey değil, evlenirsen bile ailene yakın olmalısın. Çünkü senin onlara nasıl ihtiyacın varsa, vakit ilerledikçe onlarında sana ihtiyacı olacak.

Şizofren geldi, Şizofren Günaydın dedi
Ben yalnız yaşasam eve karı atardım

@republix, Sizinki tam olarak aileden ayrılıp tek başına yaşam sayılmaz hem bir üst kat hem beraber yemek yenilecek.

Üst kata çıkmak isterken neyi düşündünüz yani size ne gibi bir katkı veya iyi gelme yapacağını düşündünüz ailenizin yanında yapamadığınız neyi yapmak istiyorsunuz eleştirmek için söylemiyorum sadece düşüncenizi öğrenmek istedim.

Ruhsal hastalıklara sahip kişilere yalnız kalmak pek iyi gelmeyebiliyor yalnız kaldıkça kafada kurma, iç sese daha çok kulak verme, terkedilmişlik hissi gibi şeyleri arttırabilir.

Benim şahsi kanaatim geri alt kata geri dönebilecekseniz deneyebilirsin ama baktın yaramıyor geç kalmadan vazgeçmelisin.

Yalnızlık demeyelim de tek başına hayat mücadelesine alışmak diyelim,buna hazırlanmak iyi olur.

@kara duman,

En büyük etken evde hayvan beslemek istememeleri ve benim kedileri aşırı seviyor ve beslemek istiyor oluşum 2.si ise kardeşim olduğu için evde tek çocuk odası vardı ve küçüktü benim odamdı kardeşim hep herkesin odası var benim yok diye üzülüyordu oda hazırlıcaklar ben tek yukarıdaki evde kalıcam yani çok bitişik yaşamaktansa herkesin özel alanı olması benim daha hoşuma gidiyor gibi şu an için

@republix, Bunlar mantıklı sebebler deneyebilirsin bence çokta sorun olacağını zannetmiyorum kullandığın ilacın dozu çok düşük maşaallah bu dozla stabilsen iyisin demektir.

Atak geçirirsem diye endişelerim var demişsin atak kalp krizi değil ki çok büyük travmalar haricinde bir anda olsun ve kontrolden çıksın bir alt katmış zaten baktın kötü oluyorsun vazgeçersin zaten seninki ayrı eve çıkmak değilde evin başka odasına geçmek gibi bir şey.

Umarım iyi gelir sana.

Yaşarsın yaşayamazsanda tecrübe olur
Doğru ilaç lâ gayet rahat yaşarsın

Üst Alt